Miért szidja mindenki Orbánt, amikor azt látom, hogy mindenki gazdagabb a környezetemben mint Gyurcsány idején?
"Én mióta vagyok lakatos?"
Azt én honnan tudjam? :-D
"Én mikor írtam, hogy 100 ezret kerestem?"
Nem írtad, hogy 100 ezret kerestél.
"Előbb még cnc-s voltam létminimum alatt."
Tényleg? Te szegény...
"Most akkor mi van?"
Az van, hogy fogalmad sincs, hogy TE mit írtál néhány válasszal előbb. Az idézet, amit oda írtam, TŐLED van, te írtad ezt a mondatot:
05-05 22:56
"Ti a 4 fal közt rohadtatok, ha szerintetek 2006-ban nem 80-100 körül keresett egy lakatos, egy cnc-s vagy bármelyik ember hiányszakmával... Most meg 200 a minimum"
Ebből nem következik, hogy TE lakatos vagy cnc-s lennél, de TE állítottad, hogy ezek régebben 100 ezret kerestek, most meg 200 ezret. Ugye így van?
"Mondom, hogy analfabéták járnak ide."
Igen, látjuk, ráadásul olyan szenilisek is, akiknek fogalmuk sincs róla, hogy mit írtak régebben.
"Általános iskola, személyes névmások. Ajánlom figyelmedbe a gyakorlását."
Köszönöm, igyekszem. Te meg addig próbálj valami memóriafejlesztő gyakorlatot találni magadnak.
ma 01:01
Le is pontoztak, csupán egy IGAZ TÉNY miatt.. a saját, értelmetlen hülyeségeiket meg fel. Látod milyen agyhalottak? Ezeken a ferdítéseken, hazudozásokon, meg magyarázkodásokon meg már csak hangosan röhögök, nem is reagálok.
# 52/52 Időpont ma 20:03
Annak ellenére, hogy nincs pontosan igaza a másiknak, ti vagytok a hülyébbek. Az infláció pénzromlás, avagy negatív kamat. Éveken át hatóan bizony ugyanúgy viselkedik mint a kamatos kamat.
De továbbra is nyilvánvalóan kormányhátsónyaló vagy, semmi több. Az olyan hazugsággal hogy hiányszakmában minimálbért kerestek az emberek csak hiteltelenné teszed magad, és szent vezíred.
Az a kommentelő vagyok, aki beszólt a kérdezőnek, hogy nem veszi figyelembe az inflációt, de most már kijelenthetem, hogy ti még nála is szánalmasabbak vagytok.
Attól, mert nem értesz egyet valakivel, még nem kell lehazudni a csillagot is az egekről. Köpedék színvonal ez a viselkedés, ezért nem fog komolyabb eredményeket elérni a liberális ellenzék sosem.
Én megértem, hogy népszerűtleníteni akarjátok ezzel a viselkedéssel a Fidesz-t, de igazából csak saját magatoknak csináltok kárt azzal, hogy hazudtok.
1. Negatív kamatnak sincs semmi köze az inflációhoz. Tudod egyáltalán, hogy mi az az infláció és a negatív kamat? A fogalmakkal tisztában vagy, amikkel dobálózol? A fizetésed nem egy befektetett tőke amit beteszel bankbetétekbe vagy kötvényeket veszel vele, ne hasonlítsd már kamatokhoz az inflációt.
2. 2006-ban NETTÓ 80 ezer volt minimálbér? Jó is lett volna, kb. most annyi.
Ezt az infláció kamathoz való hasonlítgatását felejtsétek már el, mert meglátja a mikroökonómia tanárom, és átmetszi a torkotokat.
A kérdésre válaszolva:
1. Ahogy már többen is írták, infláció
2. A tömeges elvándorlás, nagy munkaerőhiány magasabb béreket kényszerített ki a piacból
Azt, hogy ezeket te mennyire könyveled el Orbán sikerének, az már a te dolgod...
Az mondjuk igaz, hogy több elemző is azt mondja, hogy a rendszerváltáskor volt utoljára olyan, hogy ennyire lehetett halászni a jó pozíciók közül (persze nem mindegy, hogy Magyarország mely területéről beszélünk, és milyen végzettségű emberekről)
# 54/55 Időpont ma 22:49
# 55/55 Időpont ma 22:57
Inkább fel kéne fogni mit jelent az, hogy valami _matematikailag_ (szégyen, hogy ezt ki kell hangsúlyozni) úgy viselkedik, mint valami más... Értem én, hogy bonyolult a magyar nyelv, de nem ennyire.
Képzeld, az infláció ugyanúgy egymásra rakódik, mint a kamatos kamat. Erre utalt #43, nem másra. Mint kihangsúlyoztam korábban is, annak ellenére, hogy nincs igaza, lévén pont a helyes számítási módszerrel a kérdező 150 ezre stimmel, ha csak az inflációt vesszük (ami nyilván hülyeség lenne, de ez már a kérdezőé).
És de barátom, az, hogy évente egyre kevesebbet ér a pénzed, a bankbetéted, vagy a kötvényed, az _matematikailag_ ugyanaz.
Kicsit néha nem ártana nem szakbarbárként viselkedni.
(Gyakorlatilag ezért átverés a megtakarítások nagyrésze, infláció alatti kamattal...)
Egymásra rakódik az infláció? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ezt meg kéne mutatni Pete Péternek vagy valami közgazdásznak, hagy röhögjön a gyakorikérdések elitjén, talán még egy blogbejegyzést is megérne neki.
8 általánost végzett, közgazdaságilag analfabéták szakbarnároznak le minket. :D Nem rakódik az semmire, EZ MÉG MINDIG NEM KAMAT, hogy egy periódus végén 2%-ot növekszik a pénzed, NEM IS LESZ SE TÖBB KEVESEBB PÉNZED, többet vagy kevesebbet ÉR, de az árszínvonal változása miatt. Attól mert 1 év inflációját megállapítják az elemzők, AZ ÁRSZÍNVONAL FOLYAMATOSAN ALAKUL, nem január elsején beáll egy újabb értékre. Ennyi erővel ugrálj az Ukrajnai és Magyar határon, és a pénzedet folyamatosan 20%-os kamatok érik.
# 58/59 Időpont ma 22:36
Pete Péter csókoltat, hogy ennyire nem figyeltél az óráján.
10 év inflációját hogy számolod másképp te barom? :-D
Komolyan, hihetetlen, hogy ennyire magas pónin vacogsz, és nem fogod fel miről beszélek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!