Ha munkahelyen történik egy baleset vagy munkahelyről hazafelé, befelé az úton és nem foglalkozik vele a műszakvezető vagy üzemvezető és rá akar venni hogy vegyél ki inkább szabit, akkor hova kell fordulni? HR?
Én kértem a dokit, hogy 1-es táppénz kóddal vegyen fel (üzemi baleset) táppénzre. Ezt nem tudják elmismásolni. (Nálunk nem.is akarják, ezeket komolyan veszik)
Menj el dokihoz, ő ki fog írni.
Ha nem akar táppénzre engedni akkor valami vaj van a munkáltató füle mögött. Én utána néznék, hogy rendesen fizetik-e a tb-t, mert kitudnak derülni furcsaságok. Egy ismerősömet most büntette meg a nav, mert kiderült, hogy valamit mahinált a munkáltató, persze most őt is vizsgálják....
Elmész amúgy az üzemorvoshoz, és elmondod neki, hogy mi a helyzet, majd ő elmondja, hogy mi kell neki.
Viszont a munkahelyre és onnan való utazás csak akkor számít munkahelyi balesetnek, ha szerepel a szerződésben, de általában nem szokott az lenni.
Nem nagyon szeretik amúgy a munkáltatók a munkahelyi baleseteket, mert utána mindig mennek az ellenőrök, és nem mindig örülnek nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!