Számíthatok ez esetben valami büntetésre? És a sértett?
Kérlek a rosszindulatú kommenteket mellőzzétek, ha meg kiröhögtök nem muszáj leírni.
Szóval 26 éves férfi vagyok, külföldön dolgozom, megismerkedtem egy nővel. Randiztunk kétszer, csók, ilyesmi volt. Aztán a következő alkalommal felmentem hozzá, orálisan kielégített, amikor viszont meg akartam dugni, kiderült hogy valójában pasi......
Én nem vagyok egy kirekesztő, meleg utáló ember, de itt felment bennem a pumpa és megütöttem.
Azt mondta hogy ezért a transzfób tettért ülni fogok. Azzal védekezik, hogy nem beszélem jól a nyelvet, voltak utalások, én nem vettem észre, de egyébként is ő jogilag nő, személyije szerint is. Látlelet vetetett, elég komoly sérülést okoztam a fickónak, miközben szerinte ő csak jót tett velem, mert nagyon élveztem. De akkor azt hittem igazi nő! A lelki sérüléssel senki nem foglalkozik ???
Tudom, hogy 26 évesen lehetett volna annyi eszem, hogy nem erőből, verekedéssel kell valamit megoldani, de olyan ködös lett minden, annyira utálatos lett számomra az az ember, hogy egyszerűen eljárt a kezem.
Mi lesz ebből segítsetek kérlek?
Kezdjük azzal, hogy aki kétszer húsz perc után ágyra vihető, meg farkakat vesz a szájába, az nem nő, legfeljebb egy rongydarab. (Ezt akkor is fenntartom, ha ezt most 10-ből 8-an kénytelenek lesznek itt magukra venni.) Az ilyesmi, nem éppen aprócska problémákat és ezer meg ezer velejáróját pedig nem egy állítólagos félreérthető félmondatban, hanem bizony napokig tartó alapos átbeszélésekben kell a másikkal (illetve a másik hozzáállását önmagunkhoz) egyértelműen rendezni. Ne játsszuk el az eszünket, ember nincs, akinek nem borulna el az agya az efféle meglepetéstől. És ezt mondom úgy, hogy túléltem már négy évtizedet magam is gendermássággal ebben a pokol világban. Kérdező, sajnálom, hogy még neked kell most ezen szorongani.
Hacsak(!) nem a bujtatott Fidesz-propaganda hatszázhuszadik ügyes kis "6uzeránssimogató rendszereket lejárató" valamint "a transzneműséget olcsó szexuális véglényekként megjelenítő" ócska és aljas fantazmagória történetét olvashattuk. Kedves válaszolgatók, ne húzzátok be magatokat a csőbe, az efféle típusú kérdések bármilyen irányú ragozása, a transzneműséggel kapcsolatos ellenszenvet növeli.
Mániám a műveltség, igyekszem minden szempontból képezni magam és rengeteget tanulni.
Mint ilyen, tudom, hogy az erőszak egyáltalán nem megoldás, csak még több bonyadalmat szül, illetve a tolerancia egy nagyon fontos tulajdonság.
Ugyanakkor érdemes tisztázni néhány dolgot ezzel a kérdéssel kapcsolatban, akár igaz, akár nem - mert volt már nem egy és nem kettő ilyen valódi történet is.
Szóval először is arra reflektálnék, akik szerint homofób vagy transzfób az a személy, aki nem akar nemváltó műtéten átesett személlyel kapcsolatot létesíteni:
A tolerancia még csak azt sem jelenti, hogy egyet értek valamivel, nemhogy azt, hogy az átalam tolerált közösségek tetteit uutánozom és átveszem. A tolerancia azt jelenti, hogy bár lehet, hogy nem értek vele egyet, de elfogadom a másik embert olyannak, amilyen (amíg az én életvitelem nem befolyásolja), szóval annak ellenére, hogy lehet nem értek vele egyet, de nem bántom, nem piszkálom, nem teszek neki keresztbe, hanem megtűröm - ez esetben toleráns vagyok.
Lépjünk tovább. Ugye írták, hogy aki nőnek érzi magát az nő. Nos, nem árt tisztázni az okokat. Nemi identitás zavar- ez egy olyan betegség, ami az emberek alig pár százalékát érinti, s gyógymód híján toleráljuk az ilyen embereket. Nos, ő valóban nőnek érzi magát, de ettől a biológia még nem változik: nem fog menstruálni, nem lesz petefészke, méhe, szeméremteste, tehát bár ő nőnek érzi magát, biológiailag attól még férfi.
Ez nem arról szól, hogy mi van a személyi igazolványába írva.
Többen is írták, hogy a kérdezőnek kellett volna rákérdeznie. Kikerekedett szemmel képzeltem el a jelenetet:
A lehetőség) Ültök a lánnyal egy elegáns étteremben, majd egyszer csak megkérdezed: Nem születtél pénisszel? A lány zavarában a WC felé tekint, mire átfut az agyadon, hogy talán most akarja ellnőrízni? A lány megnyugtat, hogy kimegy pisilni. Igen ám, de kakál visszajönni. Ez már a 3. ilyen a hónapban, legközelebb a másik megoldást választod.
B lehetőség) Tapintással ellenőrzöd mielőtt leülnétek. Ennek hozadéka, hogy nem kell azon gondolkodnod, miből lesz kaja, fűtés, de még ruha sem, örök divatos forma ruhát kapsz, és még az A kérdést sem kell föltenned, mert minden cellatársad férfi. Randizol velük, ha akarsz, ha nem.
Ezzel szemben ha transzvesztita nőként te jelzed idejében, abból nagy baj nem lesz. Eleve mivel a transzi csaj látszik más neműnek, mint amilyen biológiailag, neki kellene szólnia, ellenkező esetben megtéveszti a másikat. Egy komoly kapcsolat kezdetén még arról is szoktak szólni az értelmes emberek, ha pl nem lehet gyerekük.
Amennyiben a partnered elfogadná ezt, akkor nem lesz baj, ha előre tudja.
Amennyiben nem fogadná el, de szólsz, nem raboljátok egymás idejét.
Amennyiben nem fogadná el, de te nem szólsz, átvered őt, lelki traumát okozol neki és veszélybe sodrod magad is.
Itt nem az a lényeg, hogy te nőnek látod magad és papírod van róla. Nemi identitás zavarod NEKED VAN, nem pedig neki.
"Ezzel szemben ha transzvesztita nőként te jelzed idejében, abból nagy baj nem lesz"
Minden jel ennek az ellenkezőjére utal, külön emléknapja van a meggyilkolt transzneműeknek. És nem mindet azért ölték meg, mert anélkül szopott le valakit, hogy előre megmondta volna mi van a lábai között.
Addig igazad van, hogy jó ötlet tisztázni a kérdést mielőtt ágyba bújnánk valakivel.
De egy transznemű jobb ha tudja, hogy a potenciális partnere hogyan fog reagálni a bejelentésre. És ha a leghalványabb jele van, hogy a potenciális partner transzfób, akkor irány a mosdó mindenféle tisztázás nélkül, mert az élete mindennél többet ér. De mivel ilyen kérdéseket feltenni mindkét irányban nehéz, ezért messze nem elképzelhetetlen, hogy egy randizós óvatoskodás odáig fajul, hogy anélkül kerülnek ágyba, hogy ezt tisztázták volna.
Amúgy itt egy remek C lehetőség, ha partnered születési nemére vagy kíváncsi:
C lehetőség: Kezdd el hangosan éltetni a Fideszt, panaszkodj a SJW hópihékre, meg a kétszázféle kitalált nemükre, szidd az LMBT lobbit, hangoztasd, hogy négy nemmel fogsz szavazni tavasszal, hangoztasd, hogy mennyire együtt érzel JK Rowlinggal. Azt nem fogod megtudni, hogy a potenciális partnered transz-e, legfeljebb azt, hogy hajlandó-e egy transzfóbbal szóba állni, amire jóval kisebb az esély, ha transznemű. És neki lesz igaza mindkét esetben.
"Minden jel ennek az ellenkezőjére utal, külön emléknapja van a meggyilkolt transzneműeknek."
?
Éppen ezért írtam, hogy rögtön az elején, nyilvános helyen vagy a neten le kell tisztázni, ne majd akkor legyen meglepi, amikor kettesben vagytok. Azért 50 ember szeme láttára kisebb eséllyel ver földig.
"C lehetőség: Kezdd el hangosan éltetni a Fideszt, panaszkodj a SJW hópihékre, meg a kétszázféle kitalált nemükre, szidd az LMBT lobbit, hangoztasd, hogy négy nemmel fogsz szavazni tavasszal, hangoztasd, hogy mennyire együtt érzel JK Rowlinggal"
Mi van, ha nincs így? Pl a politikai nézeteid mások, így ha élteted azzal megint csak hazugsággal indul egy kapcsolat. Vagy lehet, hogy a lány nem transzi, de nem ért egyet a jobboldali nézeteiddel (amik nem is valósak csak hazudod, hogy kiderüljön ha transzi), ezért össze sem jöttök. Ez marhaság, már bocs. Én az őszinteségben hiszek. Ha mindkét fél őszinte, akkor az sok problémát megelőz. Márpedig ha másnak adod ki magad, azt az elején tisztázni kell, mert joga van tudni a másiknak. Mint mondtam, identitás zavarod neked van, attól, hogy te nőként definiálod magad, a partnered jó eséllyel nem fog így tenni, hiszen az emberek 1-2%-át érinti ez csak.
Henger15, látom benned a jószándékot, de valljuk be, erősen érezhető válaszodon a tájékozatlanság.
Mivel az előttem szóló már válaszolt neked, én csak erre kijelentésedre reagálnék, ami sajnos rengeteg nőt sérthet: "ettől a biológia még nem változik: nem fog menstruálni, nem lesz petefészke, méhe, szeméremteste"
Ezzel minden nőt férfiként azonosítottál, aki nem menstruál: az összes nagymamát, kismamát, kislányt és azokat, akiknek valamilyen betegség miatt nincs menstruációja.
Neked jobb lenne, ha a randin rákérdeznél, hogy menstruál-e a partnered? Pfff... Ha annyira félős vagy az aggodalmaid ellenére, nehéz rákérdezned a dologra, akkor addig ne menj bele szexuális kapcsolatba, amíg nem tudsz biztosat. Mindenkinek jobb és biztonságosabb lesz.
"Ezzel minden nőt férfiként azonosítottál, aki nem menstruál: az összes nagymamát, kismamát, kislányt és azokat, akiknek valamilyen betegség miatt nincs menstruációja."
Látom megfogtad a lényeget. Aki már vagy aki még nem menstruál, attól még a további biológiai tulajdonságai megvannak. És kérlek ne gyere azzal, hogy van akinek eltávolították a méhét betegség miatt.
"ami sajnos rengeteg nőt sérthet"
Aki nem eleve rosszindulatúan áll hozzá a válaszomhoz azt nem fogja sérteni, másrészt a magukat nőként definiáló férfiak sokkal több nőt sértenek - és ezt abszolút nem támadásként írom, csak hogy gondolkodj el rajta, mert így van.
"Neked jobb lenne, ha a randin rákérdeznél, hogy menstruál-e a partnered? Pfff... Ha annyira félős vagy az aggodalmaid ellenére, nehéz rákérdezned a dologra, akkor addig ne menj bele szexuális kapcsolatba, amíg nem tudsz biztosat."
Épp, hogy azt taglaltam, hogy nem nekem kellene rákérdeznem, hanem annak aki másként mutatkozik. Egy korrekt ember megteszi, és mindenkét félnek érdeke is.
Amúgy én abszolút nem félek ilyentől, lévén már nős vagyok. De nemrégiben volt egy ismerősömnek hasonló élménye, ezért is írtam, hogy a kérdés valszeg kamu, de van ilyen. Annyi, hogy annyira nem volt hülye, hogy bántalmazza a partnerét, de elköltött 100 ezren fölül a randikra, meg eltöltötte az idejét feleslegesen. Ergo anyagi kára keletkezett azért, mert a másik nem volt őszinte.
És attól még nem transzfób, hogy így nem akarta folytatni, csupán heteró. Az anyukájával sem búj ágyba az ember (jó esetben), pedig ő is nő. Ettől még nem anyafób.
"másrészt a magukat nőként definiáló férfiak sokkal több nőt sértenek - és ezt abszolút nem támadásként írom, csak hogy gondolkodj el rajta, mert így van."
Ezt pls magyarázd el, mert nőként engem rohadtul nem sért, ha más nők is nőnek nevezik magukat :D Még akkor sem, ha a múltban ezeket a nőket férfinak hitték és férfiként kezelték. Akit ez sért, azt az is sértené, hogy az ég kék és a fű zöld, annyira meg akar sértődni valamin.
"elköltött 100 ezren fölül a randikra, meg eltöltötte az idejét feleslegesen. Ergo anyagi kára keletkezett azért, mert a másik nem volt őszinte."
Szóval ismerkedett egy csajjal, kiderült, hogy mégsem illenek egymáshoz, és elváltak útjaik. Ebben semmi különleges nincs, nem értem, miért kell úgy beállítani, mintha nagy dolog lenne. Igen, ha párt keresel és nem vagy olyan csuda szerencsés, hogy elsőre megtalálod az igazit, akkor egy csomószor elő fog veled fordulni, hogy a többedik randin derül ki valami, ami neked kizáró ok.
"És attól még nem transzfób, hogy így nem akarta folytatni, csupán heteró."
Transzfóbnak nem transzfób, de mi az, hogy "csak heteró"? Az, hogy nem vonzódsz a transz nőkhöz, nem a heteroszexualitásodból adódik, hanem csak szimplán egy preferencia. Igen, heteroszexuálisként nem kell minden nőhöz vonzódnod, de attól, hogy a transz nőkhöz is vonzódsz, még nem leszel nem heteroszexuális...
"De egy férfiból sosem lesz nö"
Pontosan. Még akkor sem, ha női testbe születik, és esetleg tévesen sokáig azt feltételezzük, hogy nő. Köszönjük a támogatásodat.
Azzal egyetértesz, hogy egy transzneműnek nem kell MINDENKIVEL a környezetében tudatnia, hogy transznemű? Mert ha igen, akkor egy majdnem idegennel közölni, akivel éppen most kezdett el ismerkedni elég necces lehet? A munkahelyen, ahol senki sem tudja róla, elkezd udvarolni egy kolléga, aki amúgy nincs ellenére? Vagy direkt visszautasítja, vagy azt kockáztatja, hogy kereshet másik munkahelyet, ha itt elterjed.
Az általam vázolt C változatban pedig azért észlelhettél volna némi humort. Komolyan fogalmazva: Meg lehet tudni, hogy a másik mit gondol a transzneműekről és kommunikálni a saját nézeteinket, anélkül, hogy rákérdeznénk ő transznemű-e. Ha pedig mi nem tartjuk a transzneműeket érdemesnek arra, hogy velük intim kapcsolatot létesítsünk ezt előre tudatni egy nagyon is nyílt és őszinte megnyilvánulás még egy cisznemű partnerrel szemben is.
Mellékszál: ilyesmit tisztázni nem csak azért érdemes, hogy nehogy kiderüljön, hogy egy ciszneműnek gondolt nő esetleg transznemű. Mert az a ciszneműnek gondolt nő lehet egy még nem előbújt transz férfi. Vagy nembináris, aki nem komálja, ha a partnere csak egy "megzavarodott nőnek" gondolja.
"Ezt pls magyarázd el, mert nőként engem rohadtul nem sért, ha más nők is nőnek nevezik magukat :D Még akkor sem, ha a múltban ezeket a nőket férfinak hitték és férfiként kezelték."
Engem meg sért, es ne jöjjön női mosdóba olyan akinek pöcse van, s ne tegyek tönkre a női sportokat !
Amúgy ezek Nem nők, mivel farkuk van és köztudott, hogy a nőknek nincs farkuk. Azért ennyit illene tudni mindenkinek, Aki nem fogyatékos.
"Szóval ismerkedett egy csajjal, kiderült, hogy mégsem illenek egymáshoz, és elváltak útjaik. "
Lehet Én értem rosszul de én úgy értettem hogy ismerkedett egy csajjal és kiderült hogy nem is csaj, hanem pasi. Hero15 majd írd már meg melyikünk a hülye, köszcsi.
"Az, hogy nem vonzódsz a transz nőkhöz, nem a heteroszexualitásodból adódik, hanem csak szimplán egy preferencia."
Akkor az is preferencia, ha valaki meleg igaz? :) öngól level 99999
"attól, hogy a transz nőkhöz is vonzódsz, még nem leszel nem heteroszexuális..."
Mivel igazából Nem nő, csak egy betegség miatt azt hiszi, így de, minimum biszex leszel. Ne legyél már ennyire szembeötlően butuska.
"Mert az a ciszneműnek gondolt nő lehet egy még nem előbújt transz férfi. Vagy nembináris, aki nem komálja, ha a partnere csak egy "megzavarodott nőnek" gondolja."
Mekkora eséllyel?
"Ha pedig mi nem tartjuk a transzneműeket érdemesnek arra, hogy velük intim kapcsolatot létesítsünk ezt előre tudatni egy nagyon is nyílt és őszinte megnyilvánulás még egy cisznemű partnerrel szemben is."
Nőként egy olyan kérdésre miszerint pasi vagyok e elhajtanálak a fenébe mert baromi sértő .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!