Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?
Figyelt kérdés
És ha így van? Ez ekkora baj? Minden ma 100 éves állam volt már 5 éves. Amúgy meg én is fölvehetnék olyan pólót, hogy, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG", Mert az már meg is halt 2011-12-31-én DE még jobb: olyat veszek, hogy idősebb vagyok, mint Magyarország. Még egy éves sincs. Majd csak január 1-én lesz 1 éves. Amúgy meg mért nem mindegy nekik, hogy hány éves Szlovákia? A szlovák nép már minimum azóta (ha nem régebb óta) a Kárpát-medencében él, mint a magyarok..2012. júl. 10. 17:01
91/152 anonim válasza:
92/152 A kérdező kommentje:
ez nem azt jelenti, hogy a szlovákok uralkodói? mert akkor helyes. úgy, hogy szlovákia uralkodói, nyilván helytelen.. de meg kéne nézni, hogy mit jelent a szlovák cím.. Mert tényleg ők uralkodtak a szlovákok fölött is, hiszen a felvidék jelentős részét ők lakták..
2012. júl. 10. 20:50
93/152 anonim válasza:
Nem szívem, és pontosan ezzel van a probléma.
Mojmír fején a magyar korona van.
94/152 A kérdező kommentje:
akkor bocs :) amúgy nekem elhihetitek.. nem minden szlovák ilyen hülye:) csak inkább a politikusok
2012. júl. 10. 21:01
95/152 anonim válasza:
"inkább légy büszke arra, hogy a te néped méltó arra, hogy tőle tanulnak, átvesznek dolgokat..."
Nem mindegy, hogy tanulnak, vagy plagizálnak, forrásmegjelölés nélkül, ha érted, mire gondolok... A románoknak még a himnuszában is benne van Mátyás Király, aki még véletlenül sem volt Magyarország királya, érted. A minap meg a szlovákok bohóckodtak a magyar koronázási ékszerekkel. Pofátlanság.
96/152 A kérdező kommentje:
Hunyadi Mátyás apjának, Hunyadi Jánosnak román volt az anyanyelve.
2012. júl. 10. 21:13
97/152 anonim válasza:
Egyrészt kun volt, de ha román is lett volna: és akkor mi van? A nemzeti himnuszukban egy magyar királyt emlegetnek?
98/152 anonim válasza:
Ja hogy római császárokat is emlegetnek, az már külön humor kategória.
99/152 A kérdező kommentje:
Bocs.. hülyeséget írok!.. Nem bizonyítható az se, hogy magyar- az se, hogy román ajkú lett volna. Mindenesetre sok forrás Oláh Jánosként emlegeti..
2012. júl. 10. 21:18
100/152 A kérdező kommentje:
azért emlegetik, mert a mai országuk egyik részét ő uralta.. és nem mellesleg Havasalföldről származott. Amúgy meg mi is Liszt Ferencről neveztük el a repülőteret... nem itt élt, nem beszélt magyarul.. igazi neve FRANZ LIST .. miért ne emlegethetnék a románok? megvan rá az okuk.. és amugy mégis megtaláltam.. oláh volt az anyanyelve.. magyarul nem tudott.
2012. júl. 10. 21:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!