Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?
Ha tanultál románul, írj le nekem egy román mondatot, aztán meglátjuk, hogy latinra lefordítva érthető-e.
Amúgy nem értem, miért kardoskodsz tények ellen. Az a legtenyérbemászóbb dolog, és a szlovákok pontosan ezt csinálják.
nem mondtam, hogy államot alapítottak, de a római bir. részét képezte.. ::: uhh
Igy van ezert nincs joga osi foldkent kerni mint a szlovaknak sem volna joga mert oda betelepult es nem ott volt AZ UTAN (es ez hangsuly akar lenni) hogy a magyarok mar allamot alapitottak.Ezert is csak majdnem 200 eves az egyseges szlovak irodalmi nyelv..tudod ez olyan mint Bogdan voda aki 1300-as evekben volt az ELSO roman vajdaja Moldovannak ott ahol alitolag a romanok osregi kiralysaga alt.....errol enyit.
Ezer éve a Magyar Királyság területének 30%-a lakatlan volt, pont azok a területek (főként hegyek és a gyepűvidék), ahol ma a szlovákok, románok vannak többségben. Ami akkor lakott volt, ott régen is, ma is magyarok élnek és többnyire a többséget alkotják.
Olyan, hogy szláv nép nincsen. Szláv csak egy gyűjtőfogalom.
"Amúgy meg a magyar nép genetikailag nagyrészt szláv vonásokat hordoz, szintúgy a szlovákok... e két ország genetikai összetétele kb. ugyanaz.."
Ez egész egyszerűen nem igaz.
Amúgy téged fizet valaki, vagy önszorgalomból ajnározod a tótokat és mocskolod a magyarságot? Mert hogy egyetlen jó szavad nem volt a magyar népről, ellenben a dicső tótokról annál inkább...
Az a bizonyos póló pedig egy reakció a tótok nyílt színi magyarellenességére.
Okot és okozatot nem kéne felcserélni!
"a román nyelv nyelvtanjában is lépten-nyomon a latin nyelv szabályosságaiba botlasz.. "
Leginkább a bolgár és az örmény sajátosságaiba botlom, de amúgy igen. Továbbá a románok nem értik a latin szöveget. Ez tény. A szlovákok pedig értik a csehet, a csehek pedig a szlovákot. Az ez ellen való kapálózásod több, mint szánalmas.
"a román szókincs 85%-a latin eredetű"
Nem igaz. Szláv eredetű. Mondtál egy példát? Gratulálok. Abszurdum. Ez meg egy példa arra, hogy a magyar latin nyelv.
,,Ez egész egyszerűen nem igaz. "- erre csak annyit tudok mondani, hogy DE!
amúgy azért teszem ezt, mert szeriintem sok olyan ember van, aki szerint attól, hogy magyar, attól felsőbbrendű, mint például egy szlovák.. ugyanolyanok a szlovákok mint a magyarok... nem dicsőítem egyik népet sem.. mindkettőre ugyanúgy tekintek :)
Ha a nyelv háromnegyede latin lenne, akkor a románok értenék a latin szöveget, de nem így van.
Én is felteszem neked a kérdést: benned milyen nemzetiségű egyént köszönthetünk, hogy ily' előszeretettel gyalázod a magyar nemzetet, ellenben isteníted a szlovákokat és románokat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!