Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarság miért ragaszkodik...

A magyarság miért ragaszkodik annyira a történelmi tévhiteihez, még akkor is, ha közben már 1000-szer megcáfolták azokat? Talán olyan jólesik ezeket hallani, hogy nincs szívünk elismerni, ezek valóban tévesek?

Figyelt kérdés
Pl: a déli harangszó a nándorfehérvári diadal emlékét hirdeti, 3 tenger mosta a Magyar Királyság partjait, a mohácsi vészért a nemességünk a felelős, Kádár volt a szerénység mintaképe.
2011. ápr. 23. 21:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/171 anonim ***** válasza:
90%

""Akkor mégsem ártana átolvasnod, mert abból, amit eddig írtál, egy szó sem igaz."

Google a barátod. "

És a google nem tévedhet?

"

"És ezek közül melyik van a tengerparton?"

Tatárfehérvár."

Akkor írd le szépen, hogy ez a város mikor volt a Magyar Királyság része?

Mert Bostonban is nagy magyar kolónia van, mégsem volt soha Magyarország része és sosem volt Magyarországnak partja az Atlanti-óceánon.

""Amúgy pedig az, hogy valahol magyarok élnek, nem jelenti azt, hogy a terület a Magyar Királyság része is."

Igaz de ettől még Moldva és Havaselve magyar fennhatóság alatt volt. "

De Moldvának és Havaselvének akkoriban nem volt tengerpartja.

És, mint te is írtad, magyar fennhatóság alatt állt, de nem volt a Magyar Királyság része. Magyarország is szovjet fennhatóság alatt állt 1945 és 1990 között, mégsem voltunk a Szovjetunió részei. India is angol fennhatóság alatt állt a XIX. században, mégsem volt Anglia része (csak a Brit Birodalomé).

""Aki meg tudta szerezni és meg tudta tartani,"

Akkor miért hőbörögtök amikor éppen a Kárpát-medencét ún. elfoglaló maygarokról van szó? "

Mert savanyú a szőlő.

"A történelmi jog nagyon is valós, Mária Terézia is úgy szerezte meg Galíciát hogy az évszázados magyar jogra hivatkozott."

Nem. Mária Terézia megszállta Galíciát, aztán kijelentette, hogy ez egykor Magyarország része volt, ezért joga van rá.

De nem azért kapta meg, mert történelmi joga volt rá, hanem mert megszállta.

A történelmi jog csak fikció. Csak egy szép fogalom arra, hogy lenyelessük a világgal azt, amit erővel elértünk.

"A románok se az etnikai elvre hivatkoznak ahogy általában ti turbólibsik hanem a mesekönyvbe illő dákó-román eleméletre."

Az, hogy ki mire hivatkozik, egy dolog. Ha már tiéd a föld, lehet akármire hivatkozni.

És Románia nem azért kapta meg Erdélyt, mert joga volt rá, hanem mert az Antant neki adta a háborúba való belépésért cserébe. Az Antantnak szüksége volt Romániára. Románia ezt kérte, hát megkapták.

Az, hogy ezt a nyilvánosság előtt hogy tálalták, már csak duma.

Amúgy pedig kérlek, ne személyeskedj. Pláne azért, mert igaztalanak a vádjaid. Nem vagyok liberális. Sosem szimpatizáltam a politikai liberalizmussal. De, ad egy, hiszem, hogy minden embernek vannak alapvető jogai, ad kettő, ha egy olyan világban élünk, amely propagál bizonyos elveket (pl. nemzeti önrendelkezés) akkor éljünk aszerint!

Amúgy mérsékelt nacionalistának és konzervatívnak tartom magam.

"Vagy a tótok akik Szvatlopuk (!) birodalmára hivatkoznak."

Ismét csak indoklás arra, amit már erővel és fortéllyal (kapcsolatokkal) megszereztek.

Ők sem azért kapták meg, mert Szvatopluké volt. Ez már csak max. a duma.

"Úgy tűnik amikor kifogytok a fröcsögni valóból akkor egyből sz@roztok meg senkiztek tipikus libsike."

Már ne is haragudj, de épp te fröcsögsz és személyeskedsz.

"Ezzel én is azt akartam mondani, hogy igazából Magyarországnak soha nem volt egyetlen tengerpartja sem, ha szigorúan vesszük. Használtuk a horvátokét, mert meghódítottuk őket. Illetve egy volt: a Balaton, a magyar tenger."

Ez így korrekt.

"én másra számítottam, nem ilyen, rég megcáfolt dolgokra, mert ezekről tudom, hogy mendemondák."

Akkor mázlista vagy. Mert úgy tűnik mások nem tudják.

"Ja és azt sem értem, hogy miért hívták a szovjet csapatokat felszabadítónak, amikor megszállták az országot."

Azért, hogy a demokrata nyugat szemében hú de faszacsávóknak tűnjenek, amíg ez lehetséges, és hogy a népet beetessék, hogy ők most jobban jártak, mint a gonosz nácik uralma alatt. (Pedig nem jártak jobban.)

"Egyszóval a keresztény világ megmaradásáért zúgnak a harangok. Az pedig, hogy megmaradt a nyugati világ a magyaroknak köszönhető.

Tehát a kérdező a történelemhamisitó."

Már ne is haragudj, de pont a te gondolatmeneted történelemhamisítás.

A harangszót könyörgő imához rendelték el. Ezen a későbbiek semmit nem változtatnak.

Az, hogy később a török megállítása is hozzá csapódott, nem másítja meg, hogy nem azért a győzelemért rendelték el, ami akkor még nem is történt meg.

"Akkoriban a király számított, nem pedig a nép. Nagy Lajos magyar király volt és az unió révén a népek közös területnek vélték a birodalmat. Ez olyan mintha az egyesült államok texára azt mondanád semmi köze New yorkhoz...."

Egyáltalán nem ugyanolyan.

Az USA jogilag egy állam. Magyarországnak és Lengyelországnak viszont jogilag soha semmi köze nem volt egymáshoz, csak éppen egy időben mindkét állam uralkodóját Anyou Lajosnak hívták. Ennyi. Ettől még nem egy állam a kettő.

"És végül szánalmas, hogy egyeseknek minden irritál ami dicső és nagy és magyar."

Az valóban szánalmas. Csakhogy az is szánalmas, ha valaki csak azért véd egy hazugságot, mert az szebb a valóságnál. Ez önbecsapás és jelen esetben történelemhamisítás is.

Magyarország valóban Európa egyik legnagyobb állama volt Nagy Lajos korában. Területileg, gazdaságilag, befolyását és hadi potenciálját tekintve is. De ettől még nem volt három tengerpartja. Még csak kettő sem. Ha ezt állítjuk, azzal csak kisebbítjük az amúgy is dicső valóságot.

"Egyesek mindent leakarnak alacsonyítani, átmagyarázni szarul beállítani, meghamaisitani, ami magyar és magyarokhoz köthető, mert irigyek az ősi, dicső, nagy történelmünkre.

Az ilyenek akár mennyire is lapátolnak a tényeket nehéz megváltoztatni."

De pozitív irányba sem lehet letagadni sokáig. És ugyanolyan erkölcstelen, mint negatív irányba.

"mint ahogy a finnugor mesét is fenntartják manapság is."

Ne gyere ezzel, kérlek!

A finnugor-rokonság elmélete mindig is csak nyelvi elmélet volt. Genetikai rokonságot csak néhány elvakult hülye feltételezett. A nyelvrokonság viszont jól dokumentált és alátámasztott, úgyhogy kár tagadni.

""Ez ostobaság"

Nem, ez tény"

Micsoda?

Bocsi, de azért vehetnéd a fáradtságot, hogy egyszerű tagadás helyett indokokat és érveket is írsz.

"Jól levezetted 64%-os. Mindjárt jönnek a szokásos náczizók meg turbómagyarozók úgy látszik nincs jobb időtöltésük saját nemzetük lekicsinylésénél."

Egyet értek.

Bár van jobb. A nemzet indokolatlan felbecsülése. Mert az legalább annyira káros.

2011. ápr. 24. 18:07
 52/171 anonim ***** válasza:
92%

"Jól levezetted 64%-os. Mindjárt jönnek a szokásos náczizók meg turbómagyarozók úgy látszik nincs jobb időtöltésük saját nemzetük lekicsinylésénél."

Várjunk egy pillanatot!

Lehet, félreértettelek.

Először azt hittem, hogy ironizálva mondtad. Ha így igaz, akkor no para. Egyet értek.

Ha nem, akkor súlyosan el vagytok tévedve, a 64%-ossal együtt.

A magyarság valóban elévülhetetlen érdemeket szerzett a keresztény Európa védelmében, de nem mi sz@rtuk a spanyol viaszt. Nem kizárólag a mi kiválóságunkon múlott, hogy úgy alakult a történelem, ahogy.

Ha megnézed, a végvári vitézek többsége nem magyar volt. Igen nagy részük pont abból a szerb nemzetből került ki, amelyet egyesek előszeretettel szólnak le és sorolnak az állatok közé erőszakos természetük miatt.

Érdemes lenne megnézni, mi lett volna Európából, ha ezek az "erőszakos állatok" nem harcolnak a magyar végvárakban a német, francia, cseh és horvát katonák mellett.

Persze voltak ott magyarok is szép számmal, de az érdem messze nem csak az övék.

Mellesleg az nem náci és nem turbómagyar, aki hamisan felnagyít egyes tényeket (amelyek már amúgy is elég nagyok). Hanem egyszerűen csak hülye. Mert ha aztán kiderül, hogy mondjuk az a 300.000 katona nem 300.000 volt, csak 100.000 (ez csak egy példa, nem utalok vele semmire), akkor máris jelentéktelennek tűnik, holott a 100.000 is igen sok lehet az adott korban.

2011. ápr. 24. 18:19
 53/171 Pro Patria ***** válasza:
83%

Nem írok hosszan, csak néhány flash-et rakok be ide.

"Rá kéne nézni a történelmi atlaszra.A három tenger az Adriai-tenger,a Fekete-tenger és a Tirrén-tenger volt,mint ahogy írta az egyik válaszoló."

"Akkor nézz rá te is a térképre és meglátod, hogy se Moldva, se Havasalföld nem ért a Fekete-tengerig, tehát egyik megszállásával se ért volna el odáig Magyarország."

Mindketten tévedtek.

Az első:

Moldva kiterjedt a Fekete-tengerig

[link]

A második:

Nem lehetett a harmadik tenger a Tirrén, mert akkor ennyi erővel a Jón-tenger is magyar volt, hiszen a Nápolyi Királyság partjait az is mosta.

Következő flash:

"Akkoriban a király számított, nem pedig a nép. Nagy Lajos magyar király volt és az unió révén a népek közös területnek vélték a birodalmat. Ez olyan mintha az egyesült államok texára azt mondanád semmi köze New yorkhoz...." – Nem. Nagy Lajos birodalma inkább olyan volt, mint az Európai Unió, csak kissé központosítottabb hatalommal. Ugye nem gondolod, hogy Magyarország az EU-s alapító országok része?...

"Egyesek mindent leakarnak alacsonyítani, átmagyarázni szarul beállítani, meghamaisitani, ami magyar" – Nem, csak kompenzálják a turbómagyarkodást. És még egy dolog: miért van az, hogy a legnagyobb szittyavérmagyaroknak van általában a legrosszabb helyesírásuk?

A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-24 18:07

Minden tiszteletem a Tiéd. Ezt a párbeszédet le is mentem magamnak, annyira megtetszett a válaszod. Le a kalappal.

Ennyit akartam írni. Üdvözletem.

2011. máj. 28. 18:06
 54/171 anonim ***** válasza:
90%

"A válasz írója 67%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-24 18:07

Minden tiszteletem a Tiéd. Ezt a párbeszédet le is mentem magamnak, annyira megtetszett a válaszod. Le a kalappal. "

Nagyon szépen köszönöm.

2011. máj. 28. 20:22
 55/171 Pro Patria ***** válasza:

Én köszönöm.

Különösen tetszett a Boston-példád. Nagyon találó, és lényegre törő. Emellett egyértelmű, még a kevésbé műveltek is megértik a lényegét.

De nem dicsérlek tovább, mert fejedbe száll, azt meg nem szeretném.:)

Köszöntem.

2011. máj. 29. 14:31
 56/171 anonim ***** válasza:
82%

:D

Nem hinném, hogy a fejembe szállna.

Viszont szívesen beszélgetek róla. Gondolkodom azon, hogy tanári pályára menjek. Illetve az biztos, hogy tanárnak fogok tanulni, de az függő kérdés még, hogy fogok-e tanítani. Emiatt mindig megragadom az alkalmat, hogy az ilyen érvelési módokból, technikákból, frappáns megfogalmazásokból tanuljak.

Úgyhogy ha van valami megjegyzésed, azt nyugodtan írd, és ha úgy jobbnak véled, kritikát, tanácsot is fogalmazz bele nyugodtan! ;)

Amúgy én is köszönöm a megjegyzéseidet.

2011. máj. 29. 18:12
 57/171 Pro Patria ***** válasza:
Ment egy privát. Küldök majd valamit, ami talán érdekel.
2011. máj. 29. 19:46
 58/171 Pro Patria ***** válasza:

A válasz írója 52%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 04-24 01:08

Egyébként ezeket az információkat (ahol ezekről, mint Tatárfehérvár, Jászvásár, stb. írnak) hol olvastad?

2011. jún. 8. 00:12
 59/171 anonim ***** válasza:
0%

ma 00:12

Ezek magyar városok voltak ahogyan Braila is.

2011. jún. 8. 16:05
 60/171 anonim ***** válasza:
82%
Nem. Nem voltak azok. Csak magyarok lakták őket. Nagy különbség.
2011. jún. 8. 16:14
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!