Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért szidja mindenki Orbánt,...

Miért szidja mindenki Orbánt, amikor azt látom, hogy mindenki gazdagabb a környezetemben mint Gyurcsány idején?

Figyelt kérdés
Én volt, hogy kerestem 80 ezret 2006 környékén, és akkor még jónak számított, befoghattam a számat, hogy van munkám. Most 200-300 ezreket keresek, válogathatok a munkák közt... Sokaknál ugyan ezt látom, 60-70 ezres nettó éhbérekért güriztek, most több százezreket keresnek. Mindegyiknél ott van a több százezres okostelefon, kocsikat vesznek, 20-30 milliós házakba költöznek, drága ruhákba járnak. STb.. én úgy látom, hogy gazdagodnak a magyar emberek, gyarapodik az ország, akkor mi ez a sok elégedetlenség? Ezek az emberek közt is van aki panaszkodik, hogy Orbán meg Mészáros így-úgy lop, meg nincs demokrácia... MSZP is lopott, csak szegények voltunk mint a templom egere, az jobb volt?

2017. máj. 3. 23:03
 41/97 anonim ***** válasza:
100%

"Ti a 4 fal közt rohadtatok, ha szerintetek 2006-ban nem 80-100 körül keresett egy lakatos, egy cnc-s vagy bármelyik ember hiányszakmával... Most meg 200 a minimum"

#37-es nagyon jól összefoglalta. Amúgy ajánlom, hogy keress rá milyen árak voltak 2006-ban. Akkoriban még az nagy szó volt, hogy "benzin litere átlépte a 300 forintos lélektani határt." BKV vonaljegy 185 forint volt, ma 350 Ft, élelmiszerek mai ára CSAK 2010. január 1-hez viszonyítva több, mint 25%-al emelkedtek.

2006 január 1-től 2015 december 31-ig az infláció mértéke 144.91%.

2017. máj. 6. 01:44
 42/97 A kérdező kommentje:

Te meg amilyen hülye vagy, azt hiszed, hogy majd egy internetes oldal szabályai felülirják a jogszabályokat. Retardáltság netovábbja, inkább te ölnéd meg magad, ha már csak sírni tudsz, hogy milyen szarul érsz, amiért természetese Orbán a hibás.

Infláció:

2006: 3,88%

2007: 7,94%

2008: 6,07%

2009: 4,21%

2010: 4,88%

2011: 3,92%

2012: 5,67%

2013: 1,72%

2014: -0,22%

2015: -0,07%

Tehát 2006 ban egy 100 ezres fizetés most kb. 150 ezret ér, nem pedig 300 ezret, ti közgazdász zsenik.

2017. máj. 6. 22:34
 43/97 Shai-Hulud ***** válasza:
89%

1. Nem tudom, hallottál-e már a kamatos kamatról? Érdeklődj bármelyik hitelintézetben, készséggel felvilágosítanak.

2. Érdekes, mindeddig 100 ezer és 200 ezer volt az összehasonlítási alap, most hirtelen 100 ezer és 300 ezer lett - ugye nem azért, mert az általad leírt százalék értékek alapján kamatos kamat számítással meg megközelítené az alap a 200 ezret? OK, valahogyan kompenzálni kellett gyorsan, megértem én...

2017. máj. 6. 23:08
 44/97 anonim ***** válasza:
84%

Az infláció nem tartalmazza az áfaemelést (ami önmagában csak +12%, azaz a fizetésed annyival kevesebbet ér) és egyéb járulékokat, amiket ki kell fizetni, ahogy a technológiai fejlődést és más tényezőket se vette a kérdező figyelmébe. Az a lényeg, hogy csak az infláció NEM PONT duplázódott, ezért nincs igazunk. Fogjuk be. Megértettük, kérdező.

Azt is megértettük, hogy továbbra is létminimum alatt keresel, bőven átlagfizetés alatt és hogy nincs hiányszakmád. A cnc biorobotolás nem hiányszakma, 20 év múlva úgy fognak téged kidobni az automatizálás miatt, hogy majd te fogsz visítani a leginkább az alapjövedelem mellett. És azt is megértettük, hogy ennek ellenére te büszke vagy arra, hogy rosszul keresel.

És még csodálkozunk azon, hogy már Románia is megelőzött minket versenyképességben.

2017. máj. 7. 00:05
 45/97 A kérdező kommentje:

Én miért keresnék a létminimum alatt? Ezt honnan veszed? Nem én sírok, hogy szarul élek meg szar az ország, hanem ti, tehát ti kerestek szarul. Én sokszor 300 kiló felett viszek haza.

Mióta vagyok cnc-s? Megint mivan??? Ide tényleg ilyen súlyosan buta, szöveget értelmezni nem tudó emberek járnak? Nem csodálom, hogy nem vesznek fel egy jobb helyre titeket.

Kamatos kamat hogy jön ide? Egyre jobb...

100 ezer és 200 ezer volt az összehasonlítási alap? Megint: MIVAN? Fájdalmas már az itteni színvonal. 80 EZER VOLT 300 EZERREL. Nem tudtok olvasni? Menjetek csak romániába, az ottani szellemi színvonallal talán fel tudjátok venni a versenyt, és kaptok egy jobb munkát is.

2017. máj. 7. 23:57
 46/97 Shai-Hulud ***** válasza:
92%

Idézet tőled:

05-05 22:56

"Ti a 4 fal közt rohadtatok, ha szerintetek 2006-ban nem 80-100 körül keresett egy lakatos, egy cnc-s vagy bármelyik ember hiányszakmával... Most meg 200 a minimum"

Idézet vége.

2017. máj. 8. 00:25
 47/97 Shai-Hulud ***** válasza:
89%

"Kamatos kamat hogy jön ide? Egyre jobb... "

Nem is sejted, ugye? :-DDD

Nem ártana egy kis közgázt tanulnod... Az inflációt mindig az előző évhez képest kell számítani, amelybe már be van görgetve az azt megelőző évek inflációja. Ezt két évszám között a "kamatos kamat számítás" nevű matematikai eljárással lehet számítani.

De ha ezt sem tudod, akkor mi a jó francért téped itt a szádat? Nem gondolod, hogy kissé nevetséges vagy?

2017. máj. 8. 00:29
 48/97 A kérdező kommentje:

# 46

Én mióta vagyok lakatos? Én mikor írtam, hogy 100 ezret kerestem? Előbb még cnc-s voltam létminimum alatt. Most akkor mi van?

Mondom, hogy analfabéták járnak ide. Általános iskola, személyes névmások. Ajánlom figyelmedbe a gyakorlását.

Az infláció mióta egy kamat? Megmutattam egy közgázos haveromnak a hozzászólásod, és sírt a röhögéstől.

2017. máj. 8. 00:57
 49/97 anonim ***** válasza:
82%
Most attól függetlenül, hogy mennyire értek egyet a kérdezővel, az inflációs rátának semmi köze a kamatos kamathoz. Ez tényleg nagy butaság.
2017. máj. 8. 01:01
 50/97 anonim ***** válasza:
94%

,,Ide tényleg ilyen súlyosan buta, szöveget értelmezni nem tudó emberek járnak?"

Nem hiszem, hogy neked kellene megszólalnod kérdező. Én vagyok az, akinek a szövegét nem tudtad értelmezni és próbáltad volna úgy beállítani, mintha az én szememben a nem diplomások nem lennének emberek. :) Szóval nem pont neked kellene prédikálnod ebben a témában. :)

2017. máj. 8. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!