Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van egy nagyon komoly kérdésem...

Van egy nagyon komoly kérdésem: Ha megölök egy gyermeket abortusz előtt , akkor mi lesz a büntetésem?

Figyelt kérdés

Ez egy tényleg fontos kérdés és szeretnék rá rendes választ , ha valaki tud rá.

Szóval , tételezzük fel egy 8 hónapos terhes nő éppen abortuszra megy és miközben megy előugrok egy bokorból és megrúgom a hasát és ettől a gyermek meghal , ha ítéletet akarnak felettem hozni , akkor én gyilkosságot követtem el vagy , csak bántottam egy embert? Mi lehetne a büntetésem (az USA-ban és pl New Yorkban)?

2021. aug. 27. 19:20
 131/152 A kérdező kommentje:

"A beleegyezés visszavonható." Ja csak a beleeggyezésben a 2 emberből 1 meghal. "Természetesen nem, mert a bébi sasra nem terjed ki az önrendelkezési jogod." De hát nekem azt monták , hogy a magzatok nem emberek és, ha nem sas a sas magzat , akkor büntetlenül ölhetem őket.

"Az abortusz semmiféle emberi jogot nem szeg meg. A magzat szegi meg az anyja emberi jogait, amikor a beleegyezése nélkül tartózkodik az anyaméhben." Micsoda? Te valamilyen robot vagy? Először is a magzat nem tud mondani , másodszor azt mondtad, hogy beleggyezett az anya és később vonja vissza , tehát engedélyel van ott és harmadszorra ezt nincs benne az alapvető emberi jogokban.

2021. aug. 30. 20:42
 132/152 anonim ***** válasza:
92%

"De hát nekem azt monták , hogy a magzatok nem emberek"

Én ezt sosem mondtam, nem is tartom érdemi vitatémának, mert itt maximum véleményeket lehet ütköztetni, érveket nem. Tőlem lehet egy magzat ember, továbbra is érvényes az érvelésem.

"Ja csak a beleeggyezésben a 2 emberből 1 meghal."

Mint ahogy akkor is, ha visszavonod a beleegyezésed a veséd elajándékozosánál, mégsem visznek börtönbe, mert ehhez jogod van.

"másodszor azt mondtad, hogy beleggyezett az anya és később vonja vissza , tehát engedélyel van ott és harmadszorra ezt nincs benne az alapvető emberi jogokban."

Attól a ponttól kezdve, hogy az anya nem kívánja tovább hordani a magzatot, engedély nélkül tartózkodik ott. És igen, továbbra is, az önrendelkezési jog a legalapabb emberi jog, ebből ered például az élethez való jog is. Ha nincs önrendelkezési jog, nincs élethez való jog sem.

2021. aug. 30. 20:52
 133/152 A kérdező kommentje:

"Én ezt sosem mondtam, nem is tartom érdemi vitatémának, mert itt maximum véleményeket lehet ütköztetni, érveket nem. Tőlem lehet egy magzat ember, továbbra is érvényes az érvelésem." Akkor megoszlik az abortuszt támogatók véleménye.

"Mint ahogy akkor is, ha visszavonod a beleegyezésed a veséd elajándékozosánál, mégsem visznek börtönbe, mert ehhez jogod van." Nem hal bele , mert nem csak egy embernek van veséje.

"Attól a ponttól kezdve, hogy az anya nem kívánja tovább hordani a magzatot, engedély nélkül tartózkodik ott. És igen, továbbra is, az önrendelkezési jog a legalapabb emberi jog, ebből ered például az élethez való jog is. Ha nincs önrendelkezési jog, nincs élethez való jog sem"

Hova jutott az emberiség , hogy már úgy beszélnek a magzatról , mint aki engedéllyel van ott. Undorító hely lett ez a világ.

2021. aug. 30. 20:58
 134/152 anonim ***** válasza:
89%

"Hova jutott az emberiség , hogy már úgy beszélnek a magzatról , mint aki engedéllyel van ott."

ez mindig is így volt. nem tudom te eddig hol éltél, a történelem során MINDIG is így volt: ha a nő nem akart szülni, akkor mindent megtett azért hogy ne szüljön. már az ókori egyiptomban is voltak módszerek. semmi új nincs ebben

2021. aug. 30. 21:50
 135/152 A kérdező kommentje:
"ez mindig is így volt. nem tudom te eddig hol éltél, a történelem során MINDIG is így volt: ha a nő nem akart szülni, akkor mindent megtett azért hogy ne szüljön. már az ókori egyiptomban is voltak módszerek. semmi új nincs ebben" Undorító ember vagy , már amúgysem érdekel a téma.
2021. aug. 30. 22:04
 136/152 anonim ***** válasza:
93%

"Nem hal bele , mert nem csak egy embernek van veséje"

És ha igen? Ha neki az elkövetkezendő pár napon belül kell vese, és te vagy az egyetlen családtag, aki tudna adományozni, akkor bizony meghal, mert a várólista bitang hosszú. Ilyen esetben gyilkos vagy?

"Hova jutott az emberiség , hogy már úgy beszélnek a magzatról , mint aki engedéllyel van ott. Undorító hely lett ez a világ."

Tehát érv nincsen. Sajnálom, az alapvető emberi jogokkal összeegyeztethetetlen az álláspontod.

2021. aug. 30. 22:05
 137/152 anonim ***** válasza:
91%

a kérdező érzelmekkel próbál érvelni, csak az a baj hogy az anya érzelmeit nem veszi figyelembe. csak a "jaj a kis cuki babácskák mind meghalnak brühühü". bocsi de ezt nem lehet komolyan venni egy vitában.

"Undorító ember vagy"

megint az érzelmek. az a megállapítás, hogy a terhességmegszakítás/fogamzásgátlás nem a modern időben kezdődött az egy tény. akár tetszik neked akár nem. amióta világ a világ, a nők rendelkezni akartak a saját testük felett. ez nem fog megváltozni pár vaskalapos idióta miatt.

2021. aug. 30. 22:11
 138/152 A kérdező kommentje:
Jólvan már nem érdekel mit mondtok , mert nekem van igazam , ti csak mondogatjátok az idiótaságaitokat , lapozzatok vissza néhány válasszal ezelőtt engem csúfoltak , de ezt amúgysem érvnek szántam , már kezd elegem lenni belőletek.
2021. aug. 30. 22:15
 139/152 anonim ***** válasza:
91%
minek írtad ki a kérdést, ha úgyis neked van igazad? a mi szemszögünkből a te "érveid" idióták
2021. aug. 30. 22:17
 140/152 A kérdező kommentje:

"És ha igen? Ha neki az elkövetkezendő pár napon belül kell vese, és te vagy az egyetlen családtag, aki tudna adományozni, akkor bizony meghal, mert a várólista bitang hosszú. Ilyen esetben gyilkos vagy?" Nem mert nem te akarod , hogy meghaljon.

"Tehát érv nincsen. Sajnálom, az alapvető emberi jogokkal összeegyeztethetetlen az álláspontod." Te , hogy nem fogod fel az emberi jogokat? Kimondja , hogy minden embernek joga van az élethez , lehet fekete vagy ázsia vagy gyerek.

"megint az érzelmek. az a megállapítás, hogy a terhességmegszakítás/fogamzásgátlás nem a modern időben kezdődött az egy tény. akár tetszik neked akár nem. amióta világ a világ, a nők rendelkezni akartak a saját testük felett. ez nem fog megváltozni pár vaskalapos idióta miatt." Igen már rég elkezdték , de akkor nem boldogan mentek és öltek gyerekeket és nem csak azért öltek mert unatkoztak és akkor csak ez volt az eggyetlen lehetőség , mert akkor nem ismerték a gumit.

2021. aug. 30. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!