A műszakvezető használhat pálcázást fenyítésre a munkahelyen?
Konkrét várost és helyet nem akarom írni, néhány hete hozzánk került egy koreai férfi műszakvezető és az a módszere, hogy folyton ordibál a dolgozókra. Az utóbbi hetekben már egy pálca is előkerült, amit előszeretettel használ is. Bementem az osztályvezetőhöz és szerinte ezzel nincs semmi gond, mert ez a férfi érti a dolgát és abban a kultúrában ahonnan jött, ez a módszer teljesen belefér a hétköznapi munkamórálba...
Szerintetek hová fordulhatnék? Már teljesen kék zöld mindenem.
Nem használhat. Elég szomorú, hogy azt hiszi, ezt itt megengedheti magának. Ez nem rasszizmus, hanem amiatt van, hogy náluk ez megengedett. 100 éve még Magyarországon is verték pl. a cselédeket az uraik. Illyés Gyula a Puszták népében ezt megírta. Szerencsére azóta ez itt már nem elfogadott, de egy koreai lehet, hogy még úgy szocializálódott, hogy ezt szabad.
Szerintem fordulj egyenesen valami EU szervhez, Brüsszelbe kellene írni. Néhány nem magyar médiumhoz fordulni, például lehet, hogy a Deutsche Welle szívesen csinálna erről riportot, vagy az Euronews. Magyar szervezetekhez azért nem érdemes, mert a kormány kilóra eladta a magyar munkavállalókat az ázsiai rabszolgatartóknak. Orbán röhögne a markába. Amit még meg lehetne próbálni, hogy magyar ellenzéki tévécsatornákkal felvenni a kapcsolatot.
Én pont ezért nem szívesen mennék kínai vagy koreai céghez, mert ha nem is ütnek meg (de mint kiderült, ez is előfordulhat), de csapágyasra hajtanának, ott az a munkamorál, hogy valaki eszik, alszik és napi 16 órát dolgozik. Sokan öngyilkosok lesznek ott is, mert nincs életük, csak dolgoznak. Ez nekem nem kellene.
1-es: Azért zsarolásra ne buzdíts, bűncselekmény.
Inkább jelentse fel őket és menjen máshova dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!