Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Meddig tart egy pénzügyi...

Meddig tart egy pénzügyi követelés miatt indított pereskedés?

Figyelt kérdés

Természetesen van ügyvédem, viszont elfelejtettem megkérdezni, hogy ez meddig húzódhat el, ezért hozzátok fordulnék.

Egy ismerősöm vitatja hogy vissza e fizettem neki egy kölcsönt. Az első felét elismeri, a második részletet nem. Papírom van róla hogy befizettem a számlájára a második részt, viszont volt meghatalmazásom a számlájára és azt állítja hogy korábban levettem róla egy összeget és csak azt raktam vissza.

Szeretnék majd tanukat is hívatni, ha erre szükség lesz, szóval gondolom legalább 2 tárgyalás lesz, ha a másodikon behívatják őket.

Szerintetek nagyjából meddig húzódhat ez el? Október végén lettem beperelve, november közepén lett megküldve a válaszlevél a bíróság részére.

Az ügyvéd szerint már ki kellett volna tűzni az első tárgyalást, de azt mondta, hogy a túlterheltség miatt húzódhat ez még.

Nyárra már meglehet az ítélet?

tegnapelőtt 22:51
 1/2 anonim ***** válasza:

"Nyárra már meglehet az ítélet?"

Nemhinném.

tegnap 08:39
 2/2 anonim ***** válasza:
Persze, 2026 nyarára, esetleg
tegnap 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!