Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB...

Nem értem ezeket az, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT SZLOVÁKIA" feliratú pólókat?

Figyelt kérdés
És ha így van? Ez ekkora baj? Minden ma 100 éves állam volt már 5 éves. Amúgy meg én is fölvehetnék olyan pólót, hogy, , IDŐSEBB VAGYOK, MINT A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG", Mert az már meg is halt 2011-12-31-én DE még jobb: olyat veszek, hogy idősebb vagyok, mint Magyarország. Még egy éves sincs. Majd csak január 1-én lesz 1 éves. Amúgy meg mért nem mindegy nekik, hogy hány éves Szlovákia? A szlovák nép már minimum azóta (ha nem régebb óta) a Kárpát-medencében él, mint a magyarok..

2012. júl. 10. 17:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/152 anonim ***** válasza:
65%

Alapveto dolgokkal kene tisztaba lenned a romaiak nem alapitottak itt allamot hanem megszalok voltak mig mi sajna igen.Ha olyan fejlet megyeszintu gondolom mar szamitogepesitett kulturajuk volt akkor meg hogy a fenebe tudot az a barbar horda a Vereckei szoroson atjonni es hogy a fenebe volt anyi esze hogy megalitsa a besenyoket a Karpatoknal (hisz ok pont a hegyek miat nem tudtak letarolnia a magyarokay)???

Volt egy hir egy szlovakiai felmeresrol mely szerint az emberek 75% egyetert a magyarokal szemben elkovetett aljasagokkal.Es most gondolkodj mekkora lehet a valos arany ha 75% felmeres alapjan bevalja.....na ezert rablobanda de ha ez megyugtat van ennel lejjebb is mivel a francia tudta es ma is tudja sot latja az esemenyeket melyet akkor elinditott es meg sem tesz ellene semmit.....

2012. júl. 10. 18:30
 22/152 A kérdező kommentje:
mi?? nem volt Pannonia provincia, meg Dacia provincia? Na ez a történelemhamisítás... Amúgy én ismerek egy szlovák lányt, aki azért tanult meg magyarul, hogy ne érezzék rosszul magukat a magyarok a társaságában, hogy szlovákul kell beszélniük.. Amúgy meg van önálló szlovák és cseh nyelv.. nyilván nagyon hasonló... De akkor ennyi erővel a finn és az észt is egy nép.. meg a román meg a latin :S.. de mindegy
2012. júl. 10. 18:33
 23/152 anonim ***** válasza:
100%

Miért mosod össze a szlávot a szlovákkal? (Direkt vagy tudatlanságból?)

Néhány horvát szó: kifla, sunka, kobasica, krumpira, kajsija Akkor most ezeket a szavakat a horvát nyelvből vettük át?

2012. júl. 10. 18:33
 24/152 A kérdező kommentje:
nem mosom össze a szlovákot a szlávval... ezek szláv szavak.. a szlovák is egy szláv nép.. és ezek a szláv szavak legtöbbje szlovák közvetítéssel került át a magyar nyelvbe.. mivel a szlovákok és a magyarok közt mindig is szoros együttélés volt.
2012. júl. 10. 18:36
 25/152 anonim ***** válasza:
86%

"Na ez a történelemhamisítás."

Nem, ez a tájékozottság hiánya a részedről. Szerintem borzasztóan kevered az évszámokat. A kárpát-medencét a honfoglalás idején részben a bolgár birodalom, részben a tivercek és vörös horvátok lakták, már amíg meg nem jelentek a besenyők, és ki nem irtották a lakosság nagy részét. Legitim államok nem léteztek abban az időben, ezért is adta a Pápa az áldását a magyar állam megalapítására, amitől a térség katonai stabilitását várta, ennek a feltételnek pedig a magyarok eleget is tettek.

"ennyi erővel a finn és az észt is egy nép"

De még mennyire, hogy nem.

"meg a román meg a latin :S"

Ne nyilatkozzál már ostobaságokat, kérlek szépen, főleg ha még a csengését sem ismered egy nyelvnek.

2012. júl. 10. 18:37
 26/152 anonim ***** válasza:
84%

Sajnos az 1000 éves történelmünk nem államiságot jelent.

Az utolsó 500 év jó részében csak jelképesen léteztünk! Kb annyira mint Horvátország!

Magyarán léteztünk de nem saját államban mert mások uralkodtak felettünk.

Mondjuk ennyi erővel a szlovákok is itt voltak mindig csak nem saját állammal. Horvátok, szlovének stb dettó!

Én fölöslegesnek tartom az ilyen kivagyiságot!

A MAGYAROKNAK még régebbi történelme is van mint 1000 év!!! De Magyarországnak...

természetesen ha produktumokat nézünk akkor a magyaroknak több van. Ugyanakkor mi voltunk itt az uralkodó nemzet.

Ja és a lényeg!!!!!

Ki a francot érdekel hogy 500-700 vagy 1000 éve mit csináltunk??? Senkit!!! Az számít hogy most ilyen sz.ros pólókban merül ki a tenni akarás vagy valódi tettekben!

és az a gáz hogy még az a szint is ahol vagyunk nem ezeknek a pólósoknak köszönhető! Sőt!

Mert aki dolgozik, vállalkozik és viszi előre az országot annak nincs ideje ilyen ratyis pólózással eltölteni az idejét!!!

valljuk be! Aki ilyen pólót hord az 100% hogy nem egy fejlesztőmérnök, IT szakember, sebész vagy egyetemi tanár! Inkább tanuljanak ezek az emberek...

2012. júl. 10. 18:39
 27/152 A kérdező kommentje:
tanultam románul és latinul is.. ismerem a csengését.. én sem tartom egy nyelvnek... de ha már ti azzal hülyéskedtek, hogy a cseh és a szlovák egy nyelv lenne, akkor tessék.. én is tudok hülye lenni...
2012. júl. 10. 18:39
 28/152 anonim ***** válasza:
6%

mi?? nem volt Pannonia provincia, meg Dacia provincia? Na ez a történelemhamisítás

Hat...ocsem itt lelottel.Es miert volt ezen neve ezen provinciaknak? Egyaltalan mit jelentet a provincia?

Elmagyarazom legalabb tanulsz: Provincia tartomanyt jelent.Voltak itt pannonok es dakok is ezt senki sem vitatja.A dakokat teljesen kiirtottak mert durva harcias nep volt a pannonok azok keltak voltak es ok az igazi europai oslakosok akik mara Nagy Britania teruleten elnek nepkent.Tehat a terulet nevet az adot nem kapta ez olyan mindha elfoglalman Torok orszagot es azt modanam hogy matol Magyarorszaghoz tartozik torok tartomany neven.Erre ha te meg azt mondod hogy allamot alapitottam.......nem semmi de vigasztallan van ennel lejebb is:)

2012. júl. 10. 18:41
 29/152 A kérdező kommentje:
Amúgy meg a magyar nép genetikailag nagyrészt szláv vonásokat hordoz, szintúgy a szlovákok... e két ország genetikai összetétele kb. ugyanaz..
2012. júl. 10. 18:42
 30/152 A kérdező kommentje:
nem mondtam, hogy államot alapítottak, de a római bir. részét képezte.. ::: uhh
2012. júl. 10. 18:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!