Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Magyarországon létezik ilyen...

Magyarországon létezik ilyen opció?

Figyelt kérdés

Az egyik rokonom 6 éve ül börtönben gazdasági bűncselekmények miatt. (ráírtak némi pénzért egy hatalmas nav tartozást mint amit a csövesekre szoktak , de sok kisebb-nagyobb értékre elkövetett lopás,sikkasztás is fűződik a nevéhez - amiket persze valóban el is követett)

2025 nyarán szabadulna.

Állítólag van egy olyan lehetősége hogy most 350 ezer forint befizetéséért azonnal szabadulhatna mert hogy pénzben váltja ki a hátralévő idejét.

A nagymamám kiakarja fizetni, de szerintem valami trükk van emögött, és csak lehúzza pénzel, mert én még ilyenről nem hallottam.

De én se tudok mindent, szóval kérdésem, hogy ilyen létezik/létezhet?

febr. 17. 21:54
 1/3 anonim ***** válasza:

"de szerintem valami trükk van emögött, és csak lehúzza pénzel"

Kicsoda? Ha fizetni kell, akkor azt nyilván nem a börtönben csücsülő rabnak kell átnyújtani a rácson keresztül, hanem valamelyik hivatalos szervhez kell befizetni a releváns formanyomtatványok kitöltése után. Ha van ilyen lehetőség, akkor kifizetheti, ha nincs, ha akarná se tudná kifizetni, hiszen nem lenne rá semmilyen módja.

febr. 17. 21:58
 2/3 A kérdező kommentje:

Van az elítéltnek is egy számlája ahová lehet neki utalni.

Még nem mondta,hogy oda kéne, de a kérdésre érdekelne a válasz, annak aki tudja vagy sejti legalább.

febr. 17. 21:59
 3/3 anonim ***** válasza:

akkor van ilyen, ha penzbuntetest valtanak bortonbuntetesre. Ilyenkor, ha a fennmarado osszeget kifizeted, akkor kijohet a bortonbol.

De ha eleve bortonbuntetest kapott, akkor azt nem valthatja meg penzzel.

tegnapelőtt 11:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!