Édesanyák, mit gondoltok erről? Nem háborít fel?
Én ugyan ,még nem vagyok édesanya ,de egyszer szeretnék az lenni.
Engem mélységesen felháborít a cikkben történt eset.
Hogy jönnek ehhez?
Mit képzelnek magukról?
Ha az én gyerekemmel csinálták volna , akkor felelősségre vontam volna az óvoda vezetőségét és ha lehet ki is rúgattam volna a felelősöket!
Óvodások nem értik mi van, anyuka meg figyeljen inkább a szép versikékre ;)
Amúgy meg elég elgondolkodtató lehet a gyerekedet látni Dávid-csillaggal...belegondolni milyen lett volna, ha a második vh. alatt elrángatják tőled...persze nem való ez anyák napjára!!
Szóval nem értek egyet ezzel a "Dávid-csillagot az óvodásokra"-val, de néhányan túl komolyan veszik az ilyeneket...sokkal nagyobb problémáink vannak jelenleg.
"Erre precedenst is tudsz mondani, vagy csak a szokásos közhelyes bezzegzsidózás?"
"Erre milliónyi példa van, keresgess. Kb mindent antiszemitának meg rasszistának neveznek. Ezt értettük alatta. Forrást nem adok, mert az meg nem lesz hiteles, így meg persze nem hiszed el, mindegy ebbe a csapdába nem megyek bele."
Csapda volt, bizony. A saját véleményed módosítására kényszerültél volna, az pedig eléggé kellemetlen, miután olyan jól megmondtad a frankót.
Egy dolog, amikor a politikusok és a média ugatnak, és egy másik, amikor meghurcolnak valakit.
Persze millió valódi példa van, mégis könnyebb bevetni egy másik közhelyet inkább.
Exit.
"szerinted mégis mit tud ezekről a dolgokról egy óvodás? annak ellenére hogy liberális vagy, még szabad gondolkodnod"
Remélhetőleg nem sokat. De ugye eddig sem a gyerekekről folyt itt a vita.
Éppen azért, mert gondolkodom, jutottam oda el, hogy zsidó csillagot akasztani gyerekre pont a világkongresszus idején max. provokációnak lenne jó, "bevágódni" a zsidóknál tutira nem. Arra sokkal több más módszer lett volna.
Ezért mégiscsak fenntartom azt a véleményemet, hogy a csillagok a kék égen egyszerűen egy kedves kis gyerekműsor dekorációi voltak, minden hátsó szándék nélkül. Talán ha anyuka a többi gyerek dekorációját is lefényképezi, nem csak a csillagok csokrát, többet tudnánk. Minden más csak feltételezés.
"Amúgy meg a gyerekek is kiakadtak "
Ez nagyon odab*sz:D
Persze, ennyi erővel rajzoljunk horogkeresztet a fejükre, úgy se fognak kiakadni.
Egyébként, mint zsidó az alapvetően veled a baj, hogy nem tudod elfogadni, h nem csak neked lehet igazad.
Nézd meg az elején az én korrekt, valódi liberalizmust tükröző hozzászólásomat.
Valaki felháborodott rajta, te meg ezen háborodsz fel és belemagyarázásról beszélsz.
Pont te, egy zsidó, aki már a fizikai bántalmazásnál belebukott a belemagyarázásba.
Hát nem veszed magad ilyenkor észre?:D
Tökre ilyen egy Dávid csillag,vagy azért annyira mégse?
Másrészt a sárga csillaggal való ökörködés is a nácik szokása volt, az óvodások sem egy neonáci tüntetésen vannak mint ellentüntetők, inkább a kontextus az ellenkezőjére utalna. Megbélyegezni a kis óvodásokat, nem jött volna be a zsidóknak túlzottan.
U.I: Ha egy félhold lett a csillag helyett a fejpánttal szimbolizált égbolton, akkor a muszlim petróleumhercegek offenzívája miatt rettegnétek?
"Persze, ennyi erővel rajzoljunk horogkeresztet a fejükre, úgy se fognak kiakadni. "
Azért van némi különbség egy tiltott önkényuralmi jelkép, és eközött.
Meg most komolyan, óvónőt kirúgatni? Óvodát bezáratni? Ilyenért? Ha valami nem tetszik, megvan annak a kulturált módja, hogy az ember jelezze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!