Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?
Ha saját bevallása szerint magyar volt, és Magyarországon született, miért ne nevezhetnénk el róla repülőteret?
"attól h vannak olyan romanok, szlovakok.. stb.. akik kocsogog, mert nem lehet megérteni h normálisak is vannak?"
Nem tagadtam, hogy normálisak is vannak, csak nem még nem találkoztam ilyennel.
"te sem lennél szimpatikus egy románnak, hogyha elkezdenéd szidni, azért mert román!"
Sosem szidtam még románt azért, mert román. Ez fordítva nem mondható el.
27 évig éltem az úgynevezett Romániában, és pontosan tudom, hogy mi merre hány méter. Jelenleg a kollégáim nagy része szlovák, és nem igazán vagyunk még köszönőviszonyban sem.
"Hunyadi János, aki Havasalföldön született, és románul beszélt, az nem román"
Először is Mátyás Királyról volt szó, és nem Hunyadi Jánosról. Utóbbi különben is kun volt, és nem beszélhetett románul, ugyanis román nyelv abban az időben még nem létezett. A téma onnan indult, hogy a románok himnuszában HUNYADI MÁTYÁS, Magyarország királya szerepel.
"Liszt Ferenc, aki Ausztriában élt, és nem beszélt magyarul"
Liszt Ferenc, aki állításoddal ellentétben nem Franz Liszt, hanem Liszt Ferencz néven látta meg a napvilágot Magyarországon, magyarnak vallotta magát. És amúgy ugyanúgy élt Franciaországban is.
Különben nincs kedved Széchenyi magyarságát is kétségbe vonni? Ő is élt külföldön nem keveset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!