Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidja mindenki Orbánt,...

Miért szidja mindenki Orbánt, amikor azt látom, hogy mindenki gazdagabb a környezetemben mint Gyurcsány idején?

Figyelt kérdés
Én volt, hogy kerestem 80 ezret 2006 környékén, és akkor még jónak számított, befoghattam a számat, hogy van munkám. Most 200-300 ezreket keresek, válogathatok a munkák közt... Sokaknál ugyan ezt látom, 60-70 ezres nettó éhbérekért güriztek, most több százezreket keresnek. Mindegyiknél ott van a több százezres okostelefon, kocsikat vesznek, 20-30 milliós házakba költöznek, drága ruhákba járnak. STb.. én úgy látom, hogy gazdagodnak a magyar emberek, gyarapodik az ország, akkor mi ez a sok elégedetlenség? Ezek az emberek közt is van aki panaszkodik, hogy Orbán meg Mészáros így-úgy lop, meg nincs demokrácia... MSZP is lopott, csak szegények voltunk mint a templom egere, az jobb volt?

2017. máj. 3. 23:03
 61/97 anonim ***** válasza:
13%

Ha az infláció kamat, mit kamatoztat meg? Az ország pénzállományát kamatoztató kamat? Kinek kamatoztatja? Mert tudod általában a kamat egy több szereplős dolog, valaki nyerni szokott rajta, és sok esetben emberek szabják meg közvetlenül, nem közvetetten, mint az inflációnál a monetáris politikával. Szerintem Közgazdasági bobel-emlékdíjat fogsz kapni az infláció megreformált definíciója miatt.

Ne legyél már ekkora sötét, alpári, primitív hülye.

2017. máj. 9. 23:21
 62/97 anonim válasza:
49%

Szerintem sokkal egyszerűbb lenne elismerni, hogy hülyeséget írtál, minthogy elkezdeni a magyar nyelvvel meg a matematikai értelmezésekkel való magyarázkodást, ez így csak egyre kínosabb lesz. #cringe

Az infláció nem egy kamat, a kamat a pénz rendelkezésre állásának a díja százalékban kifejezve, az infláció meg az árszínvonal változása. Semmi köze egymáshoz a kettőnek. A te értelmezésed szerint az is kamat, amikor Béla a szobafestő felemeli a tarifáit. Full retardáltság amit mondasz.

2017. máj. 9. 23:48
 63/97 anonim válasza:
49%

# 61

És miért vannak ezek a válaszok így felpontozva? Tényleg ilyen keservesen szar a magyar oktatás színvonala, vagy tényleg csak magát pontozgatja? Az utóbbi azért megnyugtatóbb lenne.

2017. máj. 9. 23:50
 64/97 anonim ***** válasza:
7%
Szerintem tuti magát pontozgatja fel. Annyit nem ért meg, hogy a kamat egy közgazdaságtani fogalom, nem egy matematikai. Matematikailag ennyi erővel a cigány gyerek is egy negatív kamat, aki kilop a pénztárcádból 20 ezrest. De a kamat a pénz rendelkezésre állásának a díja az egyik féltől a másiknak, az inflációnál ilyenről szó sincs.
2017. máj. 10. 00:04
 65/97 anonim ***** válasza:

Nem a kamat matematika fogalom ti barom, hanem a kamatos kamat. Minden egymásra rakodó, százalékos alapú halmozódást (vagy épp ellentetjét) így hívunk matematikai köznyelvben (igen, létezik, beleköthettek ebbe is, de fölösleges. Tudjátok, a kivonást sem binér addítív inverz műveletnek hívjuk), nehéz ezt felfogni?

És akkor még ti pofáztok arról a magas póniról...

(mellesleg ti gyanúsabban nyaljátok egymás hátsóját, ennyit arról kinek van dupla accountja :-))

2017. máj. 10. 00:51
 66/97 anonim ***** válasza:
Atyaég, ezek tényleg nem érettségiztek le, suli helyett bokorba jártak vagy én nem tudom. Ráadásul még közgazdászoknak is "megmutatták" ezeket. Nem is csoda, hogy itt tart a magyar gazdaság. Az megvan, hogyha az egyik hónapban 10% volt az infláció, a másodikban is 10%, akkor együtt 2 hónap távlatában nem 20% az infláció, hanem 21%? És még ezek beszélnek inflációról, akik megpróbálják megmagyarázni, hogy a kamatos kamat nem matematikai fogalom. Te jó isten!
2017. máj. 10. 07:08
 67/97 A kérdező kommentje:

"hogyha az egyik hónapban 10% volt az infláció, a másodikban is 10%, akkor együtt 2 hónap távlatában nem 20% az infláció, hanem 21%"

Neked a százalékban kifejezett népességnövekedés is kamatos kamat gondolom, meg minden, ami százalékban kifejezhetően növekszik évről évre. A kamat a pénz rendelkezésre állásának a díja, ennek mi köze az inflációhoz? Te tényleg ennyire hülye vagy?

Nagyon okos vagy, hogy tudsz egy általános iskolás anyagot, senki sem állította az ellenkezőjét. Olvasni sem tudsz, vagy szedsz valamit, hogy olyanokat hallucinálsz, amik sehova sincsenek írva?

Nem fárasztó 2 regisztrációval írkálni, pontozgatni? Ennyi életed van? Valamit kezdj az életeddel, és ne Orbánt hibáztasd, hogy Angliában mosogatsz...

2017. máj. 10. 11:09
 68/97 anonim ***** válasza:
Mi ez az Angliában mosogatás folyton?? Neked ennyiből áll a világ és aki nem ért veled egyet az nem lehet sikeres?
2017. máj. 10. 11:15
 69/97 anonim ***** válasza:
Vagy egyszerűen csak annyira lenézed a saját népedet?
2017. máj. 10. 11:20
 70/97 A kérdező kommentje:

remélem minél több helyen fognak nevetni rajtatok:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..

2017. máj. 10. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!