Mit csináljak, ha a szüleim az egyik pillanatról a másikra kiraktak otthonról, bebarikádózták magukat, és nem engedik a cuccaimat elvinni, mint például munkahelyi számítógép és társai?
Hívd ki a rendőrséget. Törvény szerint ezt nem tehetik meg veled.
Még akkor sem, ha idegen lennél, nem a gyerekük.
Törvény szerint az "idegen" ingyenes lakáshasználó, (Szívességi lakáshasználót) is megilleti az, hogy 15 napot adjanak a távozásra. Ha lehet, inkább légy azon, hogy minden cuccod pakold össze, ha sok van, akár bérelj egy kis raktárhelyiséget, te meg költözz egy barátodhoz, vagy akárhova, mert ez a helyzet kiszámíthatatlan, és nem tudhatod, mi lesz a cuccoddal, pl. amíg dolgozol.
És mit csinál a rendőrség ilyenkor?
Mi van akkor, ha egyben nem tudom a saját cuccaimat (pl. bútorok) elszállítani?
Mikor mehetek be ilyenkor a lakásba?
Szerintem egy troll vagy. Elég sok ilyen kérdés van már.
Ha nem az lennél, már rég kihívtad volna, és megtudnád, hogy mit csinálnak.
Mit csinálna, a rendőrség, felszólítja a tulajt, hogy engedjen be, és ne akadályozza a továbbiakban a jogodat. Még a jelenlétükben be fognak engedni.
Mint írtam, ha sok cuccod van, akkor hívsz egy költöztető céget, bepakolod a kocsit, bérelsz egy pár nm raktárhelyiséget, és bepakolsz oda mindent, havernál meg ellaksz, ameddig nem bérelsz lakást, vagy szobát.
De 15 napig mindenképpen maradhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!