Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB...

Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?

Figyelt kérdés
És ha így van? Ez ekkora baj? Minden ma 100 éves állam volt már 5 éves. Amúgy meg én is fölvehetnék olyan pólót, hogy, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG", Mert az már meg is halt 2011-12-31-én DE még jobb: olyat veszek, hogy idősebb vagyok, mint Magyarország. Még egy éves sincs. Majd csak január 1-én lesz 1 éves. Amúgy meg mért nem mindegy nekik, hogy hány éves Szlovákia? A szlovák nép már minimum azóta (ha nem régebb óta) a Kárpát-medencében él, mint a magyarok..

2012. júl. 10. 17:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/152 A kérdező kommentje:
jó.. de te ezt kiszámoltad, hogy 6%? vagy van valami forrásod?
2012. júl. 10. 19:16
 52/152 anonim ***** válasza:
92%

"ha már egy szlovák történelmet hamisít, akkor már az összes rossz?"

Ha csak egy hamisítana történelmet, akkor nem a kamu verzió lenne a hivatalosan elfogadott. Ha én most kitalálom, hogy a magyar nemzet Jézus egyenes ágú leszármazottja, akkor attól még nem fogja azt gondolni az egész ország.

2012. júl. 10. 19:17
 53/152 A kérdező kommentje:
mert én elhiszem, hogy 6%, hogyha elmondod, hol olvastad.. az előbbi adatnak utánanéztem több helyen is.. és mindenhol 1 % körülinek mondják a magyar jövevényszavakat.. de én sem tudom biztosra.. nem vagyok román nyelvész :)
2012. júl. 10. 19:17
 54/152 anonim ***** válasza:
90%

Ezek az ezeréves szóátvételek annyira bájosak.

A hozzászólók gondolom szem- és fültanúi voltak az eseménynek, ezért ennyire biztosak benne.

Eleve a ma élő népek és nyelvek többsége még nem is létezett akkor...

Nem nyelvészeti téma szerepelt a kérdésben, hanem a pólófelirat.

A kedves kérdező pedig adhatna pontos hivatkozásokat a genetikai fejtegetéseit alátámasztandó.

2012. júl. 10. 19:18
 55/152 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és ennyi erővel szélsőfasiszta kijelentés, hogy a törökök elfoglalták Budát, mert hát nem minden török volt ott, voltak rendes, pacifista törökök is.
2012. júl. 10. 19:22
 56/152 anonim ***** válasza:
100%

a magyar nép meg annyira kretén volt, hogy megvárta, míg átveheti a perzsa

Nem all mert megha igazi is lenne habar nem tudom akkor sem bukkan fel szava az adot dologra (varos) miutan osei mar reg olyasmit kellene epitsenek.Erdekes azert a korabeli olahiaban nem voltak varosok nemhiaba nem volt szavuk ra utolag fejlesztettek sehol egy metropolisz pedig dicso romai oseik milyen szepet is epitettek csak ha a NagyKonstantin altal epitet Isztambulra gondolok......Szoval a mieink epitettek varos es mar megvolt a varos szavuk is mig a romanoknam nem volt szavuk ra tolunk veszik at nem epitettek a kozepkorban metropoliszt es megis romaiak leszarmazotainak valjak magukat.Ha meg igaz akkor az a nep irto kreten mert teljes multjat felejtette el mint fentebb irtam biztos az a barbar magyar horda a ludas aki kiutotte a szajukbol nyelvet, es az agyukbol a kepesegeket (varost epiteni, romai katolikus vallast megtartani,romai latin irast megtartani nem ciril betuset hasznalni 18480-ig, papjaik a kik a kultura orzoi voltak latin kellene beszeljenek nem gorogul stb stb stb )mint mint ellentmondaas csak akkor igaz marpedig ok annak tarjak ha az egesz nep ugy en komplett hulye.En tudom hogy nem hulye a nep igy nincs mas hatra mint tortenelem hamisitasnak hivni azt a kontinuitas borzalmat.

2012. júl. 10. 19:22
 57/152 A kérdező kommentje:
pontos hivatkozást nem tudok, de a mai szlovák és mai magyar népesség genetikailag ugyanazon elemeket hordozza. Erre keress rá valahol.. biztos megtalálod.. amúgy nem hülyeség.. nézz körül ugyanúgy néznek ki az emberek itt, mint ott. És ilyen közelségben nagyon nagy a keveredés.. magyarországon mennyi tóth vezetéknevű él..
2012. júl. 10. 19:23
 58/152 A kérdező kommentje:

A honfoglalás előtt a magyarok a perzsákkal is kapcsolatba kerültek. Az ő nyelvük is iráni eredetű.

A 7. századtól a perzsák kezében volt Dél-Oroszország kereskedelme, sőt, a arabokkal együtt a

perzsák is aktívan részt vettek a mohamedán hit terjesztésében. Ezekkel a perzsa kereskedőkkel

kerültek üzleti kapcsolatba a magyarok. Ennek a kapcsolatnak köszönhetjük például vám, város

és vásár szavunkat.

2012. júl. 10. 19:26
 59/152 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a szlovák "nép" etnogenezise eleve a cseh és magyar peremvidékeken végbemenő keveredésre vezethető vissza, ebben számomra semmi meglepő nincs. Viszont az meglepő, amikor középkori térképeket látok, rajta Szlovákiával, a mai határokkal.
2012. júl. 10. 19:26
 60/152 A kérdező kommentje:
igen. ez számomra is meglepő.. nem akarok átmenni a másik végletbe sem.. nem vagyok szlovák nacionalist..
2012. júl. 10. 19:28
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!