Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidja mindenki Orbánt,...

Miért szidja mindenki Orbánt, amikor azt látom, hogy mindenki gazdagabb a környezetemben mint Gyurcsány idején?

Figyelt kérdés
Én volt, hogy kerestem 80 ezret 2006 környékén, és akkor még jónak számított, befoghattam a számat, hogy van munkám. Most 200-300 ezreket keresek, válogathatok a munkák közt... Sokaknál ugyan ezt látom, 60-70 ezres nettó éhbérekért güriztek, most több százezreket keresnek. Mindegyiknél ott van a több százezres okostelefon, kocsikat vesznek, 20-30 milliós házakba költöznek, drága ruhákba járnak. STb.. én úgy látom, hogy gazdagodnak a magyar emberek, gyarapodik az ország, akkor mi ez a sok elégedetlenség? Ezek az emberek közt is van aki panaszkodik, hogy Orbán meg Mészáros így-úgy lop, meg nincs demokrácia... MSZP is lopott, csak szegények voltunk mint a templom egere, az jobb volt?

2017. máj. 3. 23:03
 31/97 anonim ***** válasza:

"maszekokkal együtt még többet"

Nagyon hiteles vagy, remélem majd a börtönben fogsz megrohadni.

"pár száz euróért"

[link]

Van az egy ezres is, ha csak a legszarabb minimálbéres munkára kellesz. Fogadd el, nem versenyképes a szakmád, és most nekünk próbálod bizonygatni, hogy mennyivel jobban élsz.

2017. máj. 4. 23:37
 32/97 anonim ***** válasza:

"Mégis melyik állításom olyan, ami kb. az "ég zöld" színvonalú?"

Kezdetnek:

Az, hogy te hiányszakmával 80-at kerestél.

Most 200-300 ezreket keresek, válogathatok a munkák közt...

Sokaknál ugyan ezt látom, 60-70 ezres nettó éhbérekért güriztek, most több százezreket keresnek. Mindegyiknél ott van a több százezres okostelefon, kocsikat vesznek, 20-30 milliós házakba költöznek, drága ruhákba járnak. STb.. én úgy látom, hogy gazdagodnak a magyar emberek, gyarapodik az ország, akkor mi ez a sok elégedetlenség?

Ez a komcsi idők hangulatjelentéseinek színvonala.

2017. máj. 5. 10:11
 33/97 anonim ***** válasza:

"Meg a turizmus diplomámmal nem kell angliába mennem szállodákat takarítani. MSZP idején kb. 6x-10x többet kerestek a szakmabeliek a nyugati országokban, fél milliókat forintra átszámolva.. mára ez a különbség 2x-3x-osára csökkent. "

Azt valahogy még sem csökken a kivándorlás. Egyetemen nem harsognak azok a hangok, hogy igen is fogok maradni.

Bocsánat, ha ezt mondom, de elég gáz, ha a turizmus diplomáddal külföldön csak takarításra futja és nem lenézés a munka iránt, mert nagynéném is ezzel foglalkozik Németországba, csak diploma nélkül.

2017. máj. 5. 10:53
 34/97 anonim ***** válasza:
91%

"Sokaknál ugyan ezt látom, 60-70 ezres nettó éhbérekért güriztek, most több százezreket keresnek. Mindegyiknél ott van a több százezres okostelefon, kocsikat vesznek, 20-30 milliós házakba költöznek, drága ruhákba járnak. STb.. én úgy látom, hogy gazdagodnak a magyar emberek, gyarapodik az ország, akkor mi ez a sok elégedetlenség?"

Azért egyszer betiltanák a lakossági hitelezést, akkor sokaknál megállna ez a nagy vásárlás.

2017. máj. 5. 10:54
 35/97 anonim ***** válasza:
91%

,,"nem diplomások ennél jóval kevesebbet"

Szerinted csak a diplomásokból áll a világ? A hozzád hasonlók retardált gondolatai miatt megy mindenki semmit érő főiskolák semmit érő szakjaira, csak legyen egy diploma. Aztán fele annyit keresnek mint egy hiányszakmát végzett ember."

Aha, te 200-300 ezreket keresel, mikor egy egyszerű szöveget nem tudsz értelmezni. Mikor írtam azt, hogy csak a diplomásokból áll a világ? Te már tényleg csak egy fizetett provokátor vagy. Arról írtam, hogy az állításod csak a diplomásoknak felel meg, azok keresnek 150 felett, a nem diplomásokat már mindenhol csak minimálbéren akarják alkalmazni Budapesten is már. Ebből meg te képes voltál leszűrni azt, hogy az én szememben csak a diplomások az emberek.

1200 euró az meg baromi kevésnek számít, főleg túlórával megkeresve szakmával. Ismerősöm kint Németországban a KiKben szakma nélkül árufeltöltőként és beugrós pénztárosként keres 1300-1400 Eurot. Minimális túlórával az 1500 Eurot is megkeresi.

,,a hivatásos katonaságot leépítették és amatőrökből (lásd határvadász) próbálják feltölteni költségvetési okokra hivatkozva"

Annyival egészítenélek ki, hogy a határvadászok nem a katonasághoz tartoznak, őket a készenléti rendőrökhöz sorolják be. Ugyanis nincs meg a létszám, amennyit kitűztek célul, hogy mennyi készenlétis legyen és ezt a hiányt a "Határvadászokkal" próbálják meg feltölteni. (Szerencsétlenek másra nem is igen jók, mert nem csinálhatnak semmit, nem intézkedhetnek egyedül semmilyen esetben, csak a rendőröknek segíthetnek. Tudom, mivel engemet is behívtak Határvadászos tájékoztatóra).

2017. máj. 5. 11:24
 36/97 A kérdező kommentje:

Ilyen retardáltak az emberek, vagy bérkommentelők?

Mi köze a maszekolástnak a börtönhöz? Szerintem feljelentelek rágalmazásért.

Ti a 4 fal közt rohadtatok, ha szerintetek 2006-ban nem 80-100 körül keresett egy lakatos, egy cnc-s vagy bármelyik ember hiányszakmával... Most meg 200 a minimum

Ne sírjatok, elhiszem, hogy nektek rosszabb az élet... Normális szakmát kellett volna tanulni, és akkor most nem angliában takarítanátok minimálbérért.

2017. máj. 5. 22:56
 37/97 Shai-Hulud ***** válasza:
84%

"ha szerintetek 2006-ban nem 80-100 körül keresett egy lakatos, egy cnc-s vagy bármelyik ember hiányszakmával... Most meg 200 a minimum"

Nem ez a lényeg, hanem hogy mennyi árut tud vásárolni azon a pénzen, amit megkeres. Ha a boltból ugyanannyit tud vásárolni ma 200 ezerből, mint 10 éve a 100 ezerből, akkor csak a nominálbére emelkedett, a reálbére nem.

Nem sokat mond az, hogy hány forint volt a fizetése valakinek ekkor vagy akkor. Ha csak az összeg számítana, akkor az 1980-as években csupa nyomorgó embert lehetett volna látni, hiszen akkor 2500-3000 forint volt egy melós bére, a mérnökök kerestek 5-6 ezret, és az igazgatók majdnem 9000-et. Na igen, csak akkor 3,60 volt a kenyér, meg a tej, 40 fillér egy zsemle... Ha nagyon megnézed, lehet, hogy a fizetések azóta a 100-szorosukra nőttek, de az árak is. Vagyis hiába visz haza valaki most 200 ezret, ha ugyanannyit tud vásárolni érte, mint 1980-ban a 2000-ből, nem lett gazdagabb.

2017. máj. 5. 23:40
 38/97 anonim ***** válasza:
91%
36#, jelents fel nyugodtan, azt se tudod, hova fordulj, mert nincs annyi eszed. Szerencsére még ahhoz is túl buta vagy, hogy elolvasd a GYK jogi nyilatkozatát. Szerintem kösd fel magad, az egész világ jobban járna vele.
2017. máj. 6. 00:05
 39/97 anonim ***** válasza:
95%
37#, hagyd már rá, azt se tudja, hogy mi az a rágalmazás, de már visítozik, akkor szerinted fel tudja fogni, hogy 10 év alatt duplázódtak az árak? Sajnos már a sok alkohol tönkretette a hosszútávú memóriáját. Ilyen fejjel semmi mást nem érdemel az ilyen kérdező, csak a szembeköpést.
2017. máj. 6. 00:08
 40/97 anonim ***** válasza:
0%

Az ország kisebb része autista, mint ahogy a # 38-is. Ezek vernyákolnak egész nap a gyiken. Ők a kisebbség.

Ha rosszabbul éltek, ennyit is értek !

2017. máj. 6. 00:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!