Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A műszakvezető használhat...

A műszakvezető használhat pálcázást fenyítésre a munkahelyen?

Figyelt kérdés

Konkrét várost és helyet nem akarom írni, néhány hete hozzánk került egy koreai férfi műszakvezető és az a módszere, hogy folyton ordibál a dolgozókra. Az utóbbi hetekben már egy pálca is előkerült, amit előszeretettel használ is. Bementem az osztályvezetőhöz és szerinte ezzel nincs semmi gond, mert ez a férfi érti a dolgát és abban a kultúrában ahonnan jött, ez a módszer teljesen belefér a hétköznapi munkamórálba...

Szerintetek hová fordulhatnék? Már teljesen kék zöld mindenem.

jan. 5. 16:54
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha nem trollkérdés lenne, azt mondanám, hogy fel kell venni a pálcázást telefonnal, meg az osztályvezető véleményét, aztán itt érdeklődni:

[link]

Lehet persze, hogy onnantól neked se kell dolgozni menni, de mindenesetre a koreai illető se fog ott dolgozni tovább, és a cég is ki fog fizetni pár milliócska büntetést.

Esetleg megfenyegeted őket a felvétellel, hogy az adott pár milliót te is szívesen eltennéd inkább, és akkor nem is látnák viszont a magukat az RTL híradóban.

jan. 5. 17:02
 2/15 anonim válasza:
89%
Én egyébként simán el tudom képzelni, hogy van ilyen. Láttam már cifra dolgokat munkahelyeken, itt Magyarországon.. Nem kell egyből trollozni a Kérdezőt.
jan. 5. 17:06
 3/15 anonim ***** válasza:
5%
A korcsok ilyenek. Nálunk is folyton ez van. Amikor szóltam a szakszervezetnek az volt a válasz hogy a kulturájuk része és ezért nem érheti őket hàtrányos megkülönböztetés. De már hozzászoktam. A többieknek akkor természetes volt amikor ide jöttem.
jan. 5. 17:06
 4/15 anonim ***** válasza:
90%

Jajj, örülök, hogy nem vagyok egyedül a dologgal... Már bocsánat.

Hozzánk, nem akarom leírni, hogy milyen ország tagja jött és előszeretettel használ macsétát.

Elismerem, hogy ügyesen pörgeti, és nem okoz komoly sérüléseket, de én ezt már nem bírom elviselni. Jó lenne akár közösen összefogni az ügyben.

jan. 5. 17:09
 5/15 anonim ***** válasza:
88%

Az lehet hogy annak az embernek a kultúrájában ez megszokott, ellenben a magyar törvények tiltják.

A hatóságokhoz kell bejelentést tenni róla. De ahogy előttem más írta, többre mész azzal ha bizonyítani is tudod, és az is igaz, hogy a munkád viszont nem garantált utána.

Próbálj meg bizonyítékot szerezni róla majd névtelenül juttasd el a felvételt a hatóságnak! Volt már hasonló ügy sajnos pár éve, de annak legalább az lett a vége, hogy a céget számonkérték miatta és fellépett a magyar hatóság a dolgozók érdekében.

jan. 5. 17:11
 6/15 anonim ***** válasza:
89%
Hasonló nálunk is előfordult a gyerek otthonban a lékasotthon vezető is hasonló módszerekkel bánt a dolgozóival. A központban meg nem értékék miért mondanak fel hetente az nevelők.
jan. 5. 17:20
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos el tudom képzelni, hogy igaz. Komáromi SK-ban egyik Koreai főnök évekkel ezelőtt lekevert egy pofont az egyik irodistának, mire az akkorát adott vissza, hogy úgy kellett összekaparni a földről. Természetesen ment a HR-re, hogy akkor kirúgatja a paraszt magyart, ott meg a HR közölte, hogy lehet bő hajlongás mellett elnézést kérni, mert Európában nem ez a módi és komolyabb következménye is lehet annál, minthogy visszakapta a pofont.

Nehéz Európai aggyal felfogni, hogy ezeknél az ázsiai tekintélyelvű népeknél a főnök olyan, mintha a földesurad lenne pallos joggal.

jan. 5. 17:42
 8/15 anonim válasza:
62%
7# Na ne már, ne vigyük már rasszista vonalra egy ilyen munkahelyi bántalmazásos ügyet. Ennek semmi köze a rasszhoz, európai fehér magyar is ugyanúgy tud bunkó seggfej lenni a másikkal. Tapasztalat. Nárcisztikus pszichopaták, akik ha egy kis hatalmat is kapnak, megőrülnek. Ez nem rasszkérdés, hanem genetikai, az ilyenek pszichopata génekkel születtek. Született bántalmazók, született nárcisztikusok. Genetikailag arra képesek, hogy szekáljanak, terrorizáljanak másokat.
jan. 5. 17:50
 9/15 anonim ***** válasza:
37%

5

Ha a kormány s€gg€vége a cég akkor nem tudsz mit csinálni. Itt az előre be nem jelentett hatósági auditokról is hónapokkal előre tudnak.

jan. 5. 17:52
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

8

Európai magyar is tud bunkó fsz lenni, de más módon. Azt már megszoktuk, ezt nem, nyilván ez fog kitűnni.

Amúgy meg ennek semmi köze a rasszhoz, és szerintem ezt senki sem állította. Sokkal inkább a kultúrális szokásokhoz. Ajánlom, hogy olvass utána a (dél-)koreai szociopolitikai helyzetnek, elég komoly kutúrális és társadalmi problémákkal küzdenek.

jan. 5. 20:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!