Munkavállalói felmondást jól tudom hogy a munkáltatónak nem kell elfogandia, ez nem értelmezhető hogy elfogadja vagy sem, hanem csak tudomásul vennie lehet?

1 vagyok. Bocs teljesen félreértettem.
Így van, tudomásul kell vennie és a szerződés szerinti felmondási idő és körülmények lépnek életbe.

a rendes felmondás esetén csak tudomásul vétel van. (közös megegyezés esetén is, de ott megállapodnak valamiben, úgyhogy nyilván)
rendkívüli felmondás esetén van elfogadom, nem fogadom el, azt ugyanis indokolni kell írásban és ha a másik fél nem fogadja el az indokot, akkor vagy rendes felmondássá válik, vagy bíróságnak kell döntenie a dologról.

"rendkívüli felmondás esetén van elfogadom, nem fogadom el, azt ugyanis indokolni kell írásban és ha a másik fél nem fogadja el az indokot, akkor vagy rendes felmondássá válik, vagy bíróságnak kell döntenie a dologról."
Rendkívüli felmondás = azonnali hatályú felmondás.
Ez pontosan úgy működik, mint a többi felmondás, egyoldalú jognyilatkozat, nem kell a másik fél beleegyezése, az indoklás viszont kötelező, bármelyik fél kezdeményezi is az azonnali hatályú felmondást. Nem fog soha "rendes" felmondássá válni. Ha a másik fél sérelmezi az azonnali hatályú felmondást (nem ért vele egyet), akkor a közléstől számított 30 napja van arra, hogy bíróságon megtámadja azt. A határidő jogvesztő!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!