Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidja mindenki Orbánt,...

Miért szidja mindenki Orbánt, amikor azt látom, hogy mindenki gazdagabb a környezetemben mint Gyurcsány idején?

Figyelt kérdés
Én volt, hogy kerestem 80 ezret 2006 környékén, és akkor még jónak számított, befoghattam a számat, hogy van munkám. Most 200-300 ezreket keresek, válogathatok a munkák közt... Sokaknál ugyan ezt látom, 60-70 ezres nettó éhbérekért güriztek, most több százezreket keresnek. Mindegyiknél ott van a több százezres okostelefon, kocsikat vesznek, 20-30 milliós házakba költöznek, drága ruhákba járnak. STb.. én úgy látom, hogy gazdagodnak a magyar emberek, gyarapodik az ország, akkor mi ez a sok elégedetlenség? Ezek az emberek közt is van aki panaszkodik, hogy Orbán meg Mészáros így-úgy lop, meg nincs demokrácia... MSZP is lopott, csak szegények voltunk mint a templom egere, az jobb volt?

2017. máj. 3. 23:03
 71/97 anonim ***** válasza:

"

remélem minél több helyen fognak nevetni rajtatok:

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__tarsadalomtudoman..

Ez sok mindent megmagyaráz, csak az angliai mosogatós komplexusodat nem.

2017. máj. 10. 14:39
 72/97 anonim ***** válasza:

# 67/71 Időpont ma 11:09

Azért az valahol szánalmas, hogy azon pattogsz, hogy biztos van huszonkét regisztrációm amivel pontozom magamat :-D Ennél jobb érved látszik nincs.

Gyerek, fogd fel, (szinte) _BÁRMI_ ami százalékos, azt ugyanazzal a képlettel számoljuk, mint a kamatos kamatot. Ne a szaros közgazdász észnélküliségeddel nézd már, hanem matematikailag.

Ha évente n+1%-t nő a gyerek, azt is ugyanúgy számolod, mint ha a bankbetéted nőne évente n+1%-al. Annak ellenére, hogy a gyerek nyilván nem szakaszosan nő, de még egyenletesen sem.

2017. máj. 10. 17:57
 73/97 A kérdező kommentje:

"_BÁRMI_ ami százalékos, azt ugyanazzal a képlettel számoljuk"

Másik kérdésnél:

"a képlet ugyanaz"

Az év fogyatékosa díja ezennel a tiéd.

2017. máj. 10. 19:43
 74/97 anonim ***** válasza:

"Neked a százalékban kifejezett népességnövekedés is kamatos kamat gondolom"

[link]

Tessék, gyakorold a kamatos kamatot, mert rég jártál már általános iskolába. Kerestem olyan feladatot a neten, ami pont a népességnövekedésre vonatkozik, hogy fel tudd fogni. A linkelt feladatsoron a második, nem kell megköszönni.

2017. máj. 10. 21:38
 75/97 anonim ***** válasza:
91%

Most olvasom a feltett kérdésedet, de még azt is rosszul tetted fel, te zsenike. Nem az infláció a kamatos kamat, hanem az időszakokra lebontott inflációt ha egybe akarjuk olvasztani egy nagyobb intervallumba, akkor azt a kamatos kamat képletével számolhatjuk ki.

[link]

A fentebb említett, hónapokra lebontott 10%-os példámban is ha behelyettesíted, akkor = ( 1 + 0,1 )^2 = 1,21-1, vagyis 21% a kamat két időszakra vonatkozóan összesen. Innentől meg csak a hatványt kell emelni, ha az infláció mértéke konstans, 10 hónapra vonatkozóan ha a tendencia folytatódik, akkor ( 1 + 0,1 )^10=2,59-1, azaz 159% lesz az összesített infláció mértéke, nem pedig 100%. Ezt kamatos kamatnak nevezzük. A kamatos kamat formulájával lehet kiszámítani a népességnövekedést is (ha már ennyire kiakadtál ezen), illetve ha az idő változásával a tendenciájának nincs jelentős változása, akkor akár azt meg is lehet becsülni. Szerintem próbálj meg leérettségizni, sose késő, akkor talán jobb munkát is fogsz kapni.

2017. máj. 10. 21:51
 76/97 anonim ***** válasza:
Komolyan ennyit szenvedni egy jelenérték számítással már már nevetséges, de a kérdező is, hogy ennyit foglalkozik vele.
2017. máj. 10. 22:25
 77/97 anonim válasza:

# 74 # 75

A kamatláb a kamatos kamatnál állandó, az infláció és a népességnövekedés rátája mindig más, tehát nem is ugyan az a kettő(ebben sem), nem alkalmazhatnád a képletét rá. Ezt már a másik kérdésnél is leírták.

Miért égeted magad egyfolytában?

2017. máj. 10. 22:49
 78/97 anonim ***** válasza:
91%

77#, "ha az infláció mértéke konstans" és "illetve ha az idő változásával a tendenciájának nincs jelentős változása", ezek leírtam, ahogy korábban is leírtam, hogy mivel kevés mennyiségű intervallumot vizsgálunk, ezért azzal a formulával jól meg lehet becsülni, tudsz olvasni?

Egyébként az vicces, hogy eddig a "kamatos kamat"-ot akartátok megmagyarázni, hogy ez nem egy matematikai képlet, hanem szigorúan közgazdasági fogalom, amit nem lehet alkalmazni másra, csak kamatra. Most meg belekötsz teljesen más dologba, miért terelitek a témát? Érettségizzetek le először, utána folytatjuk a bonyolultabb számításokon.

2017. máj. 11. 00:46
 79/97 anonim ***** válasza:
49%
Az infláció maximum a te elpusztult, 8 általánost végzett elmédben konstans.
2017. máj. 11. 01:19
 80/97 A kérdező kommentje:

A probléma ott kezdődik, hogy az inflációs ráta nem konstans mint a kamatláb.

Nagyon kínos már olvasni is a hozzászólásaidat, ember, hagyd már abba, ez már nekem ciki...

2017. máj. 11. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!