Miért szidja mindenki Orbánt, amikor azt látom, hogy mindenki gazdagabb a környezetemben mint Gyurcsány idején?
Létezik változó kamatláb is, és akkor is teljesen alkalmas az összesített kamat megbecslésére a kamatos kamat formula. Ahogy itt is.
"A kamat a pénz rendelkezésre állásának a díja, ennek mi köze az inflációhoz?"
De még mindig ez a szólásod a téma. Fel se tudtad fogni, hogy mi a kamatos kamat formulája és hogy lehet alkalmazni az inflációra, innentől elég sok mindenről lehet beszélni veled.
,,A probléma ott kezdődik, hogy az inflációs ráta nem konstans mint a kamatláb."
A probléma ott kezdődik, hogyha még jó példát és érveket is írnának neked, te akkor is angliai mosogatással jönnél. Meg az infláció számítást eltekintve is normálisan el lett magyarázva mi a hiba azzal, amit leírtál, de akkor se voltál hajlandó megérteni. Fölöslegesen meg minek magyarázuk el neked?
Én vagyok az, akinek a néhány sorból álló írását nem tudtad értelmezni.
Még mindig ez a téma? Te jó Isten...
Az infláció nem kamat, nem kamatos kamat, nem úgy viselkedik, nem úgy számítjuk, nem az a célja, egyszerűen NEM AZ. Nincsen HA, HA a töltött káposztát úgy csináljuk, mint a töltött paprikát, akkor az is töltött paprika... ilyen nincs... a töltött káposzta töltött káposzta, az infláció meg infláció.
Ha nektek személyesen Soros György vagy Warren Buffet is elmondaná ezt, akkor is tovább vergődnétek... Röhejes.
Attól függetlenül, hogy Orbánékat én is rühellem, attól még nem csípem, ha hülyeségeket beszélnek.
Miért nem lehet ezen tovább lépni?
Nem vagyok egy erőszakos ember, de neked tuti bevertem már volna az arcod, ha előben erősködnél ennyire a fogyatékosságoddal.
Te a saját tőkéd infláció utáni értékének a kiszámolásáról beszélsz, egy jelenérték-számításról, az inflációt teljesen máshogy számoljuk. A kamatos kamat számításnál a kamatláb állandó. Persze belemehetünk haladó pénzügytanba, meg olyan egyedi esetekbe, amikor a kamatláb nem állandó, de te is nagyon jól tisztában vagy vele, hogy ez már csak az izzadságszagú vergődésed eredménye.
Rossz konklúziót vontál le. Én meg informatikus vagyok és mindig jól keresek, innentől kezdve mindig az aktuális kormánypártra szavazzak?
Ahogy a kérdező is összeszedett >10 év tapasztalatot ez idő alatt, így a te ismerősöd munkaerejének az értéke is megsokszorozódhatott pártoktól függetlenül. Hogy emiatt jobban él az teljesen törvényszerűnek kellene lennie, hacsak nem egy kihaló szakmája van. Emlékszem az anyám is mindig imádkozik, aztán ha történt vele valami jó, akkor egyből mindenkinek elhíresztelte, hogy az Isten hallgatta meg aznap az imáját, véletlenül se az ő kemény munkájának az oka volt az adott esemény.
Ha valaki mosogatófiú volt az MSZP idején, aztán most ért el odáig, hogy előléptették középvezetőnek meg nyitott saját vállalkozást, az aztán végképp nem a pártok érdeme, hanem saját magáé. Továbbá ha a gazdasági válság idején nem tudott valaki megélni, az sem kizárólag az MSZP sara. Más országokban is felugrott a munkanélküliség és megemelkedtek az adók. Görögország konkrétan összeomlott (újra).
Ezzel ellenben az államnak a feladata azon intézmények karbantartása lenne, amiket senki más nem tud elvégezni: közoktatás, egészségügy, rendőrség, bíróság, külpolitika, közlekedés stb. Na és a Fidesz milyen területen teljesít gyengébben, mint az amúgy is botrányos MSZP? Természetesen a közoktatásban, az egészségügyben, bíróságban, a külpolitikában, közlekedés infrastruktúrájában. Jó, a rendőrség még mindig ugyanolyan korrupt, mint amilyen eddig volt, de azt ne írjuk már fel pozitívumnak, hogy annak az állapotát nem sikerült tovább rontani.
A Fidesz népszerűségének fennmaradásának az oka pedig leginkább a médiamonopólium és a választótörvények/választókerületek manipulálásának lehetősége. Fehéroroszországban se finanszírozzák az ellenzéki pártok kampányát, sőt. Ott egyenesen tilos kampányolni ellenzéknek. Aztán amikor Sergei bácsi belép a szavazófülkébe, azt látja, hogy van 1 párt, amit ismer a tévéből (az adott kormánypárt) és másik 19, amiről még soha az életében nem hallott, legfeljebb kettőről említésszintjén - természetesen csak a botrányaikról. Vajon kire fog szavazni? Aztán csodálkozik mindenki, hogy a Szovjetunió felbomlása után 30 évig Lukashenko a miniszterelnök.
,, mert dolgoznak"
A nyugdíjasok nem dolgoznak. El lett sokszor mondva, hogy a Fidesz legfőbb szavazóbázisa a nyugdíjasok. Ezért volt az Erzsébet utalvány, ezért beszél megint a 13. nyugdíjról, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!