Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB...

Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?

Figyelt kérdés
És ha így van? Ez ekkora baj? Minden ma 100 éves állam volt már 5 éves. Amúgy meg én is fölvehetnék olyan pólót, hogy, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG", Mert az már meg is halt 2011-12-31-én DE még jobb: olyat veszek, hogy idősebb vagyok, mint Magyarország. Még egy éves sincs. Majd csak január 1-én lesz 1 éves. Amúgy meg mért nem mindegy nekik, hogy hány éves Szlovákia? A szlovák nép már minimum azóta (ha nem régebb óta) a Kárpát-medencében él, mint a magyarok..

2012. júl. 10. 17:01
 141/152 anonim ***** válasza:
31%

,,Az ősszláv kovati- kovácsol ige szlovák közvetítéssel került a nyelvünkbe."

Szerintem meg pont fordítva. Ugyanis a magyarok fémművessége akkoriban fejlettebb volt, mint a szlávoké, ezért a hozzá kapcsolódó szavak nálunk alakultak ki hamarabb. E szavak között alaki és jelentésbeli hasonlóság is van, ahogy írtam, kő, kemény, kova, kovács, stb. Szlovákul a kő=kamen, a kemény=tvrdo, itt nincs meg az, hogy a legegyszerűbb alak (mint nálunk a kő) fejlődéséből alakultak ki a származékos szavak.

2012. júl. 13. 16:55
 142/152 anonim ***** válasza:
88%

"Ebbol latszik h milyen rasszista kocsogok vagytok"

Végigkövettem az egész topicot, de bőrszínről és rasszokról eddig egy szó sem esett. Szóval ha csak inzultálni akarsz mindennemű alap nélkül, akkor nem látom be, hogy mitől vársz te szimpátiát.

"Azt gondoljatok h felsobbrenduek vagytok egy kis chipszar tótnál..."

Ilyet sem mondott senki, de épeszű párbeszéd helyett már megint a fröcsögés szintjén találtad magad.

"Oké. De akkor sem kell gyűlölködni.."

Akkor nem kell okot adni rá, és senki nem fog gyűlölni senkit.

2012. júl. 13. 17:36
 143/152 A kérdező kommentje:
Lehet h ilyet nem mindott senki.. De egy csomo kommentbol arad a felsorendzbbseg erzes.. Pl.: a korulottunk elo nepek mind alulmaradott hulyek (irta egy valaszolo) egy szlovaknak nincs hazaja (irja egy masik feletteb szimpatikus antirasszista)
2012. júl. 13. 18:00
 144/152 anonim ***** válasza:
86%

Kedves kérdező!

Nekem alapból az az elvem, hogy senkit sem szabad csesztetni azért, amiről nem tehet és nem is tehet ellene, ha akarna sem. (pl. genetikai adottságok, stb.)

DE!

Én spec. nem faji, hanem kulturális alapon igenis rangsorolok!

Azt vallom, hogy kultúrák között vannak MINŐSÉGI, színvonalbeli különbségek.

Bármennyire is nem tetszik a liberálisoknak, pl. zenei téren nem teszek egyenlőségjelet egy afrikai bennszülött kongadob-"zene" és egy Liszt-művet játszó szimfonikus zenekar közé.

Ugyanezt elmondhatom a kultúra minden területéről.

Magyar Királyság társadalmába kulturális asszimiláció révén integrálódtak a kisebbségek.

A tótok egy nagyon fiatal nép, még egyenlőre semmit nem tettek le az asztalra, ennek ellenére akkora az arcuk, mint az ólajtó. A magyarság ellenben már bizonyított.

Abban igazad van, hogy valóban létezik bennünk, magyarokban felsőbbrendűség érzés a környező KULTÚRÁKKAL (és NEM népekkel) szemben. Szerintem teljesen jogosan.

Azonban ennek a kulturális felsőbbrendűség tudatnak csak akkor van létjogosultsága, ha az illető személy az adott kultúrának megfelelő, példaszerű életet él és valóban méltó az adott kultúrához!!!

Amennyiben ettől eltér és lesüllyed egy proli előember szintjére, akkor nem különb se a tót, se a rác, se az oláh (szerintem alacsonyabb rendű) kultúrától és vesse le azt a bizonyos pólót...

Ez a szlovákiás póló összetettebb kérdés, nem lehet egy mondattal elintézni.

Ezt kéne végre megérteni.

2012. júl. 16. 22:06
 145/152 anonim ***** válasza:
52%

Végigolvastam a topikot. Bár abban teljesen igazat adok a kérdezőnek , meg másoknak is ,akik írták, hogy teljseen értelmetlen dolog egész népeket negatívan megítélni, turbómagyarnak sem kell lenni. Összességében viszont nem értem a kérdezőt, nem értem, szerinted miért lenne valaki nagymagyar, mert nem fogadja el a kultúra- és történelemlopást. Nem értem, hogy lehet valaki olyan álláasponton, hogy büszkének kellene rá lennünk meg örülni annak, hogy valakik ellopnak valamit és igyekeznek a sajátjukként feltüntetni, féligazságokkal vagy akár hazugságokkal is.

Szlovák fórumon, szlovákoktól amúgy tettél már fel kérdéseket ezzel a témával kapcsolatban ?

2012. szept. 8. 15:04
 146/152 anonim ***** válasza:
2012. szept. 11. 22:56
 147/152 -pandy- ***** válasza:
47%

Először egy kultúrált tartalmú hsz-t akartam írni,de ahogy nézem ez a "párbeszéd" inkább farokméregetés..és az enyém átlagon felüli. :-D

További jó marakodást a második helyért!

2013. jan. 6. 08:19
 148/152 anonim ***** válasza:
47%

"Én spec. nem faji, hanem kulturális alapon igenis rangsorolok!

Azt vallom, hogy kultúrák között vannak MINŐSÉGI, színvonalbeli különbségek.

Bármennyire is nem tetszik a liberálisoknak, pl. zenei téren nem teszek egyenlőségjelet egy afrikai bennszülött kongadob-"zene" és egy Liszt-művet játszó szimfonikus zenekar közé. "

Mondjuk én liberálisként csak azt nem szeretem hogy a szélsőjobbosok tényleg mindenkit lehurrognak és úgy érzik magukat felsőbbrendűnek hogy akik re hivatkoznak azok vélhetően pont ezeket a szélsőjobbosokat megvetnék de minimum elhatárolódnának tőlük kulturálatlanságuk okán!

Vagyis a kultúra elsősorban emberi tulajdonság és csak MÁSODSORBAN(!!!) egy népé!

Hisz a szélsőjobb a legtöbb magyart aki híres a nagyvilágban jelenleg és a világban a "kultúra" szót velük azonosítják, azokat megvetik!

Innentől miről beszélünk???

Hisz Amerikában cikkek jelentek meg Alföldiről vagy Varnus Xavérról és még sokan másokról akik a szélsőjobb szemében "szemét zsidók/b.zik"!

Most az irodalmi Nobel díjas Kertészről nem is beszélek akit a magyarkodók szintén lenéznek!!

Szóval maradjunk annyiban hogy attól még a magyarkodók nem lesznek kulturáltak mert lenézik a másik népet! SŐT!!!! Ez bizonyítja kulturálatlanságukat!

Aki ért hozzá és szereti a kulturát az megbecsüli a másét is és nem lenézi, megveti!

A magyarkodóink 99.999999%-a a kislábujjáig nem ér azoknak akikre hivatkozik mint a magyar kulturáltság alakjai!

2013. jan. 6. 09:26
 149/152 anonim ***** válasza:
47%

Én is szeretem ezeket a pólókat.

Azt az emberek nem vennék észre, hogy Magyarország mint Magyarország is csak 1918 óta létezik folyamatosan, azelőtt meg volt Magyar fejedelemség, Magyar Királyság, Habsburg Birodalom, Osztrák birodalom, Osztrák-Magyar Monarchia de akkor sem Magyarország.

De ha ezek is számítanak akkor Szlovákia volt független 1938-39től 45ig.

És a hab a tortán nacionalista barátaim, hogy a 800as években már létezett a Nyitrai fejedelemség, ami a mai Szlovákia területén helyezkedett el, és Szlovákokból állt.

Csak aztán elfoglaltuk azt.

2014. ápr. 14. 06:56
 150/152 anonim ***** válasza:
25%

Na ne rohogtes utolso ...a nyitrai fejedelemseg ALAREDELT helyzetben volt a Franck Birodalomnak...amugy meg szlavokbol alt amely lehet orosz lengyel, horvat, szerb cseh...na..es valahol legutolso sorban szlovak is....de csak a LEGUTOLSO sorban...Azt azert eleg meredek kijelenteni hogy az oszes szlovak volt, foleg ugy hogy az a cseh nyelvjaras egyik reszekent a 18. szazadban kezdet kialakulni :))

Tehat szlovak allam mint olyan nem volt meg szlovak kiralysag sem de magyar kiralysag mar 907-ben volt a pozsonyi csata utan mikor is elpi@csaztuk a nyugatot majd 1000-ben felvettuk a keresztseget.Habar Szent Cirilhez meltoan a szlotatkok ortodoxok kene legyenek a fene se erti azt hogy ha a nep nem valtogatja a vallasat csak ugy hanem eroszakkal akkor hogy lehet hogy a szlotatok elfelejtettek a ortodoxiat mig a dicso "dak leszarmazott" olahok az 1000 eves elnyoas allat is megoriztek az olah nyelvet annak dacara hogy 160 ev allat elfelejtik a dakot es megoriztek az rotodoxia tis....Elmagyaraznad kicsit bovebben vagy belatod hoy marhasagokat irsz? :)))

2014. ápr. 14. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!