Miért nem engedik a munkahelyemen a hijab viselését (itt, Magyarországon)! Miért nincs vallásszabadság ebben az országban, amikor az Alkotmány kimondja?
Magyar vagyok, itt születtem, és nincs semmiféle más országbeli kötődésem. Fölösleges volna azt mondani, hogy "akkor el lehet menni", mert a magyar lét nem feltétlen azt jelenti, hogy kereszténynek kell lennem.
És történetesen iskolában dolgozom. A nevelés (egyik) célja az, hogy más embereket elfogadjunk és toleranciára neveljünk. Hogy lehet így bármi is hiteles?
Másrészt, a hivatalos okmányaimban megengedett a kendő, csak pont egy állami iskolában nem? ... (lehet hogy buta példa, de Londonban mindenki hordhatja a kendőjét, gyerek és tanára is, ellenben itt csak a diák hordhat...)
szerintem ez inkább közszférában, mint pl egy iskola lehet gond, az én munkahelyemen senki nem szólt a kolleganőnknek, amiért hordja.
szerintem az emberek korlátoltságát jelenti, és sem értettem meg ezeket a problémákat soha... :S de ez konkrétan hogy néz ki nálad? rád szólnak, ha abban vagy?
Kategorikusan kijelentették, hogy ne merjek abban dolgozni. És nincs lehetőségem munkahelyet váltani.
Köszönöm a hozzászólásod!
Megnéztem, mi az a hijab, eddig nem tudtam. Azonnal kirívó ruhadarabnak találom az itt megszokottakhoz képest. Ez pedig elvonja a tanulók figyelmét, és egyeseknél befolyásolja azt is, hogy ők téged magukban csodabogárnak, és nem egy tanárnak tekintenek, akit tisztelniük kötelező.
Nem egy ruhadarab tesz téged igaz hívővé. Én fundamentalista keresztény hitem mellett metál zenét hallgatok, mert ez nekem összefér. Másoknak érzelmileg talán nem, ezért nem erőszakolom rájuk a magam dolgait. Önzésnek, és feltűnési kényszernek tartom, ha egy ruhadarabhoz ragaszkodsz munka közben.
Asalam Alayikum.En szinten muszlim vagyok es az emlitett Londonban elek.
Ott kint termeszetes,hogy viselem a hijabot az ovodaban ahol dolgozom.Nem mellekesen megjegeznem,hogy allami hivatalokban is dolgoznak hijabbal a es a hagyomanyos tested fedo oltozetben.Semmilyen atrocitas nem er ez miatt.
Amikor azonban Magyarorszagon vagyok nem viselem a hijabot,mivel szeretnem elkerulni az atrocitasokat es mindenfel megkulonboztetest ha a 3eves gyermekemmel setalok,vagy eppen intezkedem.
Addig amig Angliaban a kulonbozo kulturak szepen megfernek egymassal,es tenylegesen egyenlo joggal birnak,addig itthon megitelnek mar csak az alapjan,hogy mikeppen oltozol fel.
Amikor egy orszagban arrol kell vitatkozni,hogy a romak(akik ugyanolyan magyarok mint mi)milyen jogkorrel birjanak itthon addig ugy gondolom,hogy a helyzet nem fog egyhamar valtozni ezen a teren.
Tisztaban vagyok vele,hogy a hiteletben en nem gondolkodom helyesen,mivel itthon leveszem a hijabot csak azert,mert felek az emberek reakciojatol.
Minden tiszteletem az itthoni muszlimakert.
Nagyon sok esetben tudom,hogy konkretan azert nem kapott munkat,mert hijabban ment el az interjura.
Sajnalatos modon ez az orszag ma meg alapjaiban rasszista gondolkodasu.Azt hiszem ha egy munkaugyi pert inditanal akkor talan peldaerteku itelet szuletne ebben a kerdesben.
Mivel ugy tudom,hogy ilyen jellegu megkulonboztetest nem lehet tenni.Bar meg az is lehet,hogy negativ iranyba mozdulna el a merce,mert mondjuk a franciakat hoznak fel peldakeppen.
Kivanok neked hatalmas erot ahhoz,hogy ki tudj tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!