Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Megteheti egy bolt hogy 7...

Megteheti egy bolt hogy 7 előtt 2-3 perccel bezár? Kötelesek lettek volna kijönni? Holehet feljelenteni a rendőrséget?

Figyelt kérdés
Budapesten 7-kor zárnak a boltok a Koronavírus alatt (bár lehet hogy az országban mindenhol ezt most nem tudom) és ez kb minden boltra igaz. Arra a boltra is amibe mentünk. Most 7 előtt kb 3 perccel oda értünk és már be volt zárva és nem akartak minket be engedni. Ilyet ugye nem tehetnek meg? Na most mondtam hogy hívom a rendőrséget de erre sem nyitották ki ezért felhívtam őket. Bár anya nem akarta én felhívtam őket de nem akartak kijönni pedig mondtam hoyg 17 éves vagyok így akár ez 18 év alatti személy bántalmazásának is minősülhet. Na de a rendőrök erre sem jöttek ki. Ilyenkor kötelesek lettek volna kijönni? Ha igen hol kell őket jelenteni? Ha nem tartozik a rendőrségre a boltot hol lehet jelenteni? Csak egy üdítőt akartunk venni 3 percen belül simán meg lett volna.

2021. febr. 27. 19:31
 131/184 anonim ***** válasza:
96%

Tudom, azért írtam.

Viszont én bevallom, hogy hibáztam: nem eves, hanem éves. Bocsánat!

Már vagy hússzor leírták, de a kérdező még mindig nem érti meg, hogy a bolt addig van nyitva, amíg nyitva akar lenni. Viszont 7-ig be kell zárnia (nem hétkor, hanem hétig!), ezért nem kötelességük beengedni titeket 18:57-kor.

A kijárási tilalom kezdete 20:00, mégis 7-ig lehetnek nyitva a boltok.

A "boltzár", ahogy te fogalmaztál a kulcsszavaknál, 7-kor kezdődik. Mégsem futkarozhatsz a boltban 19:59-kor, 19:23-kor, de 18:50-kor sem, ha a tulajdonosa úgy dönt.

Ne is álmodj egy kóla miatt rendőrségről, feljelentésről, meg Európai Bíróságról.

Nagy önuralomra vall, hogy megszégyeníted magad egy kóla miatt 19:57-kor azzal, hogy minden dolgodat, meg még magadat is földhöz vágod, és a nyílt utcán üvöltözöl. Az meg már pofátlanság, hogy ezt a rendőrökre meg a boltra fogod.

Wikipédia: "A rendőrség olyan rendvédelmi szerv, melynek fő feladata a közbiztonság és a belső rend védelme, a törvények és bizonyos szabályok betartatása, a szabályszegőkkel szembeni eljárás megindítása."

Ezek közül mit sértett meg a bolt? Gondolom ezt mondanád: "bizonyos szabályok betartatása". Mert mióta szabály, hogy 7-ig kötelező nyitva lenni? Az már nagyobb baj, hogy te, egy hisztis, tudatzavaros tini jelenetet rendeztél, közmegbotránkoztatást okoztál, kínos helyzetbe hozva a biztonsági őrt. Ő ezért beperelhetne téged szerinted?

A nácizást meg inkább hanyagold.

Mielőt engem is lefelnőttvadbarmoznál: elárulom, hogy csak egy év van köztünk.

Szia! 👋

2021. febr. 28. 14:46
 132/184 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem ebbe a fizetős suliba járhat...😂

[link]

2021. febr. 28. 15:35
 133/184 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem a re dőrséget is fel kéne jelenteniük az ENSZ-nél.... vagy egyéb világszervezetnél... hát milyen dolog már h egy tini nem kapja meg a zero coláját 7-kor...! Éy erre a rendőrség ne.m vonul ki a TEK-kel együtt.... Súlyos kötelességszegés... 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
2021. febr. 28. 15:39
 134/184 anonim ***** válasza:
80%
Gyereknek vallja magát,ahha....De mikor talpig make up-ban nyomult bulikon a barátnőivel akkor nem volt gyerek,hanem felnőtt nőnek titulálta magát.Ha nem kap egy üveg üdítőt akkor jogsértést követnek el ellene de ha piát vesz az jogos 17 évesen🤣🤣🤣Huhh anyukám ébresztő.Ha pasizni tudtok ennyi idősen meg instán nyomulni félig semmiben a celeb lottyókat utánozva akkor egy üccsi mentes estét már csak ki lehet bírni....B@dmeg ez nem semmi mibe vannak emberek a vírus hisztéria kellős közepén🤦‍♀️🤦‍♀️Más gondod ne legyen
2021. febr. 28. 15:51
 135/184 anonim ***** válasza:
92%
#34: 👍👍👍
2021. febr. 28. 16:05
 136/184 A kérdező kommentje:
134-es egyrészt fiú vagyok másrészt egyik 17 éves sem vesz alkoholt mert nem adnak el neki esetleg a szülei vehetnek neki vagy egy felnőtt segítségével juthat alkoholhoz. Bár a 17 évesek többsége soha nem ivott alkoholt. Nem tudom te ezeket honnan veszed? Voltál egy napot q 8-kerben és láttál pár tinit?
2021. febr. 28. 16:47
 137/184 A kérdező kommentje:
"a 8-kerben" akart lenni.
2021. febr. 28. 16:48
 138/184 anonim ***** válasza:
84%
Ha fiú vagy még nagyobb égés hogy itt hisztériázól egy nyamvadt cola miatt🤦‍♂️🤦‍♂️Lehet a nemi identitásod körül is van némi zavar mert hp-k hisztiznek ilyen intenzíven mikor nem kapják meg amit épp akarnak brühühü😋😋Mondjuk ahogy a mai 17 éves fiúk öltözködnek ami a divat állítólag hááttt....Nem csodálom ha sok nemet vált közülük mert ilyen szettekben nyomulni elég ciki és jókat is röhögök rajtuk ahogy kinéznek pffff Plusz a szánalmas Iphone nyomkodás mindenhol még a komoly
2021. febr. 28. 16:57
 139/184 anonim ***** válasza:
46%

"egyik 17 éves sem vesz alkoholt mert nem adnak el neki esetleg a szülei vehetnek neki vagy egy felnőtt segítségével juthat alkoholhoz. Bár a 17 évesek többsége soha nem ivott alkoholt."

Furcsa világ ez a Pest, hálát adok Istennek, hogy nem ott nőttem fel.

2021. febr. 28. 17:20
 140/184 anonim ***** válasza:
83%
#138 lehet, hogy a kérdező hülye, de amit te itt előadsz, a „láttam egy tinit sminkben, és nem értem, hogy a másik tini az nem ugyanaz a tini, akit sminkben láttam”, meg a nem is burkolt transzfóbia, ez sokkal gázabb.
2021. febr. 28. 17:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!