Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a CEU-ban tanított ideológi...

Mi a CEU-ban tanított ideológiákról a véleményed a diplomamunkáik tükrében?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani, hogy a CEU-n ultraliberális agymosás zajlik és abba az irányba nevelik a hallgatókat, hogy kikerülve a világot formálják át az ő képükre. Ilyenkor az ember egyből azt gondolja, hogy csak egy Fideszes propaganda és mégsem így van.........aztán ha jobban utánanézünk, lehet hogy mégis ?!

Ezekben a diplomamunkákból sugárzó filozófiák mennyire fedik le bizonyos ideológiai, politikai oldalt?

Nekem a kedvencem a 2.A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi. [link]

Mennyire elfogulatlan? MEnnyire hiteles szellemi műhely a CEU?

2017. ápr. 15. 12:12
 11/96 Andizsuzsi ***** válasza:
91%

"aztán ha jobban utánanézünk"

És utánanéztél? Vagy egyszerűbb egy válogatást elfogadni anélkül, hogy megnéznéd a többit is?

2017. ápr. 15. 13:23
 12/96 anonim ***** válasza:
66%

"Ha az egyetem és oktatói is egy adott oldalról kapják a pénzt már lehet az. Nemde ?! "

Ja biztos ezért volt több vezető fideszes is a tanára az CEU-nak. Az ELTE-n is van érdekes szak. Az ottani tanárok feltehetően az államtól kapják a fizetésüket. Ezek alapján az állam vezetői is támogatják a dolgot.

2017. ápr. 15. 13:26
 13/96 anonim ***** válasza:
81%

"Az meg a másik baj, hogy úgy nyílvánítasz véleményt hogy gőzöd sincs a kérdésről."

Te milyen szakán voltál vagy esetleg vagy a hallgatója a CEU-nak, hogy ennyire képbe vagy a velük?

2017. ápr. 15. 13:29
 14/96 anonim ***** válasza:
83%

"Ha az egyetem és oktatói is egy adott oldalról kapják a pénzt már lehet az. Nemde ?!"

Tehát akkor szerinted ma Magyarországon az a 700 ezer közalkalmazott, köztisztviselő az mind-mind lelkes Fidesz szavazó és Orbán-hívő?

"Hát ha valakit érdekel a bongade rejtelmei menjen el egy ilyen klubba, de ne kapjon érte diplomát, ez szerintem mindünk érdeke, mert ez elsilányítja a diploma értékét."

Egyrészt nem tudom mi az a bongade, szerintem fuss neki még egyszer.

Másrészt a diplomák elinflálódása ott kezdődött, hogy a mai trendeket figyelembe véve idővel minden második ember diplomás lesz.

"Nem mindegy, hogy tudományos tartalom van mögötte, attól még lehet nevetséges a neve vagy egy ideológiai propaganda csupán az egész."

Pont te mondod ezt, aki belinkelt ide tíz szakdolgozat címet, de egyébként tényleg nem tudom hol élsz, én néhány éve beszéltem egy MA-s meg nem mondom milyen szakos egyetemistával, ő ha jól csalódom valami ilyenről írt, hogy A női szerep és változása az amerikai neokonzervatív filozófiában, különös tekintettel Fukuyama írásaira vagy valami ilyesmi, de ez volt a lényeg, és SZTE-s diploma volt.

"Az meg a másik baj, hogy úgy nyílvánítasz véleményt hogy gőzöd sincs a kérdésről."

Erre ugyanezt írom én is:

Az meg a másik baj, hogy úgy nyilvánítasz véleményt hogy gőzöd sincs a kérdésről.

2017. ápr. 15. 13:50
 15/96 anonim ***** válasza:
74%

Ej kérdező,látom te egyetem közelébe se voltál még.

Azt javaslom,hogy menjünk a te logikád szerint,és szüntessük meg az egész pszichológiát,azon belül is van szexuálpszichológia és abba a szado-mazo is beletatozik.

Szüntessük meg az egész Irodalmat,mert azért ne járjon diploma,hogy ateisták írásait vizsgálja valaki.

Szüntessük be a filozófiát,társadalomismeretet,mert mind megkérdőjelezi a társadalom működését,vagy olyan dolgokat mond,ami nem tetszik.

Szüntessük meg a törit,az se teremt értéket,ha valaki fejből vágja a középkort.

Szüntessük meg a teológiát,nehogy már a vallással objektíven lehessen foglalkozni,majd a kormán megmondja,hogy mit mond a Biblia.

És lehetne sorolni...

Ne maradjon semmi,csak etika,ahol a nőknek megtanítják,hogy 4 gyereket kell szülni,és otthon maradni,majd akkor a férjed nem fog verni(nem én találtam ki,Fideszes kolléga mondta),a férfiaknak meg azt,hogy vakon szolgálni kell az államot,robotmunkát kell végezni,nyilván csak szakképzettséggel,mert az az érték,és ha kell háborúba menni a Nyugat ellen.

Az összes többi tudományterület káros,mert még megrontja az embereket,mi meg egy tiszta keresztény ország vagyunk,nincs szükség olyan fertőre,mint az oktatás.

2017. ápr. 15. 14:07
 16/96 anonim ***** válasza:
36%
És hogy faxba ítéljek meg egy diplomamunkát 3 mondatból? Idióta!
2017. ápr. 15. 14:33
 17/96 A kérdező kommentje:

"És utánanéztél? Vagy egyszerűbb egy válogatást elfogadni anélkül, hogy megnéznéd a többit is?"

Utánanéztem, elolvastad a linket? Nem értek egyet, hogy akér egy diplomát is ingyen adjanak, semmilyen tudományos tartalom nélkül. Nem jártál egyetemre ezért elmondom, hogy magyar egyetemeken nem lehet ilyen egyrészt nem oda való marhaságokról diplomát szerezni, másrészt az összes diploma egy irányba elfogult. A témavezető úgy elhajtana, hogy csuda :XD

"Ja biztos ezért volt több vezető fideszes is a tanára az CEU-nak. Az ELTE-n is van érdekes szak"

Lehet, hogy van érdekes szak, de nem az összes egy politikai irányba tolódik. Másrészt, ha megfizetik én még Sorost is tanítanám. Miért ne ?

2017. ápr. 15. 15:24
 18/96 A kérdező kommentje:

"Egyrészt nem tudom mi az a bongade, szerintem fuss neki még egyszer.

Másrészt a diplomák elinflálódása ott kezdődött, hogy a mai trendeket figyelembe véve idővel minden második ember diplomás lesz"

Pont az a baj, hogy nem érted mit jelent a téma és így nyílvánítasz véleményt. A diploma azért inflálódik el, mert nem tartalmaz valós tudást illetve annak tartalma elévül és még ide tartozik ha sok kap olyan diplomát.

"Pont te mondod ezt, aki belinkelt ide tíz szakdolgozat címet, de egyébként tényleg nem tudom hol élsz, én néhány éve beszéltem egy MA-s meg nem mondom milyen szakos egyetemistával, ő ha jól csalódom valami ilyenről írt, hogy A női szerep és változása az amerikai neokonzervatív filozófiában, különös tekintettel Fukuyama írásaira vagy valami ilyesmi, de ez volt a lényeg, és SZTE-s diploma volt. "

Annak volt is tartalma, de ezeknek nincsen, másrészt az összes ultraliberális dolgozat.

"Ej kérdező,látom te egyetem közelébe se voltál még.

Azt javaslom,hogy menjünk a te logikád szerint,és szüntessük meg az egész pszichológiát,azon belül is van szexuálpszichológia és abba a szado-mazo is beletatozik"

Akkor te sem értettél meg semmit szövegértésből. Az a baj, hogy egyrészt nevetségesek a dolgozatok minimalista tartalommal másrészt pedig mind ultraliberális. Magyar egyetemeken van mindenféle irányú dolgozat, de a CEU-n csak ilyen van, ezt azt mutatja hogy ez egy liberális képző.

2017. ápr. 15. 15:28
 19/96 anonim ***** válasza:
3%
Még ilyenkor is trollkodsz? Ennyi szabadidőd van?
2017. ápr. 15. 15:30
 20/96 anonim ***** válasza:
20%
A helyzet meg ennel is rosszabb, az egyetem rektora tobbszorosen kiallt az Migransok korlatlan befogadasa mellett, es a hallgatok is több szakdolgozataban az egyikben pl a menekulttaborokat a koncentracios taborokhoz hasonlitjak. Remelem bezarjak
2017. ápr. 15. 15:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!