Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hazudik az ellenzék a...

Miért hazudik az ellenzék a szegénységről?

Figyelt kérdés

Miért állítják, hogy nő, mikor csökken?

Éhező gyerekekről beszélnek, mikor most lett nekik ingyenes az étkezés!

2015. dec. 25. 16:46
 71/111 anonim ***** válasza:
27%

# 72/72 Időpont ma 18:19

Mert a favelákban relatív szegénység van ugye? :-D Meg az ózdi cigánysoron. Fidióta.

2015. dec. 26. 18:20
 72/111 anonim ***** válasza:
10%
Nem is arról beszélt, hanem a iphone-os szegénységről személyeskedő cimborám :). Te meg mindig mást keversz oda...
2015. dec. 26. 18:22
 73/111 anonim ***** válasza:
100%

"Favella" alatt nem a brazil nyomornegyedekre céloztam, hanem valaki írta ezt a kifejezést a hazai viszonyokra vonatkoztatva és arra utaltam vissza.

Jártam nagyon lepukkant területeken (pl. Pécs környékén György-telep, van is itt róla egy fotó: [link]

2015. dec. 26. 18:25
 74/111 anonim ***** válasza:
91%
2015. dec. 26. 18:25
 75/111 anonim ***** válasza:
27%

# 74/74 Időpont ma 18:22

Cimborád neked a Juhász Jácint...

Ő keveri ide a síró középosztályt, meg a panaszkodó gazdagokat, mikor pont le vannak szarva a témában.

2015. dec. 26. 18:26
 76/111 anonim ***** válasza:
89%

# 75/77 Időpont ma 18:25

Én konkrétan a brazil favelákról beszéltem, nem átvitt értelemben hoztam fel.

De Magyarországon tudod mennyi egy parabolaantenna? 6-10 ezer forint. Igen, biztos vagyok benne, hogy rengetegen a gyerek elől vették el a kaját érte. De ez a szegénység mérőfoka? Biztosan?

2015. dec. 26. 18:28
 77/111 anonim ***** válasza:
50%

Oké, én olvastam félre.

6-10 ezer Ft egy antennára nem kevés pénz a legszegényebbeknek (plusz TV sem árt hozzá + előfizetés), ezért is írtam a szemléletváltást, hogy nem biztos, hogy a TV lenne a legfontosabb első körben.

2015. dec. 26. 18:32
 78/111 anonim ***** válasza:
5%

Pont ezért felesleges számszerűsíteni a létminimumot. Leszartad. Na érted már? Tök felesleges itt azt feltételezni, hogy majd ésszel osztják be az akármennyi pénzt. Ezért mondtam azt is, hogy szervezett keretek között kell megoldani, hogy a gyerek az oktatásból minimum szakmával kerüljön ki.

Egyébként ez nem a nyomor széle. Mert ott nincs áram. Elég régóta feltöltőkártyás és kemény fellépés van ha valaki pl áramot lop.

2015. dec. 26. 18:34
 79/111 anonim ***** válasza:
93%

# 79/80 Időpont ma 18:32

A szemléletváltással nem is vitatkoztam. De ha van egy összeg, amiből még csak a szükségesekre költve sem jön ki az ember, és ennyiből él az ország nem kis része, az szerintem probléma.

# 80/80 Időpont ma 18:34

"Pont ezért felesleges számszerűsíteni a létminimumot. Leszartad. Na érted már? Tök felesleges itt azt feltételezni, hogy majd ésszel osztják be az akármennyi pénzt. Ezért mondtam azt is, hogy szervezett keretek között kell megoldani, hogy a gyerek az oktatásból minimum szakmával kerüljön ki."

Nem érted, hogy pont ezért kell számszerűsíteni? Mi alapján járjon bármilyen segély? Tudni kell, hogy mekkora az az összeg, amiből jól beosztva, ha szűkösen is, de megél. Nem értem miért okoz ez számodra nagy lelki törést.

"Egyébként ez nem a nyomor széle. Mert ott nincs áram. Elég régóta feltöltőkártyás és kemény fellépés van ha valaki pl áramot lop."

Igen, és? Vagy aki a nyomor szélétől két lépéssel beljebb van, az már ugrándozzon örömében?

2015. dec. 26. 18:47
 80/111 anonim ***** válasza:
0%

"Nem érted, hogy pont ezért kell számszerűsíteni? Mi alapján járjon bármilyen segély? Tudni kell, hogy mekkora az az összeg, amiből jól beosztva, ha szűkösen is, de megél. Nem értem miért okoz ez számodra nagy lelki törést. "

Azért, mert azzal nem segítünk nekik. Az egész szolidaritás alapja, hogy azért segítünk, hogy esélyegyenlőséget teremtsünk. A segély megold egy sor szociális problémát, viszont nem fenntartható, és nem is visz az esélyegyenlőség irányába.

A segély az a munkakeresési járadék.

Nem is erről volt szó, hanem a létminimum és a minimálbér viszonyáról. Most azért biztosítsunk létminimumot, amit nem tudnak beosztani, mert az jár? Mire adjuk meg az esélyt? Hogy vak tyúk is talál szemet? A szegénységből gyakorlatilag egyetlen okra vezethető vissza. A szakképzettség hiányára.

Ha meg nem visz ez az egész egy egész generációnyi szegényt legalább szakmunkás szinte, akkor szerintem pont mindegy hogy a minimálbér 5000 forinttal kevesebb, mint a steril létminimum.

2015. dec. 26. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!