Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnád a jogász szakma...

Támogatnád a jogász szakma betiltását?

Figyelt kérdés

Sokkal olcsóbban sokkal jobb jogrendszert lehetne csinálni. A logikához és a nyelvtanhoz értő embereknek kellene a jogszabályokat írniuk, nem pedig félhülye jogászoknak. Gyakorlatilag nincs olyan magyar jogszabály, amely jól lenne megfogalmazva és a megírói általában helyesen írni se tudnak. (Pl.: [link] ) De ennél sokkal nagyobb probléma, hogy nem csak a leírt szöveg alapján ítélnek, hanem a "joggyakorlat" alapján. Tehát ha meg szeretném tudni, hogy milyen büntetést kapok, ha elkövetek valamit, akkor nem elég a jogszabályokat tüzetesen átolvasni, hanem a korábbi ítéleteket is végig kell olvasnom. Ez szöges ellentétben áll a jogállam definíciójával. Egyértelmű jogszabályokkal nem kellene fizetni a másodfokú tárgyalásokat közpenzen, beleértve a bíró, ügyvéd, ügyész, gépíró, stb. alkalmazottakat.

Írnék még sokat, de szerintem az itteni prolik úgyis csak ideböfögik, hogy "járd ki az elemit", vagy valami hasonlót, úgyhogy nem pocsékolom tovább az energiámat.

dec. 13. 22:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 A kérdező kommentje:
Végre jönnek a vége felé értelmes válaszok is és nem az értelmi fogyatékos jogászok védik a saját nem létező becsületüket.
dec. 14. 20:04
 32/67 anonim ***** válasza:
66%
Tiltsuk be a kérdezőket is, mert úgyis mindegyik mást kérdez.
dec. 14. 20:06
 33/67 A kérdező kommentje:

"Azt ide árt tudnod, hogy a jogot politikusok alkotják, és nem jogászok!"

Ti élvezitek, hogy terjeszthetitek ezt a fasságot? A jogot jogászok alkotják a politikusok legfeljebb megnyomják az igen gombot, miközben el se olvasták.

dec. 14. 20:09
 34/67 anonim ***** válasza:
80%

Most nem azért, de ha a fidesz belső köréből vannak információid, akkor miért nem őket zaklatod a kérdéseiddel?

Vagy kíváncsi lennék pontosan honnan származnak az infoid, hogy a fidesz milyen nem politikusokat bíz meg a jogalkotassal, mert gyanítom egyetlen jogászt se tudnál megnevezni, aki nem politikus és törvényt alkotott.

dec. 14. 20:30
 35/67 A kérdező kommentje:

34

Szerintem továbbra se sikerült a kérdésem érdemi részére reagálnod, ugyanis nem az a kérdésem érdemi része, hogy jogászok hozzák-e a jogszabályokat.

dec. 14. 20:35
 36/67 anonim ***** válasza:
33%
A jog nem is igazi tudomány, csak ilyen emberek által megfogalmazott valami. Nem olyan, mint a természettudományok.
dec. 14. 21:57
 37/67 anonim ***** válasza:
25%
@36 haaat, vegeredmenyben a matek is csak ilyen emberek altal krealt valami
dec. 14. 22:16
 38/67 anonim ***** válasza:
64%

"#6

Értsd már meg, hogy a mai magyar jognak köze nincs se a nyelvtanhoz, se a logikához. Így teljességgel lehetetlen, hogy erre a hülyeségre specializálódjon valaki, aki a nyelvtani meg logikai szabályokat következetesen használja. Azt meg sehol nem tagadtam, hogy a jogra szükség van, sőt kifejezetten azt írtam, hogy hozzáértő embereknek kellene ezt csinálniuk, nem pedig félhülyéknek."

Én sem azt mondtam, hogy te azt mondtad, hogy jogra nincs szükség. A kérdésed abból indult ki, hogy jogászokra nincs szüksèg. Erre írtam azt, hogy ez hülyeség.

Viszont ha te is azt írod, hogy

"kifejezetten azt írtam, hogy hozzáértő embereknek kellene ezt csinálniuk", szóval ha jól értem te is azt írod, hogy hozzáértő jogászságra szükség van.

Valójában szerintem neked a jogászi állomány minőségével, képzettségével, a jogrendszer működésével, stb. van problémád, de ez független a jogász mint szakma vagy a jog szükségességétől.

Azzal én is egyetértek egyébként, hogy a mai magyar jogrendszer/igazságszolgáltatás működésével óriási problémák vannak. Tehát szerintem abban egyetérthetünk, hogy jogászokra egyébként szükség van, csak a jogászok "működésével" van probléma (hogy ennek mik az okai, most hagyjuk, mert ezermillió faktor közrejátszik).

dec. 15. 10:09
 39/67 A kérdező kommentje:

"Valójában szerintem neked a jogászi állomány minőségével, képzettségével, a jogrendszer működésével, stb. van problémád, de ez független a jogász mint szakma vagy a jog szükségességétől."

Nem, nekem konkrétan a jogász szakmával van gondom. A legképzettebb, legokosabb jogász se a nyelvtan és a logika szablyai szerint értelmezi a jogszabályokat. Náluk valami alternatív logikai rendszer működik, amiért már középiskolás matekórán megbuktatnák őket.

A jogban ha le van írva, hogy:

1. Minden embernek adót kell fizetni.

2. A terhes nőknek nem kell adót fizetniük.

Akkor ezt a jogászok úgy értelmezik, hogy a terhes nőknek nem kell adót fizetniük. Logikailag meg egy nagy ellentmondás ez a két jogszabály, hisz a terhes nők is beletartoznak a mindenkibe.

Erre mondja az egyszerű proli, hogy hülye vagyok és nem tudok róla, hogy a 2.-es jogszabály felülírja az 1.-es jogszabályt. De pontosan tudok róla, az egyszerű proli az, aki nem képes felfogni, hogy ez nem az egyértelműen megfogalmazott jogszabályok miatt van így, hanem egy sehol le nem írt joggyakorlat miatt.

dec. 15. 10:25
 40/67 anonim ***** válasza:
Ez nem ellentmondás, a matematikában is van hierarchia, ugyanígy a törvényeknél is. A felsőbbrendű jogszabály felulirhatja az alsóbbrendűt. Még mindig az van, hogy neked túl bonyolult csak ez az egész.
dec. 15. 14:28
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!