Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB...

Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?

Figyelt kérdés
És ha így van? Ez ekkora baj? Minden ma 100 éves állam volt már 5 éves. Amúgy meg én is fölvehetnék olyan pólót, hogy, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG", Mert az már meg is halt 2011-12-31-én DE még jobb: olyat veszek, hogy idősebb vagyok, mint Magyarország. Még egy éves sincs. Majd csak január 1-én lesz 1 éves. Amúgy meg mért nem mindegy nekik, hogy hány éves Szlovákia? A szlovák nép már minimum azóta (ha nem régebb óta) a Kárpát-medencében él, mint a magyarok..

2012. júl. 10. 17:01
 131/152 anonim ***** válasza:
3%
Az a baj, hogy a példáid nem boldogítják azokat, akik száz másikkal kénytelenek együtt élni, akik viszont f*szkalapok egytől egyig, rosszabb esetben egy egész országra valóval, kiszolgáltatva azok kénye-kedvének. Én rendes románt nem ismerek, Románia maga egy soviniszta disznó ország úgy, ahogy van. Szlovákból meg vagy harmincat ismerek, mind görények, és amit linkeltem, abból is látszik, hogy a többségük ilyen, és így áll hozzá a dolgokhoz. Örülök neki, hogy te ismersz rendes embereket, el is hiszem, hogy ez így van, de az én tapasztalataim ettől jobbak nem lesznek, ahogy a véleményem sem róluk.
2012. júl. 11. 23:01
 132/152 anonim válasza:
0%
ha zavar a rasszizmus... menj haza . otthon nem látsz ilyen pólókat és nekünk is jobb lesz ,mert egy TÓTTAL kevesebb ;)
2012. júl. 12. 23:28
 133/152 anonim ***** válasza:
16%
Egyetértek, csak az lenne a kérdésem, hogy egy szlovák hova menjen ,,haza"? :D :D
2012. júl. 13. 11:17
 134/152 A kérdező kommentje:
A Kovács. Takács. Tóth vezetéknevek, a -szki, -ov, -ovics, végződésű nevek, és még sorolhatnám.. Mind szlovák származásra utalnak.
2012. júl. 13. 12:46
 135/152 anonim ***** válasza:
52%
Na őrizd meg a nőiségedet.Az a magyar aki annak érzi magát,büszke Európa legszebb történelmű országára,nem tagadja meg népe múltját.Nincs azzal semmi baj,hogy anyukád milyen származású,gondolom még az életben nem bántották emiatt.Kisebb kivételektől eltekintve Magyarországra soha nem volt jellemző az idegengyűlölet.Itt működött a világ első uniója,horvát-magyar.A szlávok meg nyertek a magyarok jelenlétéből,hidd el ha nincs a magyar akkor a német már itt letarolt volna mindenkit.De ugyan ez igaz a keletről jövő hódítókra is.A tatár,török mind a magyar haderő miatt állt meg.Gondolom a családod itt él,akkor hidd el ez a fontos.
2012. júl. 13. 13:14
 136/152 anonim ***** válasza:
86%

A Kovács, meg a Takács eléggé öngól.

A Kovács ugyanis biztosan magyar, hiszen a magyar nyelvben a kő, kemény, kova, kovács, stb. hasonló értelmű és alakú szavak, ezért mindenképp magyar ererdetű a Kovács családnév és köznév is.

Az -ovics végződésű nevek pedig lehetnek a teljesség igénye nélkül horvát, szerb, karantán (szlovén), szlovák, cseh vagy lengyel eredetűek.

2012. júl. 13. 13:20
 137/152 anonim ***** válasza:
31%

Ugyanez érvényes az -ov, -ics, -szki, -ovszki végződésekre is.

Az ilyenek pl. mint Kovácsovics pedig többnyire elszerbesedett (vagy erőszakkal szerbesített) családoknál fordultak elő.

2012. júl. 13. 13:21
 138/152 A kérdező kommentje:
Oké. De akkor sem kell gyűlölködni.. A kovács szó pedig (barmennyire is erolkodaz) szláv eredetű.
2012. júl. 13. 14:59
 139/152 A kérdező kommentje:
Az ősszláv kovati- kovácsol ige szlovák közvetítéssel került a nyelvünkbe.
2012. júl. 13. 15:04
 140/152 A kérdező kommentje:
Most neztem meg a,, Szavaink eredetében"
2012. júl. 13. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!