Számíthatok ez esetben valami büntetésre? És a sértett?
Kérlek a rosszindulatú kommenteket mellőzzétek, ha meg kiröhögtök nem muszáj leírni.
Szóval 26 éves férfi vagyok, külföldön dolgozom, megismerkedtem egy nővel. Randiztunk kétszer, csók, ilyesmi volt. Aztán a következő alkalommal felmentem hozzá, orálisan kielégített, amikor viszont meg akartam dugni, kiderült hogy valójában pasi......
Én nem vagyok egy kirekesztő, meleg utáló ember, de itt felment bennem a pumpa és megütöttem.
Azt mondta hogy ezért a transzfób tettért ülni fogok. Azzal védekezik, hogy nem beszélem jól a nyelvet, voltak utalások, én nem vettem észre, de egyébként is ő jogilag nő, személyije szerint is. Látlelet vetetett, elég komoly sérülést okoztam a fickónak, miközben szerinte ő csak jót tett velem, mert nagyon élveztem. De akkor azt hittem igazi nő! A lelki sérüléssel senki nem foglalkozik ???
Tudom, hogy 26 évesen lehetett volna annyi eszem, hogy nem erőből, verekedéssel kell valamit megoldani, de olyan ködös lett minden, annyira utálatos lett számomra az az ember, hogy egyszerűen eljárt a kezem.
Mi lesz ebből segítsetek kérlek?
Henger, korábban azt gondoltam tólad, jószándékú ember vagy, csak tájékozatlan ezen a téren. A válaszaidban viszont sértett vádaskodást érzek, pl. rólam azt feltételezted, hogy nácinak tartalak. Csak mert csillagokkal mondtam el a példát? Helyettesítsd be a csillagokat háromszögekre, ha ettől kevésbé érzed magad rosszul.
Most arról van szó, hogy a női lét meghatározását férfi lélekkel határoztad meg, ráadásul rosszul. Ha a definíciód jó lett volna, nem kerültél volna be ebbe a magyarázkodás-spirálba.
Meg akartalak kérdezni a férfiak definíció, hátha így helyre tudod hozni a dolgot.
De tekintve az utóbbi válaszaid, nem sok értelme lenne. Amíg ellenségként tekintesz azokra, akik nem értenek mindenben egyet veled, addig a párbeszéd elmarad. Kár, mert tényleg értelmes párbeszédet vártam.
Szerintem sem kellene tovább erőltetni, mert az eredeti kérdés jogi volt, nem filozófiai. Bár a jogi kérdést azért némileg árnyalhatja, hogy nőnek tekintünk-e egy transz nőt elvonatkoztatott filozófiai értelemben.
Az eredeti kérdésre meg az a válasz, hogy Angliában elvileg van jogi állásfoglalás arról, hogy a "transz pánik", mint védekezés nem elfogadható. A másik részről jelen pillanatban ott zajlik egy országos, még a BBC-t is elragadó transzfób hecckampány. Szóval lehet a kérdező bepróbálkozhat, és sikerülni fog. Én nem drukkolok neki.
Háromszög is náci jelkép egyébként, a táborokban különböztették meg őket, de jó, legyen.
"Meg akartalak kérdezni a férfiak definíció"
A férfi biológiája, nem igazán van mit hozzáfűzni. Kromoszóma, testfelépítés, minden amiből tudományosan megállapítható és kimutatható hogy egy férfi az férfi. Ha egészséges pénisze van, semmi esetre sincs méhe, nem menstruál.
Ezzel semmi esetre sem akarom kirekeszteni a melegeket, transzikat. Engem nem zavar, hogy ő másnak érzi magát, de a biológia az biológia.
"Amíg ellenségként tekintesz azokra, akik nem értenek mindenben egyet veled, addig a párbeszéd elmarad"
Ebben egyet értünk, ugyanezt érzem én is. Én mindig a középutat keresem, ezért kapom az ívet a jobossoktol és a balosoktól is. Én sosem gondolkodom szélsőségesen, egy ideológiáról, eszméről vagy épp egy csoportról a rosszat és a jót is észreveszem, nem tartom szentnek akkor sem, ha épp nekem amúgy szimpatikusak.
Javítás: egészséges után vessző.
Értsd: ha pl motorbalesetben elveszíti a péniszét, természetesen férfi marad.
"Kérdezd meg magadtól és a vitában melletted állókra is nyugodtan alkalmazd a kérdést, hogy ti vajon nem a nácikhoz hasonló logikát használtok?"
Ha így gondolod, akkor IDÉZD, hol és mikor használt bárki a nácikéhoz hasonló logikát, és szívesen beszélgetek erről, de nehogy már nekem kelljen elvégeznem a te feladatodat. Való igaz, hogy mindkét oldalon elhangzottak erősebb kifejezések, de én úgy éreztem, hogy a "mi" oldalunkon többször hangoztak el valós érvek, nem csak parttalan hüledezés. És ha már egy kalap alá akarsz vonni mindenkivel, aki ezen az "oldalon" kommentel öngyilkosságra való buzdítás nem itt hangzott el. (Most már szerencsére törölték azt a választ, ha jól láttam.
Persze szerencsére nem a te felelősséged az, ha valaki gyűlölködik, csak mert véletlenül ugyanaz ellen érveltek, így én se tartozom felelősséggel a velem hasonló véleményem lévők minden mondatáért.
Elolvastam egyébként a linkelt cikket, a megállapításai közül van, amivel egyetértek, de van benne jópár csúsztatás is, a nagy része pedig a jelen beszélgetésben irreleváns. Mindenesetre tanulságos lehet abból a szempontból, hogy ebben a vitában kifejezetten a "jobboldali" válaszolókat marasztalhatná el. Nem én vágtam rá a tudományos állásfogalalásokra, amelyek nekem nem tetszettek, hogy biztos gonosz liberális propaganda...
"Mivel a magukat nőknek vallók 99%-ának nincs pénisze, ezért nyilvánvalóan az ember egy nő láttán azt feltételezi, hogy ő valóban nő és ennek megfelelően vaginája van."
Leírom még egyszer, huszonötödszörre: lehetsz nő vagina nélkül, lehetsz férfi pénisz nélkül, valódi nő =/= biológiai nő. De hogy ezen túllépjünk: a világ népességének nagy része nem szereti a majonézes-mustáros vaníliafagyit. Ennek ellenére lehet, hogy aki mégis szereti, az ezt az információt nem fogja megosztani az első randin. Lehet, hogy számodra ez az információ sokat jelentene, mert nem tudnál együtt lenni olyannal, aki szereti ezt az ételt. De ezt neki mégis honnan kéne tudnia?
Egyébként ha megkérdezed valakitől, hogy transznemű-e, hacsak nem egyértelműen pejoratív értelemben teszed, az nem sértő senki számára. Transzneműnek lenni nem szégyen, vannak csodálatosan gyönyörű transz nők is, úgyhogy nem látom be, miért okozna ez bárkiben feszültséget, aki a nullánál picit jobban képben van a témával. De egyébként nem muszáj nekiszegezni egyenesen nekiszegezni a kérdést senkinek, olyan vallatás jelleggel.
"Én mindig a középutat keresem, ezért kapom az ívet a jobossoktol és a balosoktól is"
A középen állásnak nem az a lényege, hogy mindig, minden esetben megnézed a két oldal álláspontját, aztán vonalzóval megméred, hogy éppen melyiknek van igaza. Hidd el: én se állok egyik "oldalon" se, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy minden egyes kérdésben a klasszikus elméletek között kellene állnom, pont ugyanannyi távolságra mindkét elfogadott véleménytől. Ez amúgy egy klasszikus érvelési hiba is. Bár az igaz, hogy a gyűlölködő szélsőségektől ódzkodni kell, a teljes kompromisszumra való törekvés nem a megoldás. Ez a "középen van az igazság" pont ugyanolyan szektás gondolkodás, mint a "csak a baloldal" vagy a "csak a jobboldal". Én bizonyos kérdésekben a jobboldallal, másokban a baloldallal értek egyet. Megint másokban pedig úgy gondolom, hogy egyiknek sincs igaza, és biztos van olyan is, ahol középen van az igazság.
"de a biológia az biológia."
Leírtuk már egy párszor, mit gondol a biológia, mint tudomány. Nem igazán neked ad igazat.
Ne haragudj, de az hogy valaki nem szereti a vanília fagyit, meg hogy pénisze van miközben nőnek mondja magát azért nem ugyanaz.
"nehogy már nekem kelljen elvégeznem a te feladatodat."
Pont erről beszéltem, hogy nehogy már a mit sem sejtő fél végezze el a magát nőként definiáló másik férfi feladatát.
No tényleg elég volt, szia.
Henger:
"a biológia az biológia"
Valóban, ez így igaz, csak neked hiányosak az ismereteid.
Régen nagyon hangosan mondták, hogy a Nap kering a Föld körül, aki nem így gondolta, azt megégették. Aztán jött a tudomány, és kiderült, hogy tényleg a Föld kering a Nap körül. Kellet jópár év, amíg ez átment a köztudatba.
Nos, így vagyunk most a nemekkel is. A tudomány már kutatja és tudja, hogy a biológia nagyon sokszínű a nemek tekintetében, annyira, hogy egy egész tudományágnak elég tanulmányozni való anyagot biztosít. Attól, hogy te legadadtál általános iskola második osztályban, attól még nem így van, ahogyan gondolod.
Henger15: többen is írunk neked anoním módon, remélem azért nem veszel el teljesen a válaszaink között.
Lehet az a probléma gyökere, hogy majdnem minden ciszheteró ember abban nőtt fel, hogy mindenki más is ciszheteró, ezért nem fejlődött ki benne az a nézőpont, hogy a nem hétköznapit elfogadja. És ezért megsértődik, felháborodik. De miért van ez? És így kell-e lennie? A szexuális felvilágosító órák ebben sokat segíthetnének. Nemcsak azt értené meg az új generáció, hogy ilyen is létezik. Azt is tudnák, hogyan kezeljék és hogyan ne. Ezzel elkerülhető a bullying, az erőszakos bántalmazások és az elmarasztaló bírósági ítéletek is.
A biológia mint tudomány nem téged igazol, a kromoszómákból sem egyértelmű egy ember neme, ezt pont most olvastam egy a területen eléggé elismert pacektól, Philip Batterhamtól.
"A férfi biológiája, nem igazán van mit hozzáfűzni. Kromoszóma, testfelépítés, minden amiből tudományosan megállapítható és kimutatható hogy egy férfi az férfi"
Szóval a kromoszóma nem 100%. Ha lányos a testfelépítésem, attól még férfi maradok.
Nincs igazán jó módszer. Ha meghaltam, a jegyzőkönyvbe azt a nemet írják, ami a személyimben található. Ha régészek ásnak ki, a csontjaim méretéből találják ki, hogy férfi vagy nő lehettem. A boltos srác rámnéz és a kinézetem alapján hív bácsinak vagy néninek. Az orvosom pedig soha nem hívna uramnak, ha nőnek öltöznék.
Mindezek alapján úgy gondolom, hogy a társadalmi kapcsolataimban mindig az érzett nemem és megjelenésem alapján ítélnek meg. Ahol számít hogyan született valaki, az csak az orvosi rendelő.
Az intim kapcsolatok sajátos keveréke a két világnak. Hívható-e műmellnek a mellnagyobbítás, kell-e szólni róla? A pénisznagyobbításról be kell számolnom? Ha genetikai rendellenességgel születtem és örökölhetik a gyerekeink, kell-e szólnom a kiscsajnak, akivel ma este randizok? Nem mindegyik kérdésre egyértelműba válasz.
Visszatérve a kérdező meséjére, az alkalmi kapcsolatokban lehetnek lazábbak az elvárások. Korábban beszéltem olyan transznemű lánnyal, aki azt mondta, hogy nem mindig szól arról, hogy transznemű. Nagyon féltettem emiatt. De azt válaszolta, hogy a megérzésére hagyatkozik, és sosem volt még baj belőle, megérzi ki az aki tényleg a személyéért szereti és nem csak szexre kell neki. Ettől nem lettem nyugodtabb, és sokat beszéltünk.
Az látszik, hogy a kérdezőhöz hasonló emberek nem a párbeszédet keresik, ők jobban érzik magukat az ökölharc világában. Főleg ha azt egy nálunk gyengébbel és kiszolgáltatobbal kell megvívniuk.
" Nos, így vagyunk most a nemekkel is "
Mondod Ezt te. Ilyen erővel így vagyunk a rendszertani besorolással is, lehet hogy igazából hüllők vagyunk csak még nem jöttek rá XD
Am meg a kérdező sehol nem írta h a személyijében nőként szerepel a csávó, Magyarországon meg főleg nem is lehet ilyen szal erről ennyit.
"Hívható-e műmellnek a mellnagyobbítás, kell-e szólni róla? A pénisznagyobbításról be kell számolnom? Ha genetikai rendellenességgel születtem és örökölhetik a gyerekeink, kell-e szólnom a kiscsajnak, akivel ma este randizok? Nem mindegyik kérdésre egyértelműba válas"
Félelmetes komolyan mondom, félelmetes a liberálisok hozzáállása. Az hogy mű melled van vagy éppen nőnek látszol mégis farkad van nem ugyanaz, abszolút más kategória. Aki magát nőnek nevezi legyen már puncija.
Az meg külön sértő, hogy új neveket találtok ki, "cisznemű nő". Nem, mi Simán csak nők vagyunk, nem kellene új szavak és puncink van. Akinek farka van Az Nem nő.
"Nem neki kell szólnia, kérdezz rá"
Gondolom ha a randipartnerednek férje meg gyerekei lennenek es nem szolna róla, akkor is ezt mondanád. Hiszen attól még ugyanúgy nő és te nem kérdezted 😁
Más kérdés:
A Brit nagy ő műsorában a végén a magát nőnek mutató Nagy Ő elárulta, hogy férfi. "Természetesen" teljesen logikátlanul nem az elején, (attól eltekintve h ránézésre is látszott) de viszont elárulta.
Ebből kifolyólag:
1. El kell mondani és amit eddig írtatok (hogy nem kell elmondani csak ha kérdezik) bukta
Vagy
2. A teljes műsör egy bujtotatott lmbt propagandafilm volt
Vajon melyik ? (:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!