Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a CEU-ban tanított ideológi...

Mi a CEU-ban tanított ideológiákról a véleményed a diplomamunkáik tükrében?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani, hogy a CEU-n ultraliberális agymosás zajlik és abba az irányba nevelik a hallgatókat, hogy kikerülve a világot formálják át az ő képükre. Ilyenkor az ember egyből azt gondolja, hogy csak egy Fideszes propaganda és mégsem így van.........aztán ha jobban utánanézünk, lehet hogy mégis ?!

Ezekben a diplomamunkákból sugárzó filozófiák mennyire fedik le bizonyos ideológiai, politikai oldalt?

Nekem a kedvencem a 2.A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi. [link]

Mennyire elfogulatlan? MEnnyire hiteles szellemi műhely a CEU?

2017. ápr. 15. 12:12
 21/96 anonim ***** válasza:
70%

"Nem értek egyet, hogy akér egy diplomát is ingyen adjanak, semmilyen tudományos tartalom nélkül. "

Remélem azzal tisztában vagy, hogy a tudomány nem egy témakör, hanem egy módszertan. A labradorok táplálkozási szokásairól is lehet szimpla bulvárcikket, vagy éppen tudományos értekezést is írni, a különbség a módszer lesz, amellyel a mű elkészül. Épp ezért hülyeség a címek alapján megítélni szakdolgozatokat, amelynek alapvetően a célja, hogy gyakorolja a hallgató a tudományos írások elkészítését függetlenül a témaválasztástól.

Ha olyan húdefontos tudásnak kéne benne lennie egy szakdogában, akkor gyakorlatilag mindenki kimásolna valamit egy tankönyvből és ennyi. Nyilvánvalóan mesterképzésen keményebbek a feltételek, azaz jóval több szakirodalmat kell áttekinteni, jobban belekötnek védésnél a módszertanba, stb. de ez nem változtat a lényegén.

2017. ápr. 15. 16:26
 22/96 anonim ***** válasza:
64%

"Nem értek egyet, hogy akér egy diplomát is ingyen adjanak, semmilyen tudományos tartalom nélkül. "

Melyik egyetemen milyen szakán tanulsz vagy tanultál, hogy ennyire ismeretes vagy a társadalom kutatásban, pszichológiában és emberismeretben?

2017. ápr. 15. 16:55
 23/96 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező,azért legyünk már tisztában azzal,hogy a CEU mesterképzéseket indít.

Minden oda jelentkező diáknak van alap diplomája,és nyilván ahhoz tartozó neked tetsző diplomamunkája.

A mesterképzés már szakosodás egy bizonyos témára,és ha valaki mondjuk a szexuális parafíliák kialakulásával és társadalmi hatásaival akar foglalkoznia jövőben,akkor nyilván erről ír szakdolgozatot is.

Azért mert nem tetszik neked a téma,még nem jelenti azt,hogy mögötte nincs komoly pszichológiai,társadalomtudományos tudás.

A politikai téma is nevetséges,25 éves emberekről beszélünk,komolyan azt hiszed,hogy mondjuk egy politológia alapszakos diplomával rendelkező felnőtt ember világnézetét az fogja megszabni,hogy a tanára mit mond?

Találkoztál te már fiatalokkal?

Már a 16 éves kölykök is kiröhögik a tanárok véleményét,nem hogy a 25 évesek...

Ami meg összességében a szakdolgozatot illeti,a CEU-ba 1600 fő jár és 8600 végzett hallgatója van,évente 160 új diák felvételizik ide,a 10200 dolgozat közül,amit a diákok írtak te láttál 10-et,és ez alapján azt mondod,hogy ez egy liberális képző,ráadásul még azt a 10-et se olvastad el.

Feltételezem nem matek szakra jártál,mert minimum statisztikából igen erősen meghúztak volna.

2017. ápr. 15. 17:08
 24/96 anonim ***** válasza:
96%

Egyébként arra is fogadni mernék,hogy még azt a linket se nyitottad meg,amit az általad megjelölt forrás ad.

Én is ki tudok onnan kapni random 10-et,szerinted ezek mögött sincs tudás?

(nyilván a megértéshez angolul kéne tudni,remélhetőleg azok után,hogy egy olyan egyetem szakdolgozatairól nyilvánítottál véleményt,ahol minden szakdolgozat angol nyelvű ez nem probléma...)

-Deconstruction of student migration from Nepal to the UK : brain drain, brain gain or brain circulat

-Performance and dynamics of public protest in Kenya

-Places to go : a socio-geographic study of tourism in Budapes

-The co-movement of stock market indices and commodity prices before and during the recent crisis

-The effect of economic integration on economic complexity of latecomer countries

-Manifestations of diplomacy : U.S. and British response to the Balkan wars

-First-order differential inclusions governed by maximal monotone operators

-Civil war after the Arab spring : a comparative study of Syria, Lybia and Yemen

-Decreasing the costs of voting : testing the effects in Canadian general elections

-Religious belief and the diversity problem for rationalit : a cognitive science approach

2017. ápr. 15. 17:22
 25/96 A kérdező kommentje:

"A helyzet meg ennel is rosszabb, az egyetem rektora tobbszorosen kiallt az Migransok korlatlan befogadasa mellett, es a hallgatok is több szakdolgozataban az egyikben pl a menekulttaborokat a koncentracios taborokhoz hasonlitjak. Remelem bezarjak"

Így én is bezáratnám, hogy a rektor az oktatók csőlátásal csak egyfajta politikát harsognak és ez mehet ma magyarországon, demokráciában !

"Remélem azzal tisztában vagy, hogy a tudomány nem egy témakör, hanem egy módszertan. "

Én tudom, de egy diplomamunkában színvonalat is el lehetne várni. Másrészt ott nagy bajok vannak, ha egyféle ideológia mentén ír mindenki. Ezt nehéz átlátni?

"A labradorok táplálkozási szokásairól is lehet szimpla bulvárcikket, vagy éppen tudományos értekezést is írni, a különbség a módszer lesz, amellyel a mű elkészül. Épp ezért hülyeség a címek alapján megítélni szakdolgozatokat, amelynek alapvetően a célja, hogy gyakorolja a hallgató a tudományos írások elkészítését függetlenül a témaválasztástól. "

Egyrészt én tanultam egyetemen, így tudom hogy a témavezető olyan címet adat ami a konkrét mélységét boncolja a dolgozatnak, tehát ha a kozmikus sugárzás szekunder folyamatait vizsgálja a hallgató a felsőlégkörben, nem az lesz a dolgozat címe, hogy légköri fizika. Ez triviális a kollegáknak.

Ezek a dolgozatok konkrétan erről szoltak, ami oda van írva. Mondom egy diplomamunkához színvonal kellene, hisz arra kap diplomát, nem egy sima újságpróbálkozásnak :lol

Ja ez a ceu....

2017. ápr. 15. 17:24
 26/96 A kérdező kommentje:

"Ha olyan húdefontos tudásnak kéne benne lennie egy szakdogában, akkor gyakorlatilag mindenki kimásolna valamit egy tankönyvből és ennyi. "

Ezt vizsgálják is amint lehet pl sokan buktak ki emiatt.

Ma az elektronikus irodalom világában könnyen meg lehet nézni, hogy szövegek hol fordultak elő korábban, de ugye ezt is most hallottátok először.

"Melyik egyetemen milyen szakán tanulsz vagy tanultál, hogy ennyire ismeretes vagy a társadalom kutatásban, pszichológiában és emberismeretben?"

Hát én fizikus vagyok az ELTÉ-n utolsó félévben heti 30 óra diplomamunkalabormérés volt és nagyon nehéz volt.

"Minden oda jelentkező diáknak van alap diplomája,és nyilván ahhoz tartozó neked tetsző diplomamunkája.

A mesterképzés már szakosodás egy bizonyos témára,és ha valaki mondjuk a szexuális parafíliák kialakulásával és társadalmi hatásaival akar foglalkoznia jövőben,akkor nyilván erről ír szakdolgozatot is.

Azért mert nem tetszik neked a téma,még nem jelenti azt,hogy mögötte nincs komoly pszichológiai,társadalomtudományos tudás. "

Leírtam, hogy nem lehet komoly tartalma a dolgozatoknak ugyanis, a témavezető olyan címet adat ami a konkrét mélységét boncolja a dolgozatnak, tehát ha a kozmikus sugárzás szekunder folyamatait vizsgálja a hallgató a felsőlégkörben, nem az lesz a dolgozat címe, hogy légköri fizika. Ez triviális a kollegáknak.

Másrészt ott baj van, ha az összes dolgozat ultraliberális !

2017. ápr. 15. 17:30
 27/96 anonim ***** válasza:
74%

Ne aggódj, kérdező, ha egyszer hatalomra kerülök, minden liberális söpredéktől megtisztítom az országot.

Utána betiltom a fizikát, mert szerintem eretnekség: elveszi a munkádat, lustává teszi az embereket, felhasználják milliók halálához. A nemzetnek erre nincs szükség.

Aztán ha más véleményen leszek, akkor téged is betiltalak.

2017. ápr. 15. 18:06
 28/96 anonim ***** válasza:
85%

"Másrészt ott baj van, ha az összes dolgozat ultraliberális !"

A kultusz Szent Jeromos Dalmáciában a tizenötödik és tizenhatodik évszázadban

Egy érdekes epizód: Újlaki Miklós királysága Bosznia 1471-1477

Stratégiák finompor-szabályozása: értékelés a Kao-Ping kibocsátáskereskedelmi rendszer Tajvanon

Migráció, mint egy biztonsági fenyegetést Oroszország, esettanulmány: a közép-ázsiai bevándorlás

Vissza a színpadra? : Bolgár nacionalizmus és a török ​​kisebbség ügye

Balti tőzsdék fúziói: a hatása a piaci hatékonyság dinamikája

Bankkonszolidáció az USA-ban a pénzügyi válság nyomán 2007-2009 között

Banki fejlődése, meghatározása és kimeneti hatása

A bankok és a vállalatirányítás, a Cseh Köztársaságban

Bayes-modell előrejelzéséhez magyar inflációhoz: összehasonlítás a BVAR, VAR és ARIMA modellek teljesítménye között

Lehet, hogy a makrogazdasági stabilizáció veszélyes? : A pénzügyi válság Törökországban 2000-2001

Neked ezekben mi az ultraliberális???

2017. ápr. 15. 18:07
 29/96 anonim ***** válasza:
73%

"Leírtam, hogy nem lehet komoly tartalma a dolgozatoknak ugyanis, a témavezető olyan címet adat ami a konkrét mélységét boncolja a dolgozatnak, tehát ha a kozmikus sugárzás szekunder folyamatait vizsgálja a hallgató a felsőlégkörben, nem az lesz a dolgozat címe, hogy légköri fizika. "

Már nem azért, de szerintem az általad linkelt forrásban található 10 diplomamunka mindegyike számomra pontosan leírja, hogy mivel foglalkozik.

2017. ápr. 15. 18:21
 30/96 anonim ***** válasza:
84%
Trollkodás a köbön az egész.
2017. ápr. 15. 20:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!