Kire lesz érdemes szavazni 2018-ban?
Ez lesz az első, min részt vehetek korom áltál.
Leszögezem, nem vagyok szakértő a témában, ezért kérem ki más VÉLEMÉNYÉT, ne hurrogjatok le nagyon kérlek nézeteim miatt.
Általában ellenzéki, liberális sajtót olvasok, őket tartom értelmesnek, nem pedig a kormánypártiakat tele propagandával, mint a 888, origo és hasonlók. FIDESZről a véleményem csak annyi, hogy undoírtónak tartom az előbb említett mérhetetlen propagandát, mit az emberek arcába tolnak. Nemrég olvastam az Állatfarmot és az 1984-et George Orwelltől és annyi, de annyi hasonlóságot találni bennük.
Jobbikról sincs nagyon jobb véleményem, de mégis szimpatikusak, mint az előbb említett párt.
MSZP-ről mindenki azt hajtogatja, hogy már egyszer leszerepeltek, ha újra megválasztják őket, csak ugyan azt tennék mint anno.
És már fel is soroltam a 3 legnagyobb pártot, nem? A többire egyáltalán van értelme szavazni? Mert túl kicsi a szavazótáboruk, úgysem lesz belőle semmi.
Nektek mik a nézeteitek? Írtam valami hülyeséget, vagy tudnátok valamit hozzátenni érdemben?
Kérdesemmel NEM veszekedést kívántam szítani, és nem megserti senki nézeteit. Ürölnék, ha nem törölnék a kérdést, mert máshol nem tudom megkérdezni ezt.
Köszönöm,
A pártok a társadalmat képezik le. Olyanok a pártok, mint az ország lakossága. Ha ilyen tolvaj bandát szavazunk meg, akkor azok lopni fognak!
Hányszor ment a nép az utcára, hogy tiltakozzon?
Igazából egyszer a diákok az internet adó ellen. Vissza is vonult a kormányzat.
Aztán mindenki azt hitte, majd a diákok elvégzik helyettük a "demokráciát", hátradőltünk foteljeinkben, és szidtuk tovább családi baráti körben őket.
A demokráciát meg kell tanulni a népnek is! A demokrácia értékeit, a liberalizmus értékeit. Nem hagyni, hogy néhány útonálló "illiberális" demokráciát, azaz önkényuralmat, látszatdemokráciát, diktatúrát vezessenek be. Már bevezették. Az 1984 megvalósult hazánkban!
"„Ha egy hatalom azt akarja, hogy tiszteljék, tiszteletreméltónak is kell lenni. Ám a mai hatalom nem hogy megakadályozná az állam lezüllesztését, de élen jár benne. Semmibe veszi az évezredes íratlan szabályokat, ezer éves bástyákat támad, a törvények fölé helyezi magát, pártcélokra használja a rendőrséget, zaklatja és provokálja békés, törvénytisztelő polgárait. Napról napra hordja össze a gyúlóanyagot és közben a tűzzel játszik” Ezek OV 2007.3.15-i szavai.
És még egy mondata:
"...egy népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a nép akarata ellenére kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti. Igen, joga van. "
Furcsa, de ebben egyetértek vele.
"...egy népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is, ha az a nép akarata ellenére kormányoz, ha az emberek létérdekét veszélyezteti. Igen, joga van. "
O. V. ezt akkor mondta, amikor kiderült, hogy Gyurcsányék becsaptak mindenkit a választásokon. Ha jól emlékszem, az öszödi beszéd után.
Gyurcsány csak öszödön mondott igazat, sehol máshol.
Még Hack Péter is azt mondta, hogy a Fideszre fog szavazni, mert a többi káosz.
Aki szerint meg a Fidesznek nincs programja, az süket és vak is!
Gyurcsány öszödi beszéde igazság volt, nem is kétséges. Itt valóbban azt taglalta, hogy hogyan vertek át mindenkit. Az országot, embereket, meg a saját pártjukat, szavazóikat is.
"Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz.
És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit.
Lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat. Gyorsan eljött az igazság pillanata. Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai, amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni, segítette, hogy ezt túléljük. Nincsen tovább. Nincsen."
Ez 2006-ban készült. Már itt beszél arról, hogy 4 év alatt semmit se csináltak, és a világgazdaság pénzbősége meg trükkök segítségével kerülték el az összeomlást. 2002-ben Medgyessy mondta, hogy az ország gazdasága olyan jó állapotban van, hogy már 2007-ben be lehet vezetni az eurót. Hát ettől most már odébb vagyunk.
Igen. Szóban.
Köszi elég volt. Volt itt már munkáspárt 1956 november és 1989 október között. Köszönöm szépen nem kérem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!