Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA"
feliratú pólókat?
Csak azt felejtetted el,hogy amikor a Magyar itt hont foglalt,még az úgy nevezett pórnép is írt és olvasott a köreikbe,rovásírás.Ez akkor volt mikor a nyugati országokban a nemesek is éppen csak a nevüket tudták lekaparni.A szlávok meg valahol a kemény hátú bogarat ütögették kővel.Meg azt is elfelejted,hogy sehol nem élne szláv nép ha nincs itt a kárpátmedencében a magyar.Ugyan is a német már letörölte volna őket a térképről.Szerinted miért tartoztak örömmel a magyarok országához?Megsúgom mert biztonságot jelentett.
2012. júl. 10. 17:58
12/152 A kérdező kommentje:
FÚÚÚ! Direkt kötekedsz.. :D Nyilván nem tőlünk vették át, mert az összes többi szláv nyelvben is megvannak ezek a szavak... írjak még példákat?? cseresznye=čerešňa, lapát=lopát, csizma=čisma, kamra=komora, szekrény=skriňa, polc=police, topánka= topánka... és még kb. 289 db :)
13/152 A kérdező kommentje:
kapál, kaszál, puszta, munka, barát, megye, paraszt, ebéd, asztal, vacsora,kecske, szamár, csipke, gatya, ruha stb.
Ezek nagy része lengyelből jön, és nem "szlovákból", amely a cseh egy dialektusa.
Csak úgy mellesleg megjegyzem, hogy az államalapítás idején a mai felvidék területe lengyel territórium volt, még csak véletlenül sem cseh.
2012. júl. 10. 18:07
Ertem es ilyen fejlet megyei szintu kozigazgatassal hogy hogy nem talasz nemesi reteget epitkezest, nyelvemleket tudod olyant mint a mi regi rovasirasunk.Aztan ki is keresztelte meg oket mely szlovak kiraly alatt vezettek be a keresztenyseget???A morva meg sajna sem nem cseh sen nem szlovak es mara brno kornyeken elnek es anyazak minket nepet melyek hol szlovaknak hol csehnek titulaljak oket....enyit errol.
2012. júl. 10. 18:09
Meg ez az átvevés is érdekes téma, kb. ahhoz tudnám hasonlítani, ahogy a magyarok a címerüket a szlovákoktól lopták. Hogy a magyarok hamarabb használták a címert, az a hozzád hasonló szlovákmosdatókat nem igazán szokta érdekelni, mert hát ki más találta volna fel a spanyolviaszt, ha nem a szlovákok.
2012. júl. 10. 18:11
17/152 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem, mert szerintem sokan elítélik a szlovákokat, azért, mert nincs 800 éves államuk.. ez indok arra, hogy elítéljek valakit? Nem A szlovákok hamisítják a történelmet, hanem van olyan szlovák, aki történelmet hamisít.. nem kéne általánosítani... szlovákiában a szlovákok és a magyarok tök jól kijönnek egymással.. Csak egy-két magyarországi magyarnak szúrja a csőrét Szlovákia létezése..
Nem azért ítéljük el a szlovákokat, mert nincs nem tudom hány éves múltjuk. Azért sem ítélem el őket, mert nincs saját nyelvük. Azért sem ítélem el őket, mert nincs saját földjük.
Amiért elítélem őket, az az, hogy azt hazudják, hogy van. Ezért ítélem el őket, mert a történelemhamisítás undorító dolog.
2012. júl. 10. 18:19
Nezd mar bocsanat ha a tolvajt tolvajnak nevezem...akinek nem inge ne vegye magara.Amilyen intezkedeseket hoznak arrafele ......ha majd a nep kial a sok disznosaguk ellen tuntetve akkor majd en is megvalogatom a szlovakokat addig csak egy rablobanda a szemembe es ez igaz a nep 98%-ra (tudod kivetelek mindenhol vannak).
2012. júl. 10. 18:20
"Nem minden szlovák gondolkodik így."
Ismerek párat, és mind így gondolkodik.
"Amúgy meg ennyi erővel a magyaroknak sincs saját földjük, mert itt ha jól tudom pannonia provincia működött."
Rosszul tudod.
"a szlovák meg egy önálló nyelv."
Természetesen csak a véletlen műve, hogy a csehekkel jól megértik egymást úgy, hogy mindketten az anyanyelvüket beszélik. Mint ahogy a magyar és a német is értik egymást, vagy az olasz és a francia.
"köztük is ugyanúgy vannak jó emberek"
Ez biztosan így van, sajnos a tapasztalataim nem ilyenek.
2012. júl. 10. 18:29
Kapcsolódó kérdések: