Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti egy bolt hogy 7...

Megteheti egy bolt hogy 7 előtt 2-3 perccel bezár? Kötelesek lettek volna kijönni? Holehet feljelenteni a rendőrséget?

Figyelt kérdés
Budapesten 7-kor zárnak a boltok a Koronavírus alatt (bár lehet hogy az országban mindenhol ezt most nem tudom) és ez kb minden boltra igaz. Arra a boltra is amibe mentünk. Most 7 előtt kb 3 perccel oda értünk és már be volt zárva és nem akartak minket be engedni. Ilyet ugye nem tehetnek meg? Na most mondtam hogy hívom a rendőrséget de erre sem nyitották ki ezért felhívtam őket. Bár anya nem akarta én felhívtam őket de nem akartak kijönni pedig mondtam hoyg 17 éves vagyok így akár ez 18 év alatti személy bántalmazásának is minősülhet. Na de a rendőrök erre sem jöttek ki. Ilyenkor kötelesek lettek volna kijönni? Ha igen hol kell őket jelenteni? Ha nem tartozik a rendőrségre a boltot hol lehet jelenteni? Csak egy üdítőt akartunk venni 3 percen belül simán meg lett volna.

2021. febr. 27. 19:31
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/184 anonim ***** válasza:
95%
Elárulom a bolt hiába van ráírva, hogy éjjel-nappali, dönthet úgy, hogy bezár 19-kor vagy akár 14-kor, sőt akár ki se nyit. Ez szuverén joga, ő nem egy közszolgáltatás, hanem egy piaci alapon működő vállalkozás. A 19-kor való zárás, pedig azt jelenti, hogy 19-kor már le kell zárva lenbie a kasszának, nem azt, hogy akkor jöhetnek be az utolsó vevők. Egy zárás simán lehet 10-15 perc.
2021. febr. 28. 12:43
 122/184 anonim ***** válasza:
94%
4ebben az egész sztoriban egyedül a kerdező viselkedése gyerekes.
2021. febr. 28. 12:46
 123/184 anonim ***** válasza:
94%

"103 Igen ahogy mindenki. Mindenki jó pár évig gyerek 18 éves kora után csak éppen nem jogilag."

Naugye. Itt volt egy 19 éves, őt is leüvöltötted, meg levadbarmoztad mindenki mással együtt, hogy felnőtt létére hogy mer így beszélni veled, egy gyerekkel. Na most akkor?

Ha olyan értelmes vagy, mint amilyennek állítod magadat, akkor kérek egy értelmes választ.

2021. febr. 28. 13:12
 124/184 A kérdező kommentje:
123 Csak a sokadik commentek után válaszolta meg valamelyik hogy ő csak 19 éves de mivel anonim volt (legalábbis azt hiszem most nem kerestem vissza) nem tudom hogy az az első vagy egyáltalán hanyadik válasza volt. Miután megírta én is írtam hogy jó akkor az egyik válaszoló szintén gyerek de a többire aki felnőtt ugyanúgy vonatkozik hogy szánalmas ennyi ideig ilyen stílusban foglalkozni egy gyerekkel.
2021. febr. 28. 13:37
 125/184 A kérdező kommentje:
Egyébként anyával eldöntöttük be jelentjük a tulajdonosnak vagy a fogyasztóvédelemnek a történteket. Például Németországban ilyen nem fordulhatna elő hogy 3 perccel korábban zár... Csak itt nálunk mucsa falván.... Az emberek pedig ezt nem hogy elfogadják de melléjük is állnak.
2021. febr. 28. 13:46
 126/184 anonim ***** válasza:
96%
Jól körbe fognak röhögni titeket! És akkor anyád is kírhatja ide a sirámait, hogy strasszburgig viszi az ügyet... :-DDD
2021. febr. 28. 13:58
 127/184 anonim ***** válasza:
94%

Avtulaj az alkalmazottaknak fog igazat adni, ui.a tulajt büntetik ha 7 után akárc1mp-cel számláz a pénztárgép.

hülye tinik miatt nem fog százezres birságot fizetni.

2021. febr. 28. 14:00
 128/184 anonim ***** válasza:
95%

[link]

"A boltos szabály az üzletben tartózkodást tiltja 19 órától

Tehát elvileg nincs olyan, hogy 19 óra előtt egy perccel még beszaladok. A rendelet szerint ugyanis az ott foglalkoztatottak kivételével tilos az este 7 óra és reggel 5 óra közötti időben az üzletben, a lottózóban, és a nemzeti dohányboltban tartózkodni. A “tartózkodni” az azt jelenti, hogy a nyitvatartási időn túl nem lehet az üzletben a vásárló, ha szó szerint értelmezzük a rendeletet."

2021. febr. 28. 14:13
 129/184 anonim ***** válasza:
95%

"anyával eldöntöttük be jelentjük a tulajdonosnak"

Azt is el dönthetnétek anyá val hogy, be íratkozól eggy madzsar nyelf tant tanito iskola ban.

Te 17 eves diplomás zseni. 😉

2021. febr. 28. 14:20
 130/184 anonim ***** válasza:
96%

129: :-D :-D :-D

(tegnap még diplomás felnőtteknél okosabbnak vallotta magát... :-D)

2021. febr. 28. 14:25
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!