Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van egy nagyon komoly kérdésem...

Van egy nagyon komoly kérdésem: Ha megölök egy gyermeket abortusz előtt , akkor mi lesz a büntetésem?

Figyelt kérdés

Ez egy tényleg fontos kérdés és szeretnék rá rendes választ , ha valaki tud rá.

Szóval , tételezzük fel egy 8 hónapos terhes nő éppen abortuszra megy és miközben megy előugrok egy bokorból és megrúgom a hasát és ettől a gyermek meghal , ha ítéletet akarnak felettem hozni , akkor én gyilkosságot követtem el vagy , csak bántottam egy embert? Mi lehetne a büntetésem (az USA-ban és pl New Yorkban)?

2021. aug. 27. 19:20
 121/152 A kérdező kommentje:
Elmehetnénk békességben és mindenkinek jó lenne , ti mehetnétek a dolgotokra én meg nézhetnék Fekete Viperát.
2021. aug. 30. 16:47
 122/152 anonim ***** válasza:
93%

Menjünk a dolgunkra srácok, hülyékkel nem érdemes vitatkozni.

És ha valaki fel se fogja, hogy egy magzat az nem egyenlő egy emberrel annak ellenére, hogy hatan is türelmesen elmagyaráztuk neki, az okos semmiképpen nem lehet.

2021. aug. 30. 16:53
 123/152 A kérdező kommentje:
De , ha megölök egy sas embriót , akkor nem kephatok büntetést , mert igazából nem sast öltem?
2021. aug. 30. 16:56
 124/152 A kérdező kommentje:
De már nem nagyon érdekel inkább tényleg menjünk a dolgunkra.
2021. aug. 30. 16:57
 125/152 anonim ***** válasza:
86%

"De amikor elkezdte nem szóban se papíron , de a tudatában van annak , hogy lehet ebből kifojóan egy gyereke"

Így van. Ettől függetlenül az önrendelkezési jogával bármikor élhet az anya, mert ez alapvető emberi jog.

"kb így hangzik: Megölöm Orbán , ezért ha nem eggyeztem bele abba, hogy börtönbe kerüljek."

Nem, mert másnak joga van az élethez. Az önrendelkezési jogod csak a testedig terjed, mások életét nem veheted el. Mivel a magzat közvetlen kapcsolatban van a te testeddel, arra kiterjed az önrendelkezési jogod.

"" Azzal, hogy te korlátozni akarod az abortuszt, megsérted az egyik legalapvetőbb emberi jogot.""

Kérdező, válaszolj egyenesen: ha rám van kötve valaki, és én kihúzom a "csatlakozót" a saját testemből, az gyilkosság? Azzal én meggyilkoltam a rámkötött személyt? Ameddig erre nem válaszolsz, addig ezt fogom spammelni folyamatosan.

2021. aug. 30. 17:53
 126/152 A kérdező kommentje:

"Így van. Ettől függetlenül az önrendelkezési jogával bármikor élhet az anya, mert ez alapvető emberi jog." Az is alapvető emberi jog, hogy az ember élhet , már elmondtam, hogy ezért ellentmondásos.

"Nem, mert másnak joga van az élethez. Az önrendelkezési jogod csak a testedig terjed, mások életét nem veheted el. Mivel a magzat közvetlen kapcsolatban van a te testeddel, arra kiterjed az önrendelkezési jogod" Tehát , ha magamhoz varrom orbánt és úgy ölöm meg , akkor is börtönbe kerülök?

Igen , mivel miattad , hale meg valaki , ha kihúzom Sanyi életfenntaró rendszer kábelét a konektorból nem miattam halt meg én csak kihúztam a konektorból.Másképp:

Uram ön ölte meg ezt az embert? Nem , természetes úton halt meg. De hát itt a felvétel amin lelöki a szikláról. Uram, uram a gravitáció természetes.

Érted?

2021. aug. 30. 17:58
 127/152 A kérdező kommentje:
De már amúgy sincs kedvem vitázni.
2021. aug. 30. 17:59
 128/152 anonim ***** válasza:
93%

"Tehát , ha magamhoz varrom orbánt és úgy ölöm meg , akkor is börtönbe kerülök?"

Nem, mert ahhoz az Orbán hozzájárása kellene. Egy magzatnál sem az anya, sem a magzat nem egyezett bele, hogy a magzat az anya része legyen. Ehhez folyamatos beleegyezésre van szükség, és ez az önrendelkezési jog miatt az anya részéről bármikor visszavonható. Ha Orbánt hozzád kötik, és te leválasztod magadról, az teljesen jogos, mert csak az önrendelkezési jogoddal élsz. Ha te kötöd Orbánt magadhoz az ő beleegyezése nélkül, az természetesen nem jogos.

"Igen , mivel miattad , hale meg valaki , ha kihúzom Sanyi életfenntaró rendszer kábelét a konektorból nem miattam halt meg én csak kihúztam a konektorból"

De itt nem erről van szó. A konnektor nem a tested része, nem a te jogod az, hogy kihúzzad.

De ha már kimondtad hogy igen: akkor egyetértesz azzal, hogy ha valamelyik rokonod haldoklik, és csak akkor marad életben, ha te odaadod neki a vesédet, akkor az állam kényszeríthessen arra, hogy kés alá feküdj? Mi van, ha a szívedre van szükség, vagy a tüdődre, vagy a szemeidre? Ha nem adod nekik oda a szerveidet, akkor meghalnak. Ilyenkor gyilkos vagy, ha nemet mondasz? Vigyen el a rendőr? Ítéljenek el gyilkosság miatt?

A pozíciód védhetetlen.

2021. aug. 30. 20:17
 129/152 A kérdező kommentje:

" sem az anya, sem a magzat nem egyezett bele," Az anya beleeggyezette amikor lefeküdt.

"De ha már kimondtad hogy igen: akkor egyetértesz azzal, hogy ha valamelyik rokonod haldoklik, és csak akkor marad életben, ha te odaadod neki a vesédet, akkor az állam kényszeríthessen arra, hogy kés alá feküdj? Mi van, ha a szívedre van szükség, vagy a tüdődre, vagy a szemeidre? Ha nem adod nekik oda a szerveidet, akkor meghalnak. Ilyenkor gyilkos vagy, ha nemet mondasz? Vigyen el a rendőr? Ítéljenek el gyilkosság miatt?"

Nem. Akkor ha megölhetek egy embert akkor a többi alapvető emberi jogot is megszeghetem? Megölhetek több millió bébi sast ártatlanul? Miért mennek el boldogan abortuszra (néhány) nő? Ha úgy születek, hogy egybenőttem a tesvéremmel , akkor meglhetem a másikat?

2021. aug. 30. 20:30
 130/152 anonim ***** válasza:
91%

"Az anya beleeggyezette amikor lefeküdt."

A beleegyezés visszavonható.

"Megölhetek több millió bébi sast ártatlanul"

Természetesen nem, mert a bébi sasra nem terjed ki az önrendelkezési jogod.

Az abortusz semmiféle emberi jogot nem szeg meg. A magzat szegi meg az anyja emberi jogait, amikor a beleegyezése nélkül tartózkodik az anyaméhben.

2021. aug. 30. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!