Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hazudik az ellenzék a...

Miért hazudik az ellenzék a szegénységről?

Figyelt kérdés

Miért állítják, hogy nő, mikor csökken?

Éhező gyerekekről beszélnek, mikor most lett nekik ingyenes az étkezés!

2015. dec. 25. 16:46
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/111 anonim ***** válasza:
100%

# 110/110 Időpont ma 01:42

"A kormány ha radikális lenne, akkor meg az lenne a probléma. Csökkentett a kiadásokon. Nagyon helyes.

Az ország rossz helyzete meg a nagy arányú képzetlenség, nem az adók. Legalábbis a te indexed szerint."

Nem tehetek róla, hogy nem érted meg, hogy nem segítene a helyzeten ha hirtelen 3-4 millió ember szakképzett akárki lenne. Úgy beszélsz mintha ez:

"Akkor sem jelent semmit a létminimum. Simán lehet érettségivel 100 ezret is keresni, aztán elveszíti az állását szakma híján meg baromi nehezen talál másikat.

Na ennyit ér a létminimum a "valamit jól csináltunk" indexed. Nem tesz különbséget a veszélyeztetettek között, ez meg 2008ban is robbant egy jó nagyot."

Nem fordulhatna elő ugyanúgy szakmával. Pedig nem a túrót nem.

"Hogy miért nem jó ötlet lehúzni a magyar középosztályt, azt nem fejtem ki. Nincs elég fejlett értelmi intelligenciád ahhoz."

Mondja az aki szerint Magyarországon csak szegény, meg középosztály van. Hát, magasról, és nagyívben nem érdekel mit gondolsz az intelligenciámról :-D

"DEMAGÓG. Bár már meg sem lep. Miért hazudsz? Mert így jobban úgy tűnik, hogy igazad van? Nem mondtam ilyet."

Látod-látod, ez már valóban demagóg volt. De mégsem fogtad fel, mit mondok vele. Na, persze ez nem lep meg, ezt a reakciót vártam.

"Viszont a szegények pont azért osztják be rosszul a pénzt, amiért hangosak a szakképzésen. Az utóbbit elismered az előbbit nem? Hogy van ez? Mind a kettő ugyan annak a szocializációs háttérnek köszönhető."

Pubi, úgy, hogy attól mert valaki szegény, és mondjuk minimálbér környékén dolgozik mindkét szülője (tegyük fel az ideális családmodellt, hogy megvan neki, vagy ez már nem szegény? Ő már középréteg? Mert akkor nagyon el vagy tévedve), nem egyenes út az oktatás zavarásához.

Igen, azok, akik zavarják az oktatást, azok nem tudják a pénzt kezelni, nem tudnának egy szakmát letenni, még az ásót is a rossz felével vennék a kezükbe. De nem azért mert szegény. Ha azért lenne, mert szegény, akkor a szegények 99%-a ilyen lenne, de még a túlnyomó többségre sem igaz ez. A putrisoros csemetékre lehet mondani, hogy általánosságban igaz ez (bár nézz meg egy Montessorit ami alapítványi iskola, a középosztálynak, hát ott sem épp nyugalmas minden egyes óra), nem feltétlenül azokra akiknél dolgoznak a szülők. Te továbbra is anyád/apád veszed alapul, hibásan. Én meg azt akik között felnőttem. Nem látod a különbséget. Erről megint nem én tehetek.

2015. dec. 28. 02:07
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!