Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Aki kézzel-lábbal tiltakozik...

Aki kézzel-lábbal tiltakozik a könnyű drogok legalizációja ellen, az miért nem küzd kézzel-lábbal a cigi és az alkohol betiltásáért is?

Figyelt kérdés

Mert ezek bizony ugyanabba a kategóriába esnek. Aki részegen és füstölve veri az asztalt, hogy cigi meg pia legyen, de drog ne, mert "nem akar szétszívott fejű barmokat látni minden sarkon", az ugyanolyan, mint ama bizonyos pap bácsi a vízzel meg a borral.

Csak azt nem értem, hogy az érintettek ezt miért nem veszik észre saját maguktól. Amikor pedig itt a net, és pillanatok alatt utánanézhet bárki a ténykenek - vagyis hogy az alkohol és a cigi milyen SOKKAL károsabb és veszélyesebb, mint a könnyű drogok. Ez tény, kérem szépen, sokszorosan igazolva van, vizsgálva és alátámasztva, megindokolva és dokumentálva, ahogy kell, tagadni nem lehet. Illetve lehet, csak nem érdemes.

Mégis, füstölni meg piálni lehet.

Mi több, hiába kapható cigi meg pia szinte mindenütt, MÉGSE füstöl és iszik mindenki.

Emellett valahogy arról is megfeledkeznek mindig a legalizáció ellenzői, hogy a legalizáció hiánya igazából egyetlen dologra jó: fenntartja a drogmaffiát és a feketepiacot. Mert aki mindenképp be akar szívni, az mindenképp beszerzi az anyagot, tiltás ide vagy oda - ha viszont tiltva van, akkor nem az államhoz kerül a pénze (majd onnan pl. az egészségügybe), hanem bűnöző körökhöz.

Ezzel szemben ha nem lenne tiltás és ennek is meglenne az ellenőrzött forgalmazó rendszere, a maffia máris elveszítene egy jelentős területet.

Ezt jól lehetett látni az USÁban is a múlt század elején, a szesztilalom idején: soha jobban nem virágzott a maffia, mint akkor. Éppen ezért nem is célszerű ténylegesen betiltani a cigit meg a piát...

...és ugyanígy a könnyű drogokat sem, de ez utóbbit már sokan nem akarják belátni valamiért.

Pedig mindezek tények. Mégis, rengetegen egyszerűen nem akarják tudomásul venni őket. Miért?

2010. jan. 29. 12:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/74 anonim ***** válasza:
Piás emberek pl utcán ordibálnak, rongálnak, verekednek, és kötekszenek, mert a piától erősnek érzik magukat (tisztelet a kivételnek) Füves fiatalok meg szépen csendben elvannak egymással és általában nem is szeretik olyankor a tömeget, akkor melyik "szer" károsabb az ártatlan járókelőnek? A legális pia, vagy az illegál fű? Te mikor félnél kevésbé, ha piás csapat jön, vagy füves szembe??? Komolyan nem értem, h mire fel tiltják, mikor az ember semminek nem árt vele, max magának, viszont sok szer ami legális azzal másnak is ártassz...
2010. jan. 30. 18:35
 62/74 anonim válasza:

Először is miért kell ezt a témát újra meg újra kitárgyalni, higyjétek el hogy nálunk sokkal "okosabb" emberek döntenek ezekben a kérdésekben, és ahogy a válaszokból is látszik 2 max. 3 tábor van köztünk.

1. sosem próbálta

2.drogos

3. próbálta de nem fogta meg a dolog

Nincs itt semmiféle demokrácia semmilyen kérdésben miért pont ebben lenne? Ráadásul tudják ha ezt a kérdést a demokráciára bíznák, a végeredmény úgyis az lenne hogy legalizálják mert 100 emberből 70 fogyaszt valamilyen könnyűdrogot (remélem amúgy hogy azért nem) de ebben a kérdésben is ahogy Magyarországon és még sok másik országban mindenben a gazdasági érdekek előbbre sorolandók,mint a demokrácia érvényesítése. Amúgy a narkotikum kifejezés "altató-, kábító-, bódító-, érzéstelenítő szerek közös neve" is takarja hogy pl. a gyógyszertárban kapható altató és nyugtató tabletták (igaz elég keveset lehet vény nélkül beszerezni, de vényre is felírja az orvos minden kérdés nélkül) is beletartoznak a kategóriába. És ezekre éppúgy rá lehet kattanni mint a drogokra,és éppoly nehéz lejönni róluk mint arról, ezek mind nehéz elhatározások kérdései, valamint akaraterőé, amit: és most jön a lényeg! A FŰVESEKBŐL TELJES MÉRTÉKBEN KIÖL A SZER!

Ahogy már sok előttem szóló idézte hiába a Magyar ember nem tud mértékkel élvezeti értékeket fogyasztani! Itt a gond nem az alkalmi fogyasztásokon alapul hanem azon hogy az alkalmi fogyasztás kevés idővel napi fogyasztássá válik és aztán már nem tud róla lemondani az ember és ahogy mondtátok nem az ember teste hanem a lelke kívánja. De miért kell egyáltalán bármilyen szerbe menekülni a problémák elől? A legalizálás érvei mellett mondtátok azt hogy tuti cuccot kapnátok, alvilágot felszámolnák,tiszta piac stb. Ha egy kicsit józanul a dolgok mögé néztek akkor meglátjátok annyira megszívnátok ti ezzel,hogy inkább visszacsinálnátok mindent :D mert úgy megadóztatnák ahogy a többi élvezeti terméket pl.: cigi belegondoltatok már abban hogy ha nem lenne legális mennyivel olcsóbban cigizhetnénk? Pl. piacon kapható cigi ára össze nem hasonlítható a boltban zárjeggyel megvásárolható cigiével. A másik meg örüljetek neki hogy titeket annyira nem üldöznek mint a dilereiteket, ha belegondoltok hány embert vesznek őrizetbe drog árusításért és hányat könnyű drog birtoklásáért. A másik ha boltban lehetne kapni és tiszta cuccot vehetnétek, ne haragudjatok de ki nem szarja le hogy ti milyen minőségű cuccot toltok? Mert ez a legkevésbé sem jó érv a legalizálás mellett.

18:35 Hogy én mikor félnék kevésbé ha egy piás vagy egy füves banda jön velem szemben az utcán?

Hát mindkettőnél, először is a piásnál hogy megvernek,belém kötnek stb. a füves bandánál pedig hogy életem legfontosabb embereinek is felkelti az érdeklődését, hogy milyen jól érzik magukat és inkább a menekülést választják a problémák elől!

2010. jan. 30. 20:31
 63/74 anonim ***** válasza:
Kedves 20:31! Te melyik táborba tartozol??? Abba aki sose próbálta, igaz??? Gazdasági érdek nem lenne? Mennyi adó lehetne rajta! Olcsóbb lenne a cigi ha illegál lenne? Ne viccelj, most is van olcsón , lehet venni sima dohányt és cigipapírt... Jó, akkor te támogatod, hogy akik úgyse mondanak le erről a káros szokásukról, mind támogassák a maffiát. Ahelyett, hogy adó formájában a köz javát szolgálná az összeg(már ha épp nem sikerdíjban kiosztják, de ez más téma)Kedves 20:31! Miért támogatod, hogy amúgy kedves , normális, dolgozó ember aki lazítani akar, de utálja a piát, az illegálba kell h csináljon vmit, amivel senkinek sem csinál kárt! HA te ellene vagy, ne csináld, senki se kéri. Vagy járj utána kicsit a dolgoknak... Hogy tudd mi az a bizonyos szer, és ne médiából szajkózott szarokat hallj!
2010. jan. 30. 20:43
 64/74 anonim ***** válasza:

tudod vannak dolgok, amikor az egyén/társadalom védelme fontosabb, mint a pénz. ak47est sem adnak el csak úgy a teszkóban, pedig biztos befolyna belőle egy csomó adó.

a rendszeres fogyasztókat csak sajnálni tudom, hogy elmenekülnek az élet problémái elől, és a maguk álomvilágát élik rózsaszín szemüvegben.

2010. jan. 30. 20:47
 65/74 anonim válasza:

20:43

Igen,pontosan én a soha sem próbálta táborba tartozom. Nem tagadom nem is tértem ki erre a válaszom során. Gazdasági érdek?:D Édes hogy ennyire nem látsz a dolgok mögé, gazdasági érdek az én előző válaszom értelmezésében azt jelentette hogy maffia és „nagy fejesek” jajj ugyanmár gondolj csak logikusan benne hogy nem lett már az összes ilyen elfogva, hogyhogy nincs ez még mindig felszámolva teljesen, nem csak a dolog lehetetlensége miatt, ne gondold, hanem azért is mert valaki ezzel nagyon nagyon jól jár Az hogy a köz javát mi szolgálja arról szerintem még egy topikot nyithatnánk mert ez szintén egy másik kategória, de most ezt sem fogom neked itt kifejteni olvass el egy erről szóló könyvet:D (Mikro-Makroökonómia) ha felkeresel szívesen adok egyet! Én ellene vagyok nem fogom csinálni és nem is kényszerít rá senki sem, hogy benneteket miért kényszeríthet rá akárki is hogy ne csináljátok :) hát mert joga van hozzá mert hiányzik a demokrácia amit én ebben az esetben cseppet sem hiányolok :D (bár nektek mondhat az ember észérvekkel bármit-az előzőben benne volt az akaratgyengeség) Utánajártam kedves 20:43, csókollak

2010. jan. 30. 20:55
 66/74 anonim ***** válasza:
20:47esnek üzenem, hogy tescoban kést kapni, amivel részegen megvadulva a legális cucctól, jól leszúrhatnálak. fűvel, közeledbe se mennék... 20.55ösnek meg azt üzenem, hogy:elviselnéd, ha a pasid, rendes ember lenne, lenne munkája, lennének céljai, stb de a felgyűlt stresszt csak ezzel tudná feldolgozni, így tudja kiereszteni a gőzt, az akkora bűn lenne??? Nem bántana senkit, nem garázdálkodna, nem piszkálna senkit, megnézne egy filmet és aludna egy jót. Ez bűn???
2010. jan. 30. 21:08
 67/74 anonim ***** válasza:

20:47-es vagyok.

alkohol hogy jön most ide? adóbevételekről volt szó, erre hozol egy totálmás hasonlatot. ha mindenáron a drogokat az alkoholal akarod párhuzamba állítani, akkor könnyűdrog sörrel van egy szinten írásaitok alapján. egy sör után meg ha beállsz, akkor menj orvoshoz

2010. jan. 30. 21:12
 68/74 anonim ***** válasza:
És a lőfegyvereket mikor legalizálják? Mikor lehet végre Glock 17-est legálisan magamnál tartani? Jobban érezném magam az utcán, otthon, utazás közben.
2010. jan. 30. 21:18
 69/74 anonim ***** válasza:

21.08-as

Baj lenne, ha a pasim könnyű drogokkal csillapítaná magát? Naná, hogy baj lenne, sőt én egy kapcsolatból olyan gyorsan húznám el magam, mintha megcsalt volna.

Miért? Nem csinál semmi kárt mondod, képzeld a mi családunkban volt ilyen, soha nem bántott senkit, soha nem volt agresszív, és csak azért csinálta, hogy a depressziót legyőzze, csak hát néhány hónapon belül elveszítettük őt örökre. Tudod, hogy milyen szomorúságot okozott a családnak, főleg az édesanyjának? Na ennyit a könnyű drogok legalizálásáról...

2010. jan. 31. 07:11
 70/74 anonim válasza:
07:11 sztem van olyan élethelyzet amikor te sem tudnál csak úgy lelépni a kapcsolatból mint ahogy írtad,teljes mértékben meg értem a nézeteidet félre ne értsd, csak van mikor az ember inkább várja hátha jobb lesz a helyzet,hátha majd ő érte feladja a füvezést,mert azt gondolja szereti annyira a másik hogy a problémákat vele is képes megoldani és végre benne keresi a másik az örömet,boldogságot és csak rá lesz szüksége egy idő után és nem a fűre.Szval van mikor egy ellenző egy fűvessel él együtt,teljes mértékig szerelmes és csak reménykedik hogy élete szerelme érte majd abbahagyja.
2010. jan. 31. 09:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!