Mi a CEU-ban tanított ideológiákról a véleményed a diplomamunkáik tükrében?
Gyakran hallani, hogy a CEU-n ultraliberális agymosás zajlik és abba az irányba nevelik a hallgatókat, hogy kikerülve a világot formálják át az ő képükre. Ilyenkor az ember egyből azt gondolja, hogy csak egy Fideszes propaganda és mégsem így van.........aztán ha jobban utánanézünk, lehet hogy mégis ?!
Ezekben a diplomamunkákból sugárzó filozófiák mennyire fedik le bizonyos ideológiai, politikai oldalt?
Nekem a kedvencem a 2.A dolgozat a szado-mazót alkalmazók narratíváit elemzi. [link]
Mennyire elfogulatlan? MEnnyire hiteles szellemi műhely a CEU?
Bocsánat, rosszul mondtam, ez nem szociológia mesterszak, hanem survey statisztika mesterszak, amit úgy hirdet az elte a weboldalán, hogy "ehhez feltétlenül szükséges a szilárd matematikai alapok elsajátítása mellett a társadalomtudományi szemléletet is. Ehhez a Társadalomtudományi Kar által kínált környezet ideális.".
Jót röhögök, ha a társadalomtudósoknak az jelenti a szilárd matematikai alapot, amit a földtudósok tanulnak alapszakon.
62-es, te ne röhögcsélj, hanem tanuljál ügyesen (van még mit, sokat!). A bátor hozzánemértésedről már tanúságot tettél ügyesen, ne fokozd tovább!
Értelmes ember nem nyilvánít véleményt olyan tudományterületekről, amelyeket "bevezetés a..." szinten tanult, egy félévben, de 60-as IQ fölött pláne nem minősít tudományterületeket az egyetemi weboldalakról idézett, középiskolásoknak íródott képzési ismertetők szövegeire alapozva.
Ennél lejjebb már nehezen lehet menni "tudományosságban". A militáns dilettantizmusodon túl nem értem, mit akarsz igazolni?
Azt, hogy helyes volt önkényuralmi gesztusokra hajazó kormányzati döntéssel megtiltani magyar állampolgároknak, hogy SAJÁT PÉNZÜKÖN, mesterképzésben egy MAGÁNEGYETEMEN olyan tudományterületen tanuljanak, amilyenen szeretnének?
Mert itt ez történt!
64 "Pedig elég sok érvet írtam"
Látod, ebben tévedsz nagyot. Egyetlen érvet sem írtál. Sem a szubjektív magánvéleményed, sem középiskolásoknak írt egyetemi prospektusok, ismertetőszövegecskék, sem fél éves, bevezető tanulmányok nem elegendőek ÉRVKÉNT egy tudományterület minősítésére.
Ezzel csak azt bizonyítod, érveled meg egyre alaposabban, hogy mennyire INKOMPETENS vagy annak megítélésében, amit minősíteni próbálsz.
Ráadásul az érvelésednek SEMMI KÖZE a kérdés lényegéhez.
A te teljesen tudománytalan privát érvelésedtől teljesen függetlenül tiltotta be karhatalommal egy politikai rezsim az ország egyik MAGÁNEGYETEMÉT, hozzád hasonló dilettánsok "érvelésére" támaszkodva, holott SEMMI KÖZE NEM VOLT HOZZÁ.
Az állam az ADÓFIZETŐK PÉNZE fölött rendelkezzen, az ÁLLAMI egyetemeket szabályozza, ha akarja, de ne tiltsa meg MAGÁNembereknek, hogy a saját, PRIVÁT pénzükön tanulhassanak egy MAGÁNegyetemen, olyan mesterképzésben, amilyenen szeretnének!
Az adómat - sajnos - úgy költi az állam, ahogy akarja, de A PÉNZTÁRCÁMBAN NE TURKÁLJON, és ne mondja meg nekem, mit vegyek a saját, privát pénzemen!
A fideszesek költsék nyugodtan stadionra, kisvasútra, disznóhízlaldára a pénzüket, nem érdekel (bár tőlem lopták!), de ha ÉN A CEU-N AKAROK TANULNI A SAJÁT PÉNZEMEN, ahhoz orbán viktornak és bűnbandájának SEMMI KÖZE NINCSEN!
Én beleszóltam, hogy a saját lábamon álló kislányát, Ráhelkét, ő milyen svájci magánegyetemen taníttatta ki mesterképzésen a FANTASZTIKUSAN TUDOMÁNYOS "TURIZMUS-VENDÉGLÁTÁS" SZAKON ???????
Én elhiszem, hogy az orbán família és agyalágyult hívei szerint az egyetlen komoly tudomány a Food Service Management, és ezt hinni nektek szívetek joga!
De aki SAJÁT PÉNZÉN a CEU szakjain akar tanulni, azt ebben megakadályozni NEM LETT VOLNA JOGOTOK! Mégis megtettétek! És ez SZÉGYEN.
Amúgy azt érdemes hozzátenni, hogy amúgy pont a földrajzos szakok azok, amiket a "legbüfébbnek" tartanak az összes természettudós szak közül...
Anno én is levizsgáztam Geoinformatikából négyesre, mert egy húsz perces tippelgetős teszt volt a vizsga, amin ha nem figyelt a tanát simán puskázhattál, valahogy úgy nem érzem, hogy el kéne ájulni a nagy tudású földtudósok szakmai képzettsége előtt. Mondjuk jelentős különbség, hogy én alapértelmezett helyzetben nem is piszkálom őket.
"Tulajdonképpen neked valami komplexusod van, amit a szociológusokon vezetsz le?"
Ez éppenséggel igaz, hátrányosan érint, hogy egy szociológust azonnal meghívnak a tévébe, ha fel tudott hívni 1000 embert telefonon, de egy matematikust meg csak akkor hívnak a tévébe, ha Abel-díjat kapott.
"Amúgy azt érdemes hozzátenni, hogy amúgy pont a földrajzos szakok azok, amiket a "legbüfébbnek" tartanak az összes természettudós szak közül..."
Igen, éppen ezért nevetséges, hogy a társadalomtudósok azt nevezik szilárd matematikai tudásnak, amiről te is elismered, hogy büfések tanulják.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!