Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB...

Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?

Figyelt kérdés
És ha így van? Ez ekkora baj? Minden ma 100 éves állam volt már 5 éves. Amúgy meg én is fölvehetnék olyan pólót, hogy, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG", Mert az már meg is halt 2011-12-31-én DE még jobb: olyat veszek, hogy idősebb vagyok, mint Magyarország. Még egy éves sincs. Majd csak január 1-én lesz 1 éves. Amúgy meg mért nem mindegy nekik, hogy hány éves Szlovákia? A szlovák nép már minimum azóta (ha nem régebb óta) a Kárpát-medencében él, mint a magyarok..

2012. júl. 10. 17:01
 121/152 A kérdező kommentje:
sok hülye! nem azt mondtam, h nem volt magyar, hanem azt, h nem tudott magyarul!!!
2012. júl. 11. 21:28
 122/152 A kérdező kommentje:
És basszus... még most sem értitek amit mondok!% attól h vannak olyan romanok, szlovakok.. stb.. akik kocsogog, mert nem lehet megérteni h normálisak is vannak?? hidd el! te sem lennél szimpatikus egy románnak, hogyha elkezdenéd szidni, azért mert román!! van egy baerátom aki szlovákiából költözött ide iodeiglenesen (tanulás).. és azt mondta, hogy fele baráti köre szlovák, fele magyar.. és megcvannak egymással...
2012. júl. 11. 21:30
 123/152 anonim ***** válasza:
4%

Ha saját bevallása szerint magyar volt, és Magyarországon született, miért ne nevezhetnénk el róla repülőteret?

"attól h vannak olyan romanok, szlovakok.. stb.. akik kocsogog, mert nem lehet megérteni h normálisak is vannak?"

Nem tagadtam, hogy normálisak is vannak, csak nem még nem találkoztam ilyennel.

"te sem lennél szimpatikus egy románnak, hogyha elkezdenéd szidni, azért mert román!"

Sosem szidtam még románt azért, mert román. Ez fordítva nem mondható el.

2012. júl. 11. 21:34
 124/152 A kérdező kommentje:
Na nem mondd már, hogy az előbbi hozzászólók közül nem volt legaláb 10 román, vagy szlovákellenes??!!.. Amúgy lehet h azért nem találkoztál, mert nem akartál.. itt a nyár.. ki lehet menni romániába és ,,megismerkedni" a románokkal.. hidd el! nem fognak megenni.. Én a Liszt Ferences példát azért írtam, mert Hunyadi János, aki Havasalföldön született, és románul beszélt, az nem román, de Liszt Ferenc, aki Ausztriában élt, és nem beszélt magyarul, az magyar.. felőlem lehet magyar, nekem mindegy. Nem az alapján ítélek meg egy embert, hogy milyen származású. (nem úgy mint egyesek.. és ez a baj)
2012. júl. 11. 21:43
 125/152 anonim ***** válasza:
4%

27 évig éltem az úgynevezett Romániában, és pontosan tudom, hogy mi merre hány méter. Jelenleg a kollégáim nagy része szlovák, és nem igazán vagyunk még köszönőviszonyban sem.

"Hunyadi János, aki Havasalföldön született, és románul beszélt, az nem román"

Először is Mátyás Királyról volt szó, és nem Hunyadi Jánosról. Utóbbi különben is kun volt, és nem beszélhetett románul, ugyanis román nyelv abban az időben még nem létezett. A téma onnan indult, hogy a románok himnuszában HUNYADI MÁTYÁS, Magyarország királya szerepel.

"Liszt Ferenc, aki Ausztriában élt, és nem beszélt magyarul"

Liszt Ferenc, aki állításoddal ellentétben nem Franz Liszt, hanem Liszt Ferencz néven látta meg a napvilágot Magyarországon, magyarnak vallotta magát. És amúgy ugyanúgy élt Franciaországban is.

Különben nincs kedved Széchenyi magyarságát is kétségbe vonni? Ő is élt külföldön nem keveset.

2012. júl. 11. 21:51
 126/152 A kérdező kommentje:
Na JÓ ! Nem bírom! Akkor nyugodtan utáljatok minden más népet a magyaron kívül! Öljétek egymást, hiszen egy magyar nyilvánvalóan szebb, okosabb, jobb képességű, szorgalmasabb, ártatlanabb és illatosabbat is szarik, mint egy szőrős talpú román! Igazatok van! Meggyőztetek!
2012. júl. 11. 22:01
 127/152 anonim ***** válasza:
4%
Olyan dolgokról fröcsögsz, amiket nem írtam, és nem is gondoltam. Neked valami mániád a magyarokat mindenért hibásnak beállítani, a nemzeti ellentétekért felelőssé tenni. Eddig egy dolgot nem írtál, hogy mit ártottunk a románoknak vagy szlovákoknak, ellenben kajakból véded az ők nyilvánvalóan ellenséges magatartásukat. Szerintem tegyél rendet a fejedben.
2012. júl. 11. 22:04
 128/152 A kérdező kommentje:
Nem védek senkit. De nekem is szlovákaz anyukám és nagyon rosszul esik, ha szidják a szlovákokat.. apukám magyar, ezért az is rosszul esik, ha a magyarokat szidják... És hidd el, anyám nagyon jó ember.. nem lehet egy nemzetet egy kalap alá venni... :S
2012. júl. 11. 22:10
 129/152 A kérdező kommentje:
Amúgy azért tartom magam magyarnak, mert nem beszélek szlovákul, de ennek ellenére szlováknak is tartom magam..
2012. júl. 11. 22:11
 130/152 A kérdező kommentje:
szóval nem értem.. anyám is hozzáment egy magyar férfihez.. nem magyargyűlölő!
2012. júl. 11. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!