A magyarság miért ragaszkodik annyira a történelmi tévhiteihez, még akkor is, ha közben már 1000-szer megcáfolták azokat? Talán olyan jólesik ezeket hallani, hogy nincs szívünk elismerni, ezek valóban tévesek?
"Rá kéne nézni a történelmi atlaszra.A három tenger az Adriai-tenger,a Fekete-tenger és a Tirrén-tenger volt,mint ahogy írta az egyik válaszoló."
Akkor nézz rá te is a térképre és meglátod, hogy se Moldva, se Havasalföld nem ért a Fekete-tengerig, tehát egyik megszállásával se ért volna el odáig Magyarország.
Nápolyt pedig, mint már mondtam, nem szálltuk meg. Csak Lali király vezetett oda pár kalandozást. Ennyi. Nem is volt célja a megszállás.
"A harangszó meg tényleg Nándorfehérvárra emlékeztet.Benne volt a törikönyvbe is."
Úr Isten!
Adj egy percet, hogy kiröhögjem magam!
Tudod, az iskolás történelemkönyveket úgy írják, hogy kiadják egy egyetemi tanárnak, aki a háta közepére kívánja az egészet, hogy írjon egy tankönyvet. Erre ő elővesz három már létezőt és összemossa őket, átvéve minden baromságot, mert marhára nem érdekli.
Nekünk az egyetemen egy egész kurzus ment rá arra ókortörténetből, hogy a tanár csak az általános- és középiskolában tanított tévhiteket cáfolta meg. Fél éven keresztül minden héten másfél óra erre ment el.
Ezen kívül én most segítek egy barátomnak töri érettségire felkészülni. Esküszöm, olyan marxista nyelvezetű a tankönyve, hogy az után még Rákosi is megnyalná mind a tíz úját. Pedig nem is egy régi könyv.
Azok a tankönyvek annyit érnek, hogy én még WC-papírnak sem használnám őket, úgyhogy azokra inkább ne hivatkozz!
Egy történész
"A déli harangszót pedig igaz, hogy a mohácsi csata napján rendelte el a pápa, de ő akkor még erről nem is tudott. Úgyhogy nehezen reagálhatott így rá. :D "
Ez egyre jobb te :D
Akkor hogy is van????
A déli harangszót a nándorfehérvári!!!! csata előtt rendelte el a pápa, és nem a mohácsi előtt. Mondjuk kimondottan egyikhez sem volt köze.
"Azok bosszúhadjáratok voltak.Nagy Lajos tesvére örökölte volna a Nápolyi trónt,de a felesége tudtával/megbízásával megölték.Ezért Nagy Lajos bosszúhadjáratot indított.De nem is írtam,hogy megszállta Nápolyt."
Akkor meg hogy a büdös francban lett volna a Tirrén-tenger Magyarország határán, ha még nem hogy az országhoz nem csatolták Nápolyt, de még (te is beismered, hogy) meg se szállták?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!