Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a CEU-ban tanított ideológi...

Mi a CEU-ban tanított ideológiákról a véleményed a diplomamunkáik tükrében?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani, hogy a CEU-n ultraliberális agymosás zajlik és abba az irányba nevelik a hallgatókat, hogy kikerülve a világot formálják át az ő képükre. Ilyenkor az ember egyből azt gondolja, hogy csak egy Fideszes propaganda és mégsem így van.........aztán ha jobban utánanézünk, lehet hogy mégis ?!

Ezekben a diplomamunkákból sugárzó filozófiák mennyire fedik le bizonyos ideológiai, politikai oldalt?

Nekem a kedvencem a 2.A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi. [link]

Mennyire elfogulatlan? MEnnyire hiteles szellemi műhely a CEU?

2017. ápr. 15. 12:12
 71/96 anonim ***** válasza:
100%

"Ez éppenséggel igaz, hátrányosan érint, hogy egy szociológust azonnal meghívnak a tévébe, ha fel tudott hívni 1000 embert telefonon, de egy matematikust meg csak akkor hívnak a tévébe, ha Abel-díjat kapott."

És akkor nem lehet, hogy a MÉDIA szakosokkal kellene kötekedned? Miért a szociológusok hibája, ha őket behívják a tévébe? Ők szerkesztik talán a műsorokat?

Mellesleg azáltal, hogy ezt leírtad, máris igazoltad, hogy a szociológia nem fölösleges, nem tudománytalan, ráadásul az emberek többsége szerint KÖZÉRDEKŰ.

Ha nem volna közérdekű, nem hívnák be őket a tévébe. Ettől még nem helyes, hogy a matematikusokkal nem teszik meg ugyanezt, de ez nem a szociológusok hibája, hanem a média gyakorlatát tükrözi.

2020. jún. 8. 16:26
 72/96 anonim ***** válasza:
0%
Eddig se mondtam, hogy felesleges, azt mondtam, hogy nem tudomány és nem egyetemre való. Alapvetően a szociológusok lobbiereje miatt hívják őket állandóan a tévébe. A lobbierőnek egyik legfőbb oka, hogy a politikusok közt sok a szociológus. Még több a jogász, azok még a fél világot ki is akarják rekeszteni a parlamentből, mondván hogy csak a jogászok értenek a törvényhozáshoz.
2020. jún. 8. 16:34
 73/96 anonim ***** válasza:
100%

68

"Látod, erről van szó, hogy azt gondolod szerintem helyes volt betiltani a CEU-t. Szerintem egyáltalán nem volt helyes betiltani a CEU-t, vannak rajta nagyon hasznos szakok is. Ellenben az olyan szakokat MINDEN egyetemen be kéne tiltani, ahol diplomát lehet kapni a szado-mazóról való értekezésért."

Örülök, hogy legalább abban egyetértünk, hogy a CEU-t betiltani egy igazságtalan TÚLKAPÁS, hatalommal való visszaélés volt.

A genderszak egy más kérdés, de hidd el, nem tudod megítélni. Nem az a kérdés ugyanis, hogy MIT kutat egy kutató, hanem hogy MILYEN MINŐSÉGŰ munkát végez és milyen TUDOMÁNYOS KÖVETKEZTETÉSRE jut el.

A tudomány per definitionem A VILÁG ÖSSZES LÉTEZŐ JELENSÉGÉNEK kutatását jelenti.

Azaz nincs a világon olyan JELENSÉG, amit ne kellene és lehetne kutatni!

A hozzáállásod egy műveletlen, négy elemit végzett átlagbunkó szemléletével ér fel, aki a kutatás TÁRGYÁT összetéveszti a kutatás CÉLJÁVAL.

Egy ilyen sekélyes, primitív érvelés szerint, mint amit te produkáltál, nem szabadna kutatni az ÜRÜLÉKET, mert AZ EMBERI SZÉKLET "büdös" és "undorító".

Csak egy nagyon-nagyon korlátolt ember gondolkodhat így!

Az emberi széklet biológiailag rengeteg dolgot ELÁRUL az emberről (bizony ezért vesznek székletmintákat is), tehát nem mondható olyan idióta mondat, hogy be kellene tiltani azokat a szakokat, amelyek kakára meg pisire adnak diplomát!

A biológiai laboránsokat képező szakok NEM a kakára meg a pisire adják a diplomát, hanem az annak ELEMZÉSE során születő TUDOMÁNYOS KÖVETKEZTETÉSEKRE!

Nem az a kérdés, hogy a "szadomazót" kutatja-e valaki, hanem az, hogy MILYEN KÖVETKEZTETÉSEKRE JUT!

Ha a szadomazo kutatása során az emberi társadalomra, vagy annak szegmenseire nézve releváns következtetésekre jut, akkor az egy legitim kutatás.

És mégegyszer: A VILÁG MINDEN LÉTEZŐ JELENSÉGE kutatható tudományosan. Márpedig, ha a szadomazo LÉTEZIK, akkor az is KUTATHATÓ.

Az állam afölött DÖNTSÖN, hogy milyen kutatásokat TÁMOGAT KÖZPÉNZBŐL, és értékelheti úgy, hogy a tudományosan NEMLÉTEZŐ kutatási tárgyú TEOLÓGIÁT támogatja, de a LÉTEZŐ kutatási tárgyú "szadomazo"- kutatásra NEM AD PÉNZT, mert társadalmilag nem hasznos szerinte és a választói szerint.

De CSAK EDDIG terjed normális esetben az állam hatásköre. Arra már nem terjed ki, hogy BETILTSON privát egyetemeken privát pénzből zajló kutatásokat!

Ha én személy szerint minden létező vagyonomat a homoszexuális levéltetvek nemi életének tudományos kutatására akarom elkölteni, KINEK MI KÖZE VAN HOZZÁ??????

Oké, ne támogassa az állam! DE NE TILTSA BE!!!

2020. jún. 8. 16:39
 74/96 anonim ***** válasza:
100%

72-es, szerintem meg azért hívják be a szociológusokat a tévébe, mert pl. egy reprezentatív közvéleménykutatás eredménye ENGEM IS ÉRDEKEL, holott bölcsész diplomás humánértelmiségi vagyok. De érdekel pl. a pártok támogatottsága, egyes társadalmi jelenségek, stb.

Ha holnap behívják főműsoridőbe a legprofibb matematikust a paralellopipedonról nyilatkozni, sajnos át fogok kapcsolni valami számomra relevánsabb - pl. szociológiai vonatkozású - témára. De ettől még a matematikát fontos tudományterületnek tartom, a hasznát nem vitatom és oktatását támogatom!

2020. jún. 8. 16:43
 75/96 anonim ***** válasza:
16%

"De CSAK EDDIG terjed normális esetben az állam hatásköre. Arra már nem terjed ki, hogy BETILTSON privát egyetemeken privát pénzből zajló kutatásokat!"

Összemosod a betiltást meg az akkreditáció visszavonását. Senki nem akarja betiltani senkinek, hogy saját pénzen a homoszexuális levéltetvek nemi életét kutassa. Az állam viszont dönthet úgy, hogy nem ad érte diplomát. Ettől még te továbbra is kutathatsz.

"A biológiai laboránsokat képező szakok NEM a kakára meg a pisire adják a diplomát, hanem az annak ELEMZÉSE során születő TUDOMÁNYOS KÖVETKEZTETÉSEKRE!"

Az a baj, hogy a szociológusok tudományos ismerete meg sem közelíti a laboránsok tudományos ismeretét. Egy szociológus diplomamunkákat bárki meg tudná írni, mert nem tanultak szociológia szakon semmi olyat, ami előfeltétele lenne a diplomamunka megírásának. Ez nem jelenti, hogy fölösleges, amit a szociológusok csinálnak.

2020. jún. 8. 17:09
 76/96 anonim ***** válasza:
84%

"Az a baj, hogy a szociológusok tudományos ismerete meg sem közelíti a laboránsok tudományos ismeretét. "

Az a baj, hogy ez a te teljesen megalapozatlan, szubjektív magánvéleményed, előítéleted.

És az is baj, hogy te nem érted meg, hogy ez senkit nem érdekel. Nem épülhet dilettáns magánvéleményekre a tudományok osztályozása egy normális országban! Magyarországon persze igen... :-(

2020. jún. 8. 17:16
 77/96 anonim ***** válasza:
0%

"72-es, szerintem meg azért hívják be a szociológusokat a tévébe, mert pl. egy reprezentatív közvéleménykutatás eredménye ENGEM IS ÉRDEKEL, holott bölcsész diplomás humánértelmiségi vagyok. De érdekel pl. a pártok támogatottsága, egyes társadalmi jelenségek, stb."

Engem meg egyáltalán nem érdekel, az ilyen kutatások miatt csodálkozik egy csomó ember, hogy "jé, még mindig a fidesznek van a legnagyobb támogatottsága, miközben senki sem támogatja a stadionépítést"

2020. jún. 8. 17:16
 78/96 anonim ***** válasza:
0%

"És az is baj, hogy te nem érted meg, hogy ez senkit nem érdekel. Nem épülhet dilettáns magánvéleményekre a tudományok osztályozása egy normális országban!"

Az a baj, hogy nem érted amit mondok. Te úgy véled magadról, hogy nem tudtál volna olyan színvonalú dolgozatot írni a szado-mazóról?

2020. jún. 8. 17:19
 79/96 anonim ***** válasza:
84%

"Az állam viszont dönthet úgy, hogy nem ad érte diplomát."

Normális országban az állam NEM dönthet így a tudományos fórumok nélkül. Az egy sajnálatos helyzet, hogy A TUDOMÁNYOS AKADÉMIA és a REKTORI KONFERENCIA határozott tiltakozása ellenére, politikai alapon egy kormány ilyet végig visz.

Normális országban a kormány kompetenciája odáig terjed, hogy eldönti, mely szakokon indulhatnak ÁLLAMILAG TÁMOGATOTT helyek.

Az tudományos szempontból teljesen abszurd, hogy az állam támogat olyan tudományterületeket, mint a TEOLÓGIA (aminek a kutatási tárgya az "isten" vagy "allah" vagy "jehova" fogalma), eközben politikai alapon megvonja az akkreditációt is olyan szakoktól, amelyek a szociológia tudományterületéhez tartoznak és A KOMPLETT TUDOMÁNYOS ÉLET tiltakozik a felszámolása ellen.

Ebből igenis politikai kérdést csináltak, és magasról letojták a tudósok megalapozott szakvéleményét!

Akármit is állítanál, az nem normális, hogy egy politikai rezsim az ország Akadémiája, rektori konferenciája és a teljes akadémiai közösség akaratával SZEMBEN vonja meg az akkreditációt egy privát egyetemtől.

2020. jún. 8. 17:23
 80/96 anonim ***** válasza:
0%

"Akármit is állítanál, az nem normális, hogy egy politikai rezsim az ország Akadémiája, rektori konferenciája és a teljes akadémiai közösség akaratával SZEMBEN vonja meg az akkreditációt egy privát egyetemtől."

Persze, hogy nem normális. De az normális lenne, ha beszüntetne egyes szakokat (ide tartoznak a média szakok is) arra hivatkozva, hogy az elsajátított hasznos ismeret mennyisége nem indokolja ezek egyetemi létét.

2020. jún. 8. 17:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!