Szerintetek ez lenne a vallásszabadság?
"Kötelezővé tesszük a hittant vagy erkölcstant, melynek célja hazánk keresztény alapokon nyugvó gyökereinek
erősítése, a követendő normák elsajátítása, megértése."
Idézet a jobbik 2010-es választási programjából, 49.o lap teteje.
Kérdezem én hogyha pl mohamedán vallású vagyok akkor miért kellene kötelező jelleggel keresztény hittant tanulnom? Ismétlem kötelező jelleggel.
EZ a vallásszabadság?
És ha a hívők köteleznek mindenkit hittanra, akkor mi lesz?
Még jobban fogják utálni a hívőket és a kereszténységet!
Erőszakkal nem lehet valakibe belenevelni egy hitet, főleg hogy vajon miért is érdekelné ez a tantárgy, a nem vallásos gyerekeket? Számítana valahova, felvételinél?
Annyira vennék komolyan, mint a rajzot és az éneket.
Az egészet végig szórakoznák!
Most ennek mi értelme lenne?
Tudom, hogy nem teljesen van párhuzam köztük, de hasonló lenne, mint régen a kötelező orosz tanulás.
Bár ez csak egy elméleti vita, mert a Jobbik soha az életbe nem fog hatalomra jutni, amíg ilyen megosztó javaslatai vannak a programjában.
Szerintem rengetegen pont ezért nem fognak rájuk szavazni!
ugye, h hittanról VAGY erkölcstanről van szó...
itt meg mindenki azzal jön, hogy kötelező hittant akarnak
a 2 pedig nagyon nem ugyanaz
előbb-utóbb az erkölcstanból is vallási kérdést csinálnának-
utolsóval értek egyet
"Kötelezővé tesszük a hittant vagy erkölcstant, melynek célja hazánk keresztény alapokon nyugvó gyökereinek
erősítése, a követendő normák elsajátítása, megértése."
Neked ha erkölcstanra nem is, de egy alsós olvasásóra-korrepetációra biztosan szükséged lenne, hogy megértsd a "vagy" szócska használatát. Sejtésem szerint mégis a merő rosszindulat vezetett a kérdés feltevésénél, mert ekkora csúsztatás szándék nélkül nem születhet. Hittan VAGY erkölcstan. Egy évig jártam református általánosba, egyébként számtalan egyházi suli működik magyarországon, és senkit sem kényszerítenek rá semmire. Volt a református mellett katolikus hittan is (ref suliban, tehát még felxibilisek is voltak) és erkölcstan. Lehetett választani. Senkinek nem harapták le a fejét, ha erkölcstanra jelentkezett, egyébként körülbelül ugyanazt tanítják itt is. Nem űzték belőlem erőszakkal meg máglyával az ördögöt, és az a sok ezer diák, aki ilyen sulikból kerül ki, szintén nem lett elvakult inkvizítor, sőt legtöbbjük nem is hívő. És mégis, nemsokára gyermekem születik, én örülnék, ha alapvető dolgokkal tisztában lenne a keresztény erkölcs terén.
Nem értem, mitől féltek? Néhány bibliai történetet elolvasnak, kiszínezik a képeket és megbeszélik a tanulságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!