Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a CEU-ban tanított ideológi...

Mi a CEU-ban tanított ideológiákról a véleményed a diplomamunkáik tükrében?

Figyelt kérdés

Gyakran hallani, hogy a CEU-n ultraliberális agymosás zajlik és abba az irányba nevelik a hallgatókat, hogy kikerülve a világot formálják át az ő képükre. Ilyenkor az ember egyből azt gondolja, hogy csak egy Fideszes propaganda és mégsem így van.........aztán ha jobban utánanézünk, lehet hogy mégis ?!

Ezekben a diplomamunkákból sugárzó filozófiák mennyire fedik le bizonyos ideológiai, politikai oldalt?

Nekem a kedvencem a 2.A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi. [link]

Mennyire elfogulatlan? MEnnyire hiteles szellemi műhely a CEU?

2017. ápr. 15. 12:12
 51/96 anonim ***** válasza:
100%
Azt gondolom, akkor értjük, hogy miért ilyen hülye az összes Fideszes, hiszen ott tanultak. Orbán meg Soros pénzén tanult. Ő a legnagyobb Soros bérenc.
2020. ápr. 1. 17:54
 52/96 anonim ***** válasza:
100%
Melyikre gondolsz, amit Kövér, vagy Orbán írt?
2020. ápr. 2. 01:54
 53/96 anonim ***** válasza:
100%
Ha liberális ha nem, még így is jobban tetszik mint a konzervatív nemzeti szutyok amiben a magyar társadalom nagy része akkora örömmel dagonyázik jelenleg is.
2020. máj. 4. 21:51
 54/96 anonim ***** válasza:
0%

Nem olvastam végig a válaszokat, de mivel a kérdező kiemelte a kérdést, gondoltam válaszolok rá.

Az elején írta valaki, hogy megkérdőjelezné ezeknek a munkáknak a tudományos értékét. Én is ezt tudnám mondani. És nem azért, mert a szado-mazóról szól, hanem azért, mert ez nem tudomány.

Szociológia szakok is csak azért léteznek még egyetemi szakként (és nem mondjuk egy OKJ tanfolyamként), mert túl nagy lobbierejük van a szociológusoknak a politikában. Egyébként meg lehet nézni, hogy végzett szociológusok mennyire nem értenek még a saját szakmájukhoz sem. Elmegy Pulai András az ATV-be, és az egész ország előtt mutatja be a szakmailag teljesen hibás kutatását. És ez náluk a normális.

2020. jún. 7. 18:04
 55/96 anonim ***** válasza:
0%
Elég elképesztő válasz a legtöbb, ami a kérdezőt mocskolja és ezeket a diplomákat védi. Gondolom a válaszolóknak nincs diplomájuk, ezért nem érzik, hogy nekik sokkal többet kellett a diplomáért tenni.
2020. jún. 7. 18:22
 56/96 anonim ***** válasza:
100%

Az a nagy baj, hogy itt olyan emberek írogatnak, akik NEM KOMPETENSEK annak megítélésében, hogy mi tudományos és mi nem az.

Azt pedig szerintem senkinek sincsen joga előírni vagy megtiltani a másik ember számára, hogy az milyen szakot végezhessen el.

Ha vannak emberek, akik szociológiát akarnak tanulni, tanuljanak szociológiát. Ha a piac majd nem veszi fel őket, ha nem találnak munkát, az az ő bajuk, de ezt előírni senki senkinek nem jogosult. A kormány sem, mert ez jó esetben nem politikai kérdés.

Sokan a teológiát sem tartják tudománynak, mégis, ameddig igény van rá, ameddig emberek ezt a szakot szeretnék elvégezni, addig ennek a szaknak létjogosultsága van.

Nem kellene elfelejteni, hogy a CEU-n MINDEN SZAK FIZETŐS. Azaz az ott tanuló emberek A SAJÁT PÉNZÜKÖN, nem az adófizetőkén (!) képeztetik magukat tovább, egy alapdiploma UTÁN.

Ezek mind mesterképzéses szakok, csak egy, már megszerzett diplomával lehet rájuk jelentkezni.

Kinek van joga megtiltani a polgártársai számára, hogy azok saját pénzükön (NEM államilag támogatott helyen!), egy MAGÁNegyetemen, olyan mesterszakot végezzenek, amilyet szeretnének?

(A szociológia pedig igenis egy tudomány, még orrbán viktor kedvenc országaiban, a putyinista Oroszországan, az iszlamizálódó Törökországban és a kommunista Kínában is oktatott tudomány!).

2020. jún. 8. 13:51
 57/96 anonim ***** válasza:
0%

Olvass el egy mesterszakos szociológia diplomát meg olvass el egy mesterszakos vegyész diplomát, majd döntsd el, hogy szerinted valóban ugyanannyi év tanulás szükséges-e a két diploma megírásához. Ha nem, akkor miben nem helytálló az a javaslatom, hogy OKJ képzésbe kéne átvinni a szociológiát?

A hozzászólásod többi részére nem tudok mit reagálni, mert én egy szóval nem mondtam, hogy ne tanulhassanak szociológiát.

2020. jún. 8. 14:05
 58/96 anonim ***** válasza:
100%

56! A tudományokat két nagy csoportra lehet szétszedni természet és humán tudományok.

Csakhogy a humán tudományok nem egzakt tudományok, így sokan szeretik megkérdőjelezni a tudomány mivoltukat. Aki pedig arról beszél, hogy a szociológia az OKJ szintű, nos az még életében nem látott se OKJ, se szociológia tananyagot. Erről ő nem tehet, tájékozatlan.

2020. jún. 8. 14:12
 59/96 anonim ***** válasza:
0%
Vettem már fel eltés szociológia tárgyat, és egyáltalán nem okozott problémát a megértése annak ellenére se, hogy teljesen más szakon voltam.
2020. jún. 8. 14:19
 60/96 anonim ***** válasza:
100%
59! Mondjuk azért ez nem egy akkora dicsőség, ezek az általánosan művelő kurzusok tematikailag úgy vannak összeállítva, hogy bárki megtanulhassa...
2020. jún. 8. 14:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!