Miért hazudik az ellenzék a szegénységről?
Miért állítják, hogy nő, mikor csökken?
Éhező gyerekekről beszélnek, mikor most lett nekik ingyenes az étkezés!
Szóval, ha valaki hitelből él, már az is jól él? Nem épp ezért szidta a jelenlegi az előző kormányokat?
Amúgy 3,9%-os a diákhitel kamata. és "A Diákhitel törlesztését a hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban kell megkezdeni, ez alól nem jelent felmentést az sem, ha az ügyfél regisztrált álláskereső."
elég merész elgondolás ebből élni.
Szoctámból jó esetben valaki kifizeti a kollégiumot, de akkor még nem evett, nem jutott el a helyszínre, és könyveket sem vásárolt.
# 32/43 Időpont tegnap 18:10
Pubi! Létminimum! Capische? Lebetűzzem, vagy kétszer mondjam, hogy te is megértsd? A létminimumi összeg alatt keres az ország nem kis része. Ez nem a BMW-t meg az Armani öltönyt jelenti te agyhalott.
a létminimum egy marhaság felfogod?
a relatív szegénységi mutatóknak meg amúgy sincs sok köze hozzá
Nincs értelme számszerűsíteni a szegénységet, mert gondolkodásmód, szocializáció, kultúra.
Az anyagi depriváltság az egyetlen, amivel illik felvenni a harcot, mert ott már túl van azon, hogy onnan könnyedén lehet javítani önerőből.
Csak az a baj, hogy itt 4 millió ember gondolja magát szegénynek, és én nem fogom kb 1 millió másodmagammal az ő pecsenyéjüket sütögetni, mert nem hajlandóak tanulni az előrelépésükért. Mert ők már bőven nem depriváltak, ők egyszerűen hozzászoktak, hogy nekik járnak dolgok.
#45,46
Ha nem adsz esélyt nekik a felemelkedésre:
Akkor kapaszkodj, mert minden egyes nem kitanítottat, minden egyes elvesztegetett tehetséget, minden szegénység elől elmenekülő, és kint munkát vállaló helyett a te adódat fogják megemelni.
Ott volt a csodás "nemesi adómentességünk" 48 előtt. Majdnem mindenki megszüntette jóval korábban. Mi lett a vége?:
Lemaradás, magas adók gazdagabb "külföldi gazdagok", gyenge állam, és végül totális szétesés.
Szinte nevetséges volt, hogy már a nemesség helyzetét tette tönkre a saját kiváltságos élete, és adómentessége.
Lásd Széchenyi szavait:
"S íme, nyíltan azon vallást teszem: hogy hazánk előmenetele s magasb felemelkedése legfőbb gátjai mi, tehetősb birtokosak vagyunk.
...
Midőn a tehetősnek egyedül kényétül függ önmagát kipallérozni, az egész világ s legjelesb emberek társalkodása nyitva, postalovak, hajók, egész könyvtárok s fakultások szolgálatjára – azonban a tehetetlen szinte mindenbűl ki van zárva, s könyveket is alig szerezhet,"
Fizetem az OKJ-t, diplomamentő programot indítok, utakat építek a leputribb faluba is, az orvost, a fogorvost, a közszolgáltatások jelentős része az én pénzemből van finanszírozva. Mit tehetnék még? Nagyon is biztosítok lehetőséget olyanoknak akik nem vagyonba születtek.
A nem kitanítottak pont, hogy itt maradnak, hiszen már nyugaton is tele a piac szakképzetlen emberekkel, ezek meg még nyelvet sem beszélnek.
Pont azok mennek, akiknek sikerült kiszakadniuk az egyik napról a másikra élésből, és keresnek mondjuk 300 nettót ketten, amiből pont nem tudnak polgári életet élni (pl lakást venni) meg gyereket vállalni. ÉS akkor őket még gazdagnak is titulálná a baloldal, akik megtehetik hogy belőjük éljen a rendszer. Talán várna rájuk itthon előrelépés, de inkább a külföldet választják, mert nincs egy fél életük elvesztegetni ami külföldön 6 év megtakarítás.
Nem tudom hogy jön ide 1848 előtt dolog. 2015öt írunk. Fizetek én is adót. Annyit, mint sok szegény együttvéve.
És én nem vagyok ám nagybirtokos meg gyártulaj. Fizetésből élek. Kemény 200 ezer forintból nettóban. Hűde-hűde sok pénz...
Miért nem fogod fel, hogy teljesen felesleges fenntartani erőszakkal a nyomort. Gyakorlatilag fizetek érte, hogy mások a nyomorban jobban érezzék magukat, és ezért nem várok el semmit. És most nem is az a probléma, hogy nem fizetném ki Oláh Pistike diplomáját, mert nincs vele gond. Hanem hogy a jelenlegi rendszerben O.P. 15 évesen belekezd újratermelni a szociális helyzetét. Mert a nyomor elsősorban gondolkodásmód.
"Szóval, ha valaki hitelből él, már az is jól él? Nem épp ezért szidta a jelenlegi az előző kormányokat?
Amúgy 3,9%-os a diákhitel kamata. és "A Diákhitel törlesztését a hallgatói jogviszony megszűnését követő negyedik hónapban kell megkezdeni, ez alól nem jelent felmentést az sem, ha az ügyfél regisztrált álláskereső."
elég merész elgondolás ebből élni.
Szoctámból jó esetben valaki kifizeti a kollégiumot, de akkor még nem evett, nem jutott el a helyszínre, és könyveket sem vásárolt."
Hitelből élni : hitelből venni a plazmatévét, a suzukit a várható jövőbeni jövedelmekre támaszkodva. ezek olyan dolgok amik nem növelik a saját termelékenysegedet
a diploma meg nagyon is ilyen
a szoctám 24 ezer havonta egy rászorulónak ebből a koli egy tizes
komolyan ilyen buták vagytok vagy csak nincs már kifogás?
én is szegény körülmények körül jöttem, és az én szüleim leszartak, tehát a gyakorlatban árva voltam 20 évesen, papíron meg két 100k-val kereső szülőm volt akik meg hát történetesen önmegvalósítottak
diákhitel + munkából voltam kénytelen megélni
rohadtul tudom miről beszélek, úgy látom ti még egyetemet meg szociális rendszerét sem láttátok közelről
# 45/50 Időpont ma 01:33
"a létminimum egy marhaság felfogod?"
Mert egy senki (gyk.: TE) azt mondja? :-D Hát hogyne.
"Nincs értelme számszerűsíteni a szegénységet, mert gondolkodásmód, szocializáció, kultúra."
Nana, ahogy létezik kulturális szegénység, épp úgy létezik anyagi szegénység. Előbbibe nem sokan szenvednek (hiszen nekik elég a mónikasó, nekik az nem szenvedés, hogy nem járnak operába), utóbbiba lényegesen többen. Az, hogy ezt tagadod, csak további pecsét a (szociális) szegénységi bizonyítványodon.
"Csak az a baj, hogy itt 4 millió ember gondolja magát szegénynek, és én nem fogom kb 1 millió másodmagammal az ő pecsenyéjüket sütögetni, mert nem hajlandóak tanulni az előrelépésükért. Mert ők már bőven nem depriváltak, ők egyszerűen hozzászoktak, hogy nekik járnak dolgok."
Pubi! Általános iskolás számtan:
Minimálbér, nettó, 2016: 73.815 Ft. Legyen két kereső a családban (nem mintha a családok javarésze nem egykeresős lenne, de éljünk az álomvilágodban), szóval akkor az össz bevétel 147 630.
Albérletből két személynek legolcsóbb kb. 40-50 ezer. Rezsire, ha egy tizest mondok, az már rettenetesen alulbecsült, de a játék kedvéért belemegyek így.
Bérlet, két személyre, 10-20 ezer forint várostól függően, számítsunk itt is az olcsóbbal. Ez eddig 70 ezer.
Kajára számoljunk napi 2 000 forintot, ez két főre rettenesen kevés szintén, de sebaj, nem burzsujok ezek, hogy egynél többször egyenek egy nap. Az plusz 60, tehát már 130 ezernél járunk összegben.
Na, már most, ha egy picit is jártas vagy számtanban (mert azt már bizonyítottad, hogy a matematikáról fogalmad sincs, hogy mi), akkor láthatod, hogy:
1) Rengeteg dolgot kihagytam, amit nincs kedvem aprólékosan kifejteni. Vegyiáru, ruházkodás, hirtelen felmerülő költségekre előtakarékosság, fogyóeszközök, satöbbi.
2) A bérleten kívül mindent sokkal olcsóbbra tettem mint ami, kajára is az "életben maradsz körülbelül nulla vitamin és ásványianyagbevitellel" számítást végeztem.
És még így is éppenhogy alatta maradtam a keretnek. Szerinted ha rendesen összeszámolom, netalántán beveszek 1-2 gyereket akkor más jönne ki?
"Fizetem az OKJ-t, diplomamentő programot indítok, utakat építek a leputribb faluba is, az orvost, a fogorvost, a közszolgáltatások jelentős része az én pénzemből van finanszírozva. Mit tehetnék még? Nagyon is biztosítok lehetőséget olyanoknak akik nem vagyonba születtek."
Közmunkás bér mióta adózik? Bár azt mondod "Fizetésből élek. Kemény 200 ezer forintból nettóban. Hűde-hűde sok pénz...". Hát 200 ezer forint nettó bruttójából, ebből a felsorolásból 1 sem jön ki, nemhogy az összes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!