Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnád a jogász szakma...

Támogatnád a jogász szakma betiltását?

Figyelt kérdés

Sokkal olcsóbban sokkal jobb jogrendszert lehetne csinálni. A logikához és a nyelvtanhoz értő embereknek kellene a jogszabályokat írniuk, nem pedig félhülye jogászoknak. Gyakorlatilag nincs olyan magyar jogszabály, amely jól lenne megfogalmazva és a megírói általában helyesen írni se tudnak. (Pl.: [link] ) De ennél sokkal nagyobb probléma, hogy nem csak a leírt szöveg alapján ítélnek, hanem a "joggyakorlat" alapján. Tehát ha meg szeretném tudni, hogy milyen büntetést kapok, ha elkövetek valamit, akkor nem elég a jogszabályokat tüzetesen átolvasni, hanem a korábbi ítéleteket is végig kell olvasnom. Ez szöges ellentétben áll a jogállam definíciójával. Egyértelmű jogszabályokkal nem kellene fizetni a másodfokú tárgyalásokat közpenzen, beleértve a bíró, ügyvéd, ügyész, gépíró, stb. alkalmazottakat.

Írnék még sokat, de szerintem az itteni prolik úgyis csak ideböfögik, hogy "járd ki az elemit", vagy valami hasonlót, úgyhogy nem pocsékolom tovább az energiámat.

dec. 13. 22:36
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:

Végre egy értelmes hozzászólás. Szerintem is helyesebb válaszokat adna az AI jogi kérdésekre, mint a jogászok többsége.

dec. 13. 23:25
 12/67 A kérdező kommentje:

Majd hatos kinyitja a száját, ha problémája van.

dec. 13. 23:38
 13/67 anonim ***** válasza:
84%

#3. "Az már csak apróság, higy nem angol típusú jogrendünk van, tehát korábbi bírói döntéseket nem kell ismerni és nem is feltétlenül veszik figyelembe a bírók."

Jókat írsz, de ez egyébként 2020 óta (a korlátozott precedensrendszer bevezetésétől kezdve) már nem teljesen igaz.

dec. 13. 23:58
 14/67 A kérdező kommentje:

Tájékoztatnálak titeket, hogy a kiragadott mondatom érdemi tartalma nem az volt, hogy van-e joggyakorlat, hanem az, hogy nem lehet a leírt szövegből megtudni, hogy milyen büntetés jár valamiért.

dec. 14. 00:03
 15/67 anonim ***** válasza:
74%

#14. "Tájékoztatnálak titeket"

Köszönöm, de engem kicsit sem érdekel. A másik kommentelőnek válaszoltam, és számomra már közömbös, hogy ő jogosan írta-e neked azt, amit.

dec. 14. 00:06
 16/67 A kérdező kommentje:
Bocs, azt hittem nem szándékosan offolod szét a kérdésemet.
dec. 14. 00:08
 17/67 A kérdező kommentje:
Ráadásul szerintem hülyeséget is beszéltek, amikor azt mondjátok, hogy nincs joggyakorlat.
dec. 14. 00:22
 18/67 A kérdező kommentje:
Gondolom keveritek a joggyakorlat meg a precedensjog fogalmát, csak azt nem értem miért kell akkor pökhendien kijelenteni, hogy a kérdező nem ért valamihez, miközben ti annyira se értetek hozzá.
dec. 14. 00:25
 19/67 anonim ***** válasza:
73%

#16. "Bocs, azt hittem nem szándékosan offolod szét a kérdésemet."

Ja semmi gond, csak a kérdésedet sajnos nagyon retardnak tartom, ezért végig sem olvastam. Inkább a válaszokra koncentráltam, hátha ott találok valami értelmeset is, no offense.

dec. 14. 00:25
 20/67 anonim ***** válasza:
72%
Kérdező, ne haragudj, de borzasztó buta vagy, és hülyeségeket beszélsz.
dec. 14. 05:50
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!