Miért hurrogják le a Jobbik jelmondatát miszerint Magyarország a Magyaroké? Miért ki másé lenne még ha nem a miénk?!
"Magyarnak vallod magad? Te is a Magyar Himnuszt énekeled?"
Nem, és Nem!
Hogy jutottunk el odáig hogy én 2009-ben nem nevezhetem magam Svábnak, mert van pár pökhendi kihaénnem gyökér akik ezt meg kérdőjelezik és belekötnek?
Ha az ország a tieteké akkor mért cseszitek szét?
Az a baj vele, hogy valójában azt jelenti: Magyarország azoké, akiket a Jobbik magyarnak tart. Ez a baj... Te, kedves Kérdező, magyarnak tartod azt a kínai, afrikai, cigány, zsidó, satöbbi származású embereket, akik igaz magyar hazafiként viselkednek. Ez egy helyes és jó hozzáállás. A rossz hozzáállás az, amikor valaki kijelenti rólad, hogy te ezért, meg azért nem vagy magyar.
Rólam ezt kijelentették már párszor (aki nem szavaz a Fideszre, az nem magyar, satöbbi), és nem kicsit esett rosszul, hiszen MAgyarországon születtem és nőttem fel, egy darabig pedig tényleg igaz magyar hazafi voltam. Csak aztán kb. 2002-től kezdve egyre több lett a szélsőséges, akik számára a "magyar", mint fogalom azt jelenti: "a mi oldalunkon áll". Én pedig nem állok a szélsőségesek oldalán, tehát szerintük nem vagyok magyar. Sőt, mi több, 2006 óta egyenesen hazaáruló vagyok, amiért egész egyszerűen nem érdekel a politika, így a radikalizmus sem.
Nagyon szomorúnak tartom, hogy valaki csak egy másik ember vagy csoport ellenében tudja meghatározni önmagát, nem pedig a saját programja, identitása alapján.
Így pl. sokan azért vallják magukat jobboldalinak, mert "utálják a kommunistákat/Gyurcsányt/Bajnait/egyéb tetszőleges, a baloldalhoz köthető alakokat". Mások azért vallják magukat baloldalinak, mert "utálják a fasisztákat/nácikat/szélsőséges terroristákat/gárdistákat".
Szóval az van, hogy ma Magyarországon a politika iránt érdeklődő emberek akkor fognak téged barátnak tartani, ha az ő oldalukon állsz. Ha nem a jobboldalon állsz, akkor "nem vagy magyar", ha nem a baloldalon állsz, akkor "fasiszta/náci vagy".
Ezek alapján, amikor meghallom egy Jobbikos szájából azt, hogy "Magyarország a magyaroké", akkor az jön le számomra, hogy "Magyarország a jobboldaliaké/a Jobbik támogatóié". Ez az, ami nem tetszik, és emiatt ha megkérdezik tőlem, hogy magyar vagyok-e, kerek perec kijelentem, hogy "döntsd el te magad, az, hogy én mit gondolok, az senkit nem érdekel".
Azért,mert az nacionalizmus! Egyik országban sem hangoztatják az emberek,hogy én angol,német francia stb vagyok,mert feleslegesnek érzik.
Ami pedig a magyarságot illete:Nagyítóval sem lehetne találni olyanokat,akik elmondhatják magukról,hogy minden ősük magyar volt.Annyi náció települt be az országb a történelem során,és keveredtek egymással,hogy nincs tiszta magyar.Még a királyaink és a főuraink is külföldről házasodtak! Attól még magyarnak tartjuk őket.Egyedül az eldugott székely falvak lakossága mondhatja el magáról,hogy minden őse székely volt.Ők ugyanis nem keveredtek más népekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!