Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Kötelezheti-e a munkáltató a...

Kötelezheti-e a munkáltató a munkavállalót vérvételre?

Figyelt kérdés
Munkáltató kötelezheti a munkavállalót vérvételre, illetve ha ezt a munkavállaló megtagadja akkor jogilag elbocsájthatja őt?

#vizsgálat #Munkavállalói kötelezettségek #Vizsgálat megtagadása
okt. 24. 20:13
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%
Az üzemorvos kötelezheti indokolt esetben. Addig nem engedi dolgozni, ameddig nincs kivizsgálva és javítva az adott betegségen, állapoton. Pl. daganat, magas vérnyomás, magas cukor.
okt. 24. 20:16
 2/24 anonim ***** válasza:
100%

Én most voltam orvosin.

Mondták, hogy kell vizelet minta. Erről előzetes tájékoztatást sehol nem kaptam.

Ha megtagadom a vizsgálatot, akkor ők nem adják ki az alkalmasságim. Mondták, hogy néznek vércukrot, ha megtagadom nem adják meg az alkalmasságit.

Az orvosi vizsgálatokat jogodban áll megtagadni, de ebben az esetben mondhatja azt az orvos, hogy nem vagy alkalmas a munkára, ami miatt nem tudnak alkalmazni. Mivel a munkáltatónak meg az a kötelessége, hogy minden rendben menjen a cégnél az alkalmazottakkal.

okt. 24. 20:32
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Ha az alkalmassághoz kell
okt. 24. 20:38
 4/24 anonim ***** válasza:
4%
Magas vérnyomás, magas cukor? Kit érdekel, kiváltod a gyógyszert, vizsgálat előtt beveszel 10 szemet, senki se mondja meg, hogy egész évben nem is szeded:)
okt. 24. 21:24
 5/24 anonim ***** válasza:
4# Ne irkálj már idiótaságokat, légy szíves, főleg, mivel VESZÉLYES! Gyógyszertúladagolásról hallottál már? Túl sok vérnyomásgyógyszer beszedése pl. úgy leviheti a vérnyomást, hogy soha nem megy többet föl (belehal az ember).
okt. 24. 21:30
 6/24 anonim ***** válasza:
3%
Nem kell így csinálni, de én ezt szoktam. Nem derül ki a magas vérnyomás, mert vizsgálat előtt betolok 2-3 szem vérnyomáscsökkentőt. Egész évben semmit nem szedek.
okt. 24. 21:59
 7/24 anonim ***** válasza:

Most nem azért, de ezzel jól kiszúrsz a dokival...

Volt akin súlyos betegség előjelét ilyen orvosi vizsgálaton diagnosztizáltak és küldték szakorvoshoz, hogy nézze meg. Megvizsgálták, kiderült hogy igaza volt és tudták időben kezelni.

Vagy van olyan munkakör (elég sok), hogy nem probléma, ha gyógyszert szedsz. Neked jó, ha a betegséged kezelve van és nem csak elnyomod a tüneteket, mikor az orvos vizsgál. Azzal inkább magadnak ártasz.

okt. 25. 05:37
 8/24 anonim ***** válasza:
Éves kötelező orvosin kell általában. Amúgy csak úgy nem.
okt. 25. 07:29
 9/24 anonim ***** válasza:
Ha az orvos nem adja meg az munkaalkalmasságit, akkor igen, a munkáltatónak joga van elbocsátani. Ha a nem megfelelő egészségügyi állapotod miatt vagy munkaidő alatt ér valamilyen baleset vagy okozol balesetet, akkor ez a munkáltató felelőssége és ilyen esetekben komoly vizsgálatnak/pernek/bírságnak van kitéve.
okt. 25. 07:36
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyenek mint a hatos válaszoló szoktak 35 évesen összeesni és meghalni, aztán jön a kommentszekcio hogy "azé me be vót ótvar, érdekes, régen nem vótak ilyenek"
okt. 25. 08:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!