Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Kötelezheti a munkáltató a...

Kötelezheti a munkáltató a munkavállalót arra, hogy betegen dolgozzon?

Figyelt kérdés
Indoklás: nincs elég ember
jan. 6. 10:51
 1/7 anonim ***** válasza:
83%

Nem.

El kell menni táppénzre.Orvosi szakvélemény felülír minden munkáltatót, még magát Orbán Viktort is.

jan. 6. 10:55
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Javítsatok ki, de a táppénz szükségességét az orvos állapítja meg, nem a munkáltató. Legalábbis én eddig mindig ezt tapasztaltam.

Beteg vagyok, elmegyek orvoshoz.

Volt olyan, amikor az orvos is és én is egyetértettünk, hogy beteg vagyok de ez nem akadályoz a munkavégzésben és nem fertőzöm a kollégáim így adott ezt azt de dolgoztam.

És volt, amikor az orvos úgy döntött nem mehetek dolgozni, mert így nem lehet. Ekkor az orvos önhatalmúan táppénzre vett, nem egyeztetett a főnökömmel. Neki csak tudomásul kellett venni.

jan. 6. 10:55
 3/7 anonim ***** válasza:
37%
1# Igy van , de hogy jön ide Orbán Viktor???🤔
jan. 6. 11:07
 4/7 anonim ***** válasza:
72%
Mármint? Voltál orvosnál és kiírt táppénzre, vagy csak úgy megpróbáltad bekamuzni hogy beteg vagy, de a főnököd nem vette be?
jan. 6. 11:07
 5/7 A kérdező kommentje:
4. Voltam orvosnál egész előző hétre kiírt, nem gyógyultam még meg, visszamentem és kiírt erre a hétre is, erre mondta a munkáltató, hogy a héten már menjek be, max rosszul leszek és hazamegyek.
jan. 6. 11:15
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha ki vagy írva táppénzre, akkor nem kötelezhetnek munkára.
jan. 6. 11:16
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy táppénzem sem kötelezhet betegen munkára. A legtöbb munkaszerződésben benne van, hogy csak munkára képes állapotban dolgozhatsz. Ha köhögsz, tüsszögsz, folyik a taknyod-nyálad, fáj a fejed, megy a hasad, akkor nem vagy munkaképes állapotban, ha voltál már orvosnál, ha nem. A munkáltatód a feje tetejére is állhat, akkor sem adhat olyan utasítást, ami ellentétes a szerződéseddel, illetve az ilyen utasítás elvégzését te jogszerűen megtagadhatod. De ahogy előttem is írták, ha még az orvos is kiírt táppénzre, végképp nem kötelezhet munkára senki. Mond meg a főnöködnek, hogy vegyen fel több embert ha munkaerőhiány van.
jan. 6. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!