Miért hazudik az ellenzék a szegénységről?
Miért állítják, hogy nő, mikor csökken?
Éhező gyerekekről beszélnek, mikor most lett nekik ingyenes az étkezés!
# 51/52 Időpont ma 02:30
Még mindig nem fogod fel, hogy nem a te adódat kéne növelni? Nem? Akkor vágd már tarkón magad, és térj észhez. Senki nem mondta te szerencsétlen, hogy te adózz többet! _SENKI_. A többkulcsos adórendszernél szarul voltak a sávhatárok meghatározva. Nézd meg nyugaton hogy vannak. Nem nettó 200-nál, de még csak nem is 500-nál kezdődik a második kulcs...
Tudod milyen pénz hiányzik az államkasszából? A havi szinten 10-20 milliókat keresőké. Mert ők már csak 16%-ot adóznak. Mert ugye "így igazságos".
Mert az ellenzék ellenzéki szemmel, míg a kormány a saját szemével látja a világot. Az ellenzék szerint nő, a kormány szerint csökken a szegénység. 2002-2010 között is az akkori ellenzék szerint nőtt, míg a kormány szerint csökkent.
Én szerintem az ellenzékiek akkor hazudnak kevesebbet, mikor éppen nem vannak kormányon, az elmúlt 25 év ezt mutatja.
Gondolom ez a kérdés ennek kapcsán született: http://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__744..
Szerintem is a többkulcsos SZJA jót tenne a kevesebbet keresőknek - amit például a "hanyatló nyugaton" is bevezettek. Aminek az a lényege, hogy a kevesebbet keresők százalékban kevesebbet fizessen, és a sokat keresők pedig többet. Mert egy net. 100 ezer Ft-ból élőnek 10-20 ezer forint áldás, míg egy net. 1-2 millió Ft-ból gazdálkodónak nem annyira számít (nyugodtabb szívvel tud megválni tőle), mint a szegényeknek.
Így a legutóbb válaszolt net. kb. 200 ezer Ft-ot kereső 44%-osnak is jobb lenne, mert így a 16%-os (vagy már csak 15%-os) (egykulcsos!) SZJA helyett csak - mondjuk - 5%-ot kellene fizetnie SZJA gyanánt. Ami csak annyit jelent, hogy most net. kb. 233 ezer Ft-ot keresne. (egyéb kedvezményeket nem számoltam bele)
Igen én a senki azt mondom, hogy a létminimum számítás marhaság. Meg is indokoltam, hogy a szegénység gondolkodásmód, teljesen felesleges kiszámolni az élelmiszerkosarat meg a szórakozás, lakhatás, ruházkodás költséget, mert a hedonista életmód amit élnek.
Háromszor ennyi pénzt is adhatnál nekik még nem fogja hirtelen gyökeresen megváltoztatni a termelésről, gazdaságról, társadalomról alkotott képét.
Az utolsó lenne, hogy az egészségére, a lakhatására, az eladható tudására, műveltségére költené.
Ezért teljesen felesleges itt minimálbérrel meg mesterséges mértékegységekkel dobálózni arról, hogy miből lehet megélni.
Nem tudom mi a szart számolgatsz, amit te próbáltál megadni az a LÉTMINIMUM számítás. És semmi értelme, nem mondom el még egyszer. Ketten minimálbéresek, és biztosan költenek olyan dolgokra amikre nem kellenek. Mert szocikulturálisan nem látták még sehol, hogy felemészti őket a dohányzás.
Nem kell itt nagypolgári igényekkel jönni az albival. egy szobában simán elnyomorgnak az Orczy-n, mert dohányozni akarnak. Mert az kell. És nem tudod nekik megmagyarázni, hogy hátdemilyenjólijönnétekhaúgyköltenétekahogyalétminimumelőírja!!!
Érthető? Mi nem érthető? Linkeljem a vonatkozó szociológiai kutatásokat, hogy ez így van?
Nem azt mondtam, és szerintem elég világos volt, hogy (amire céloztam) az anyagi depriváltság kéz a kézben jár a kulturális szegénységgel. Hogy nincs igénye angolul meg németül tanulnia. Hogy a közösség ahol él nem nézi ki amiért csak 8 általánosa van. Nem az operárról meg a gluténról alkotott véleményről van szó.
Láttál már közelről szegény embert? Beszéltél vele?
Mi nem érthető? Kérlek csak azt mond el, hogy mit nem értesz ezeken a szerintem elég világosan megfogalmazott dolgokon! Csak kioktatni tudsz, hogy SZERINTED ez nem így van én meg egy senki vagyok... Grat...
"Közmunkás bér mióta adózik? Bár azt mondod "Fizetésből élek. Kemény 200 ezer forintból nettóban. Hűde-hűde sok pénz...". Hát 200 ezer forint nettó bruttójából, ebből a felsorolásból 1 sem jön ki, nemhogy az összes."
Milyen közmunkásbérről beszélsz? Amúgy nagyon is adózik. Nézz utána a számfejtésének. 47 ezer nettós bér anno valami 80 bruttó volt.
Hasonlat volt. Hogyha mindenki magának fizetné akkor rohadtul nem jönne ki. Én vagy mi a "gazdagok". Akik állják a számlát.
Érthető? Mi nem érthető?
"Tudod milyen pénz hiányzik az államkasszából? A havi szinten 10-20 milliókat keresőké. Mert ők már csak 16%-ot adóznak. Mert ugye "így igazságos"."
Tudod ki keres ma ennyit? A nagy büdös senki. Akinek ennyi pénze van az cégjövedelmeként simán kiviszi offshore... Nem létező ellenséggel hadakoztok.
A balos pártok egyértelműen a 150 nettót megkeresőkön akarják finanszírozni a szegénységet (és a szavazóbázisukat).
# 55/56 Időpont ma 02:57
"Igen én a senki azt mondom, hogy a létminimum számítás marhaság. Meg is indokoltam, hogy a szegénység gondolkodásmód, teljesen felesleges kiszámolni az élelmiszerkosarat meg a szórakozás, lakhatás, ruházkodás költséget, mert a hedonista életmód amit élnek."
Hát persze, mert ennyi pénzből annyira lehet hedonista módon élni :-D
"Háromszor ennyi pénzt is adhatnál nekik még nem fogja hirtelen gyökeresen megváltoztatni a termelésről, gazdaságról, társadalomról alkotott képét.
Az utolsó lenne, hogy az egészségére, a lakhatására, az eladható tudására, műveltségére költené."
És ezt te onnan tudod, hogy...? Oké értem, anyu/apu van előtted mint rossz példakép. Én meg tudnék hozni ezer jót. Vagy ők dögöljenek meg, csak mert a te szüleid leszartak téged?
"Ezért teljesen felesleges itt minimálbérrel meg mesterséges mértékegységekkel dobálózni arról, hogy miből lehet megélni."
Hát persze. Csak mert van néhány rossz példa, már semmi értelme. Akkor gondolom a GDP is csak egy mesterséges mértékegység, kit érdekel melyik ország működik jól?
"Nem tudom mi a szart számolgatsz, amit te próbáltál megadni az a LÉTMINIMUM számítás."
Na, most akkor mégis tudod. Egy mondatban ellentmondani magadnak művészet.
"És semmi értelme, nem mondom el még egyszer."
Most nem mindegy hányszor hazudsz? Eggyel több vagy kevesebb?
"Ketten minimálbéresek, és biztosan költenek olyan dolgokra amikre nem kellenek. Mert szocikulturálisan nem látták még sehol, hogy felemészti őket a dohányzás."
És ki mondja meg mi a fölösleges? Te? Na ne röhögtess.
És mi a fölösleges? A cigi? Ezt még alá is írnám, de rengetegen nem dohányoznak a szegények közül. Egy üveg sör? Egy kávé az automatából? Egy alap internet előfizetés?
Tudod, ha hiszed ha nem, pont erre volt jó a létminimum számítása. Abba aztán nem volt semmi fölösleges dolog, mégis kevesebbet keresnek az emberek nála.
"Nem kell itt nagypolgári igényekkel jönni az albival. egy szobában simán elnyomorgnak az Orczy-n, mert dohányozni akarnak. Mert az kell. És nem tudod nekik megmagyarázni, hogy hátdemilyenjólijönnétekhaúgyköltenétekahogyalétminimumelőírja!!!"
Szakadjál már le a cigiről. Felfogtuk, anyád/apád inkább cigire költött mint rád. Nem ebből kellene kiindulni.
"Érthető? Mi nem érthető? Linkeljem a vonatkozó szociológiai kutatásokat, hogy ez így van?"
Fölösleges, tisztában vagyok vele, hogy minél mélyebben van valaki (aztán pedig egy pont után minél magasabban), annál inkább lesz szenvedélybeteg. Ezért kéne őket kihúzni a szarból (itt nyugodtan azt is értheted, hogy addig rugdosni őket, míg nem akarnak maguktól), nem?
"Nem azt mondtam, és szerintem elég világos volt, hogy (amire céloztam) az anyagi depriváltság kéz a kézben jár a kulturális szegénységgel. Hogy nincs igénye angolul meg németül tanulnia. Hogy a közösség ahol él nem nézi ki amiért csak 8 általánosa van. Nem az operárról meg a gluténról alkotott véleményről van szó.
Láttál már közelről szegény embert? Beszéltél vele?"
20 évig köztük éltem, én is az voltam. Megint pont azt támasztod alá amit én mondok. Nem azért szegény, mert nem igényli a kultúrát, hanem azért nem igényli a kultúrát mert szegény. Ezért kéne ezen javítani. A létminimum mutatója pedig - ismételten - erre volt jó. Hát 'ssza meg, ha az ország jelentős része még jól beosztva sem éri el a létminimumot, akkor mit akarunk tőlük? Gondolkodj már. Igen, előfordul, hogy fölöslegesen költenek dolgokra. És tudod miért? Mert minden mindegy alapon élnek, napról napra. Nincs jövőképük. Azt látják, hogy hiába van érettségije, esetleg szakmája, megkeresi a minimálbért, amivel ugyanott van ahol a part szakad. Nem lehet mindenki bróker meg programozó. Miért ne érje el a létminimumot az egyszeri gyári munkás? Nem iPhone, nem BMW, LÉTMINIMUM.
"Mi nem érthető? Kérlek csak azt mond el, hogy mit nem értesz ezeken a szerintem elég világosan megfogalmazott dolgokon! Csak kioktatni tudsz, hogy SZERINTED ez nem így van én meg egy senki vagyok... Grat..."
Érthető amit mondasz, de ettől még hülyeség.
"Milyen közmunkásbérről beszélsz? Amúgy nagyon is adózik. Nézz utána a számfejtésének. 47 ezer nettós bér anno valami 80 bruttó volt.
Hasonlat volt. Hogyha mindenki magának fizetné akkor rohadtul nem jönne ki. Én vagy mi a "gazdagok". Akik állják a számlát."
Igen, éppen ezért egy szóval nem mondtam, hogy rajtad (illetve hát ugye ilyen fizetéssel rajtunk, én sem keresek sokkal többet) kéne elverni a port. Bár az, hogy mennyit adózunk, most speciel irreleváns. Ettől még a létminimum alatt élők száma növekszik. És ez baj.
"Tudod ki keres ma ennyit? A nagy büdös senki. Akinek ennyi pénze van az cégjövedelmeként simán kiviszi offshore... Nem létező ellenséggel hadakoztok."
Most akkor offshoreba viszi, vagy nem létezik? Nem értem miért tapsolsz ennek, pedig pont emiatt adózunk mi többet. Mert endi adómentes, a TAO pénzek nem oda mennek, az 1-1%-ok nem oda mennek, mert túlárazva csinál mindent Simicska, Tiborcz meg a többi. De te a szegényeken vered el a port, hogy merészelnek szegények lenni. Miért?
"A balos pártok egyértelműen a 150 nettót megkeresőkön akarják finanszírozni a szegénységet (és a szavazóbázisukat)."
Ja, hogy ez nálad párthűségről szól? TÉNYLEG? Nagy ívben leszarom a balos pártokat, attól még ez nem lesz jobb. Hidd el, 2010 előtt ugyanúgy ekéztem a sávhatárokat, mert rossz volt. Egy OKJ-vel már a 2. kulcsban voltál... De ettől még nem fogom ajnározni ezt a szart ami most van.
"És tudod miért? Mert minden mindegy alapon élnek, napról napra. Nincs jövőképük. Azt látják, hogy hiába van érettségije, esetleg szakmája, megkeresi a minimálbért, amivel ugyanott van ahol a part szakad. Nem lehet mindenki bróker meg programozó. Miért ne érje el a létminimumot az egyszeri gyári munkás? Nem iPhone, nem BMW, LÉTMINIMUM. "
"Nagy ívben leszarom a balos pártokat, attól még ez nem lesz jobb. Hidd el, 2010 előtt ugyanúgy ekéztem a sávhatárokat, mert rossz volt. Egy OKJ-vel már a 2. kulcsban voltál... De ettől még nem fogom ajnározni ezt a szart ami most van."
Érzed az ellentmondást? Mert én nagyon...
Vagy most "á úgyse" alapon nem érettségizik szakmázik az alja? Akkor megint ott vagyunk, hogy a szegénység gondolkodásmód, és pont felesleges őket ennyivel meg annyival létminimum felett éltetni. Itt valami másra van szükség. Azt hogy akarod számszerűsíteni?
Érettségi meg szakma az alap legalább. Onnantól meg úgyis a piac határozza meg a béreket.
"Most akkor offshoreba viszi, vagy nem létezik? "
Offshoreba viszi a cégbevételt, ami után maximumom osztalékadót fizetett volna. SZJA ebben a körben nem létezik, mert magát minimálbérre is bejelentheti, de a legtöbb nem hülye fizetésenként kivenni a pénzt. (mint ahogy nagyon jellemző is volt a minimálbér adómentességével kapcsolatos okoskodás).
# 58/58 Időpont ma 04:03
"Érzed az ellentmondást? Mert én nagyon..."
Hát most arról én nem tehetek, hogy a pártpreferenciád elködösíti a gondolkodásod.
"Vagy most "á úgyse" alapon nem érettségizik szakmázik az alja? Akkor megint ott vagyunk, hogy a szegénység gondolkodásmód, és pont felesleges őket ennyivel meg annyival létminimum felett éltetni. Itt valami másra van szükség. Azt hogy akarod számszerűsíteni?"
Még mindig nem érted. Az ország igen jelentős része létminimum alatt keres. A rendőr, a tűzoltó, az önkormányzati, a szakmás, az érettségis, a betanított munkás. Miért olyan nehéz ezt megérteni? Nem a két általánost végzett Gipsz Jakabokról beszélek, hanem akiknek rendes, 8 órás bejelentett állása van. Vagy ő dögöljön meg? Mert akkor mondd ki ezt nyíltan!
Ezért a mondatért külön gratulálok, semmi értelme nincs, Oravecz Nórával vetekszik.
"Akkor megint ott vagyunk, hogy a szegénység gondolkodásmód, és pont felesleges őket ennyivel meg annyival létminimum felett éltetni."
Megkérdezem még egyszer: Aki csóró, az dögöljön meg? Ennyi erővel minek minimálbéres állás egyáltalán? Szüntessék be az összeset. :-D
"Érettségi meg szakma az alap legalább. Onnantól meg úgyis a piac határozza meg a béreket."
Meg a kormány. Tudod, munkahelyteremtés, szakszervezetek, nem kirúgatni embereket csak mert a mikropártnak a vasárnap szent, meg ilyenek. De nem várom, hogy megértsd.
"Offshoreba viszi a cégbevételt, ami után maximumom osztalékadót fizetett volna. SZJA ebben a körben nem létezik, mert magát minimálbérre is bejelentheti, de a legtöbb nem hülye fizetésenként kivenni a pénzt. (mint ahogy nagyon jellemző is volt a minimálbér adómentességével kapcsolatos okoskodás)."
A kérdésre válaszolj. Miért nem rajtuk vered le a port, miért azokon akiknek nincs semmijük? Anyád-apád felejtsd már el, menjél pszichiáterhez végre, lépj túl rajtuk. Az ő irántuk érzett gyűlöleted vetíted ki mindenkire, és ez undorító.
"Fizetem az OKJ-t, diplomamentő programot indítok, utakat építek a leputribb faluba is, az orvost, a fogorvost..."
??? Annyit se fizetsz, amennyibe te kerülsz/kerültél az államnak. Ne legyél ennyire elszállva magadtól. Amúgy értem én, amit mondani akarsz. A gondolatod ott hibás, hogy egyrészt legkevésbé sem iszik/dohányzik mindenki, aki szegénységben él, másrészt nem tanulhat mindenki. Van, aki nem képes rá, és valakinek a kukásautó végén is állnia kell, különben cifra világ lenne. A normális az lenne, ha a kukásautón, felmosóvödör, kapanyél, gyártósor stb mellett annyit keresnének az emberek, amiből szerény körülmények között, de létbiztonságban élhetnének. És onnantól lehetne vitatkozni a többin.
Előre elnézést kérek de nem látom azt h MO-n szegénység lenne h miért ?
Hajléktalan ellátásban dolgozom ahol akkora a "szegénység" h vicc nélkül tonnaszám dobjuk ki az ételt a kukába meg öntjük bele a WC-be.
Erre még rájön az h minden 3. embernél valamilyen iPhone-t látok. Vagy az h ha bezárnak a boltok 1-2 napra (mint pl most) akkor siránkozó emberek egész tömegével lehet találkozni akik nem tudnak vásárolni.
A plazák tömve mindig vannak.
Szóval szerintem nem szegény csak nem olyanok a bérek mint pl UK-be.
Hozzáteszem ez az amit ÉN látok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!