Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarság miért ragaszkodik...

A magyarság miért ragaszkodik annyira a történelmi tévhiteihez, még akkor is, ha közben már 1000-szer megcáfolták azokat? Talán olyan jólesik ezeket hallani, hogy nincs szívünk elismerni, ezek valóban tévesek?

Figyelt kérdés
Pl: a déli harangszó a nándorfehérvári diadal emlékét hirdeti, 3 tenger mosta a Magyar Királyság partjait, a mohácsi vészért a nemességünk a felelős, Kádár volt a szerénység mintaképe.
2011. ápr. 23. 21:46
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/171 Pro Patria ***** válasza:
Egymástól függetlenül.
2011. jún. 24. 12:37
 102/171 Pro Patria ***** válasza:
Miért lettek kitörölve 67-es utolsó kommentjei?
2011. jún. 24. 12:48
 103/171 anonim ***** válasza:
40%

tegnap 18:01

"Például arra, hogy szerinted a céljaid megvalósításához nem kell hadsereg, aztán meg fél mondattal később 500.000 ember felfegyverzéséről beszélsz."

Látom szövegértelmezési problémáid vannak. "Nem kell nagy katonai erő ahhoz hogy pl. Erdélyt visszaszerezzük 500000 ember +székelyek, bolgárok és megfelelő hadigépezet,"

Fuss át rajta még egyszer légy szíves.

"A jog nem lehetett fontos, mivel ilyen jog nem létezik. A többi valóban fontos volt, de végül nem azért szerezték meg (ha megszerezték), mert ezek a tényezők őket igazolták, hanem mert ők voltak az erősebbek. "

A jogra hivatkozva törtek ki háborúk.

"De pusztán erre alapozva nem érsz el semmit."

A csehek erre hivatkoztak és meg is lett az eredménye.

"Ha már ennyire műveletlen vagy, akkor előbb nézz utána a szerződés valódi okainak!"

Kifejtenéd bővebben vagy tapsra vársz?

"Erre csak egy dolgot tudok mondani. Csapj fel egy történelemkönyvet és olvasd el az 1918 és 1920 közötti részt. Ott bőven találsz cáfolatot erre a mondatodra."

Akkor szerinted a románok azért vonultak ki Budapestről mert megsajnáltak minket magyarokat?

"Nem a szomszédok kedvére akarok járni. Csupán irritál, hogy valaki csak nyafogni tud és képtelenségekre hivatkozni, ahelyett, hogy reálisan gondolkozna."

Téged csak az irritál hogy valaki nem törődik bele a magyarság megalázásába, földbe döngölésébe.

"Másodszor pedig nem látom értelmét magyar életeket feláldozni egy lehetetlen vállalkozás kedvéért."

Én sem látom értelmét de szerintem pusztán az USA s*gg nyalásával nem fogjuk vissza kapni még a magyarlakta területeket sem.

"Viszont egy olyan országnak, ami még az 5-10%-nyi cigánysággal sem tud megküzdeni, nem kell 40-50% román, szlovák és szerb." Többször mondtam már hogy ki kell őket utasítani az országból pár százezer maradhat de több nem. És az nem ezért mert rasszista vagy soviniszta lennék hanem azért mert ez így igazságos. Mindenki azt kapja amit megérdemel.

"1918-ig mi is meg tudtuk tartani Dél-Erdélyt. Utána nem. És mivel nincs ott magyar lakosság,"

Ez a mondatod fájt a legjobban. [link]

Kiemelem neked: Dél-Erdélyben körülbelül 400 000 magyar maradt.

Vajon mennyien voltunk még Trianon előtt?

Csak egy kis adalék még régebbi írásodra: [link]

"Mert erejük volt hozzá. De ezt már számtalanszor elmondtam. "

Majd nekünk is lesz erőnk a magyar juss visszaszerzésére.

"Nem. Azt mondtad, csak osztrák lehetett. Legalább annyi gerinced lehetne, hogy beismered, ha tévedsz. "

Amit írtam így helyes: Habsburghű vagy osztrák.

"Újvidéki razzia."

Kamu, kamu, és kamu!!!!!!!!!!!! Voltak áldozatok de nem kellet volna a magyar lakosságra támadni.

"Ne haragudj, de ez nevetséges.

Ez már nem az őskor, ahol minden úgy működött, hogy ha ő fejbe vág egy kőbunkóval, te is fejve vágod őt. "

Szemet szemért, fogat fogért.

"Amit mi követünk el, azért más nem lehet hibás. "

Nem kell bolhából elefántot csinálni.

"Most konkrét személyekről, vagy népekről beszélünk? Kérlek döntsd el, mielőtt folytatnánk! "

Természetesen. Mért szerinted aki ilyet tett nem kéne megbüntetni?

"És már az előbb is tévedtél. "

Kitartó egy provokátor vagy.

"Ez csak a te szegénységi bizonyítványodat erősíti. Azon viszont mit sem változtat, amit elkövettek."

Ezzel a gyilkosokat megbüntették. Különben is Horthy becsületesen eljárt az ügyben.

"Olvasd el pl. Bíborbanszületett Konstantintól a De Administratando Imperii azon részét, ahol a magyarok kinézetéről ír, aztán menj ki az utcára és számold meg, hány emberre illik a leírás!"

Te is tudod hogy nem fogom elolvasni mert nem érdekel.

Ma már nincs tiszta nép a tótok is a gorálok, németek, csehek és magyarok keveredéséből alakultak ki mégse érdekli őket. Bennünk valóban van sok német vagy szláv vér de azt a vezetéknevek elárulják. Az itteni körös kultúra népe meg a magyarsággal rokon nép volt vagyis olyanok mint a székelyek.

"És még én személyeskedek? És amúgy ennek megint mi köze ahhoz, amit tőlem idéztél?

Én pusztán arra akartam rámutatni, hogy még ha elfogadunk olyan blődségeket létező dolognak, mint a történelmi jog, akkor is súlyos ellentmondások vannak az elképzeléseid körül."

Már ne is haragudj de te kezdet az egészet. Fáj elfogadni hogy 1000 évet nem lehet csak úgy kitörölni a történelemből?

48%-os.

"Miért, mi lesz a jövőben? 100milliósra duzzad a magyar populáció, és 4-5 milliósra minden környező népesség?

"

Ki kell várni a megfelelő történelmi pillanatot.

"Erdély Románia fejlettebb része. Másfelől Magyarország sem gazdagabb."

Ez csak engem igazol. Keres rá a neten Herkulesfürdőre nézd meg hogy néz ki ma és régen.

"Ezzel pont ellentmondasz magadnak. Szabadka 1920-ig a legnagyobb volt, ma már nem. Vagyis a szerb területek felfejlődtek Szabadkához képest."

Elismerem igazad van. Szerintem az teljesen logikátlan hogy egy fejletlen analfabéta országnak ilyen területet adnak.

"Mielőtt hazugnak nevezel, lapozz fel egy közönséges történelematlaszt:

[link]

Tessék, itt van, hogy már a Tatárjárás előtt is ott laktak."

Valami kommunista firkálmány lehet. Tegyük fel hogy így van de ez akkor is Dél-Erdélynek csak töredéke.

"Telepesek voltak. Betelepülők. Egy lakatlan területre."

Nézőpont kérdése. A habsburgnak jó volt megosztani egy országot így könnyebben olvaszthatta be a birodalomba. A magyar nemzet többször kifejezte hogy befogadunk titeket de nem ne essünk át a ló másik oldalára.

"Honfoglalás: [link] "

Azóta már fejlődőt a történelemtudomány. Biztos vagyok benne hogy ez nem mai darab.

"Hunyadi Mátyás: [link] "

Ez már nagyon komolytalan darab. A tótok akkor még hol voltak??? Szlávok ugyan legeltették a kecskéiket a Tátrában de nem ennyien és nem is összefüggő területen.

"A magyarok pedig őket"

Nem. A csatamezőkön biztos öltünk meg osztrákot vagy törököt de nem hasonlítgasd mer össze a polgári lakosság vagy falvak felégetésével.

"Így van. Ez ugyanolyan, mint a hunokra, szkítákra való hivatkozás."

Elég sok idő telt el a római birodalom bukása és az olasz állam megalapítása között. A hunok testvéreink a szkíták őseink.

"Hány éves Görögország?" – Jóval idősebb, mint Magyarország. És görög terület volt például Kis-Ázsia partvonala (gondolj Trójára)."

Azok a görögök nem a mai görögök. Görög város államok voltak ugyan de egységes Görögország nem. A magyar állam az 1000 évével a 3. legidősebb európai állam.

"Hát akkor kin? Rajtunk, magyarokon biztos nem. Egyértelmű, hogy az Antanton... "

Meg Horthyn is. Ha a Kohn-Samuely söpredék maradt volna hatalmon talán ma románul beszélnénk.

"Hogy éppen 50% felett tudtak maradni, az annak volt köszönhető, hogy a magyarországi zsidók magukat nem zsidónak, hanem magyarnak vallották. Bizony, ezért.

"

És?

"Már megint mást keversz bele. Itt te ősi jogról, földekről beszélsz, ahol magyarok nem, vagy csak alig élnek. A holokauszt teljesen más ügy, ott tömeggyilkosok, népirtók megbüntetéséről volt szó, semmiféle föld/területosztásról nem. Szalmabábérvelés, amit te használsz."

Szerintem meg tök ugyanaz csak hát liberális gondolkodás.

"Azt van jogunk visszakövetelni."

Mi van csak nem beállsz az általad megvetett magyarok közé?

"1848-49, 1941.

Bizony, a hős magyar huszárok nem átallottak szerb falukat felégetni, civileket levágni a délvidéki harcokban, pont ahogyan Jellasics tette Magyarországon. Civilek gyilkolására sem az nem ad jogot, hogy háború van, sem az, hogy a másik fél azt teszi.

1941-ben hány szerbet gyilkoltak le? Tudom, tudom, partizánok... A 70 éves mama, vagy az 5 éves kislány biztosan partizán volt. Igen, utána a szerbek is ezt tették 1944-ben. Ez felment minket a bűneink alól? Nem. "

A magyar gyerekek lefejezését méltóképpen meg kellet bosszulni. 1941-ben maximum 5000-et.

"Telepesek, nem útonállók"

Szerintem a török elöl menekülő rácokra vagy oláhokra jobban illik ez a kifejezés.

"Ha éppen románnak születtél volna, most azért vernéd a billentyűzetet, hogy takarítsunk ki minden székelyt... "

Szerencsére nem születtem románnak.

"1) A legendák és a történelmi tények keverése ostobaság.

2) Azok az emberek, akik kegyetlenkedtek, legalább 90 évvel ezelőtt éltek! Ha a nagyapád leszúrt valakit egy kocsmai verekedésben, attól te még nem leszel gyilkos.

"

http://www.youtube.com/watch?v=r6Zu1ePlTw8&feature=related

Ilyen szavak után nem látom értelmét a további eszmecsérének.

2011. jún. 24. 13:24
 104/171 anonim ***** válasza:
40%

ma 12:48

Talán azért mert mindennek van egy határa. Vitázni lehet normális hangnemben is legalábbis szerintem.

2011. jún. 24. 13:27
 105/171 Pro Patria ***** válasza:

"Például arra, hogy szerinted a céljaid megvalósításához nem kell hadsereg, aztán meg fél mondattal később 500.000 ember felfegyverzéséről beszélsz."

Látom szövegértelmezési problémáid vannak. "Nem kell nagy katonai erő ahhoz hogy pl. Erdélyt visszaszerezzük 500000 ember +székelyek, bolgárok és megfelelő hadigépezet,"

Fuss át rajta még egyszer légy szíves.

"A jogra hivatkozva törtek ki háborúk." - Igen. Meg a Biblia nevében égettek el tízezreket, és fosztották ki a keresztény Bizáncot. Házasságokra, mindenre hivatkozva. A lényeg mindig a pénz volt.

I. Ulászló a Bibliára esküdött a töröknek, hogy nem támad. Támadt? Igen. Meg is lett az eredménye.

"A csehek erre hivatkoztak és meg is lett az eredménye." – Talán ők erre hivatkoztak, de nem ezért kapták meg, amit megkaptak az Antanttól.

Wilson 14 pontjából ez volt a 10-dik:

"Ausztria-Magyarország népei részére, amelyeknek helyét a nemzetek között oltalmazni és biztosítani kívánjuk, meg kell adni az önálló fejlődés legszabadabb lehetőségét."

"Ha már ennyire műveletlen vagy, akkor előbb nézz utána a szerződés valódi okainak! - > Kifejtenéd bővebben vagy tapsra vársz?" – Szerintem ő is arra gondolt, amit fentebb idéztem.

"Nem a szomszédok kedvére akarok járni. Csupán irritál, hogy valaki csak nyafogni tud és képtelenségekre hivatkozni, ahelyett, hogy reálisan gondolkozna. -> Téged csak az irritál hogy valaki nem törődik bele a magyarság megalázásába, földbe döngölésébe." – Egyszer sem gyalázta a magyar történelmet, nézte le a magyarokat, csupán nem szimpatikus neki a túlfűtött nemzeti-egoizmus (ahogyan nekem se.)

"Másodszor pedig nem látom értelmét magyar életeket feláldozni egy lehetetlen vállalkozás kedvéért. -> Én sem látom értelmét de szerintem pusztán az USA s*gg nyalásával nem fogjuk vissza kapni még a magyarlakta területeket sem." – Tetszik, vagy nem, ők most az istenek.

"Viszont egy olyan országnak, ami még az 5-10%-nyi cigánysággal sem tud megküzdeni, nem kell 40-50% román, szlovák és szerb. -> Többször mondtam már hogy ki kell őket utasítani az országból pár százezer maradhat de több nem. És az nem ezért mert rasszista vagy soviniszta lennék hanem azért mert ez így igazságos. Mindenki azt kapja amit megérdemel."

Hohó! Nem azért ítéled el a románokat, mert milyen mocskosak, hogy betelepedtek az országunkba? (Békésen, egyébként!)

1) Nem ugyanezt tette Anjou Lajos is?

2) Egy korábbi kommentben említettem neked: igen, valóban, nem mindegy, hogyan foglal el egy nép egy területet. A románok egyszerűen betelepültek egy lakatlan területre. Ezzel semmi baj nincs.

Te erőszakkal akarsz kitelepíteni tízmilliókat, és így visszanyerni az uralmat adott régiók felett. Na, ez viszont már a legaljasabb mocsokság. Ugyanezt csinálták a lengyelekkel is, mikor "arrébb tolták az országukat".

Más: a várakat, amik oltalmazták Magyarországot, ők is velünk együtt építették, védték. A könyveket, ami az irodalmunkat képezi, ők is velünk együtt írták (Janus Pannonius pl. horvát volt). Az aranyat, mely gazdaggá tett, ők is velünk együtt bányászták. A búza, mely etetett, ők is velünk együtt vetették, kaszálták. Milyen jogon taszítod ki őket? Tízmilliókat, gyerekeket, öregeket, rokkantakat, terhes asszonyokat. Te még nagyobb mocsok vagy, mint azok, akik Trianont véghezvitték.

"Kiemelem neked: Dél-Erdélyben körülbelül 400 000 magyar maradt." – És azt is tudod, mennyi Román? Valamint hogy mennyi román került Magyarországba Észak-Erdéllyel?...

"Majd nekünk is lesz erőnk a magyar juss visszaszerzésére." – Előbb el kellene érni, hogy ne zárjanak be több vasutat, iskolát, kórházat, és akkor lehet gondolni hadsereg-fejlesztésre…

"Nem. Azt mondtad, csak osztrák lehetett. Legalább annyi gerinced lehetne, hogy beismered, ha tévedsz. "

"Amit írtam így helyes: Habsburghű vagy osztrák." – Nem, nem azt írtad. Nem írtad, hogy "vagy".

"Szemet szemért, fogat fogért." – Ez a te primitív, anarchiába torkolló gondolkodásod… Csak ezek után ne nevezd magadat kereszténynek légyszíves, jó?

"Amit mi követünk el, azért más nem lehet hibás. -> Nem kell bolhából elefántot csinálni." – Tízmilliók kitelepítése nem "bolha".

"És már az előbb is tévedtél. -> Kitartó egy provokátor vagy." – Ezzel nem cáfoltad meg, amit mondott.

"Ez csak a te szegénységi bizonyítványodat erősíti. Azon viszont mit sem változtat, amit elkövettek. -> Ezzel a gyilkosokat megbüntették. Különben is Horthy becsületesen eljárt az ügyben." – A legtöbb vádlottat felmentették, vagy jóval idő előtt kiengedték.

"Olvasd el pl. Bíborbanszületett Konstantintól a De Administratando Imperii azon részét, ahol a magyarok kinézetéről ír, aztán menj ki az utcára és számold meg, hány emberre illik a leírás! -> Te is tudod hogy nem fogom elolvasni mert nem érdekel." – Ez volt az eddigi legjobb megszólalásod:D

"Már ne is haragudj de te kezdet az egészet. Fáj elfogadni hogy 1000 évet nem lehet csak úgy kitörölni a történelemből?" – Ki mondta, hogy töröljük ki a történelmünket az emlékezetünkből?...

48%-os.

"Miért, mi lesz a jövőben? 100milliósra duzzad a magyar populáció, és 4-5 milliósra minden környező népesség? -> Ki kell várni a megfelelő történelmi pillanatot." – Aha. Az jó.

"Erdély Románia fejlettebb része. Másfelől Magyarország sem gazdagabb. -> Ez csak engem igazol. Keres rá a neten Herkulesfürdőre nézd meg hogy néz ki ma és régen." – Mondjak neked pár magyarországi épületet, "hogy néz ki régen és ma"?

"Ezzel pont ellentmondasz magadnak. Szabadka 1920-ig a legnagyobb volt, ma már nem. Vagyis a szerb területek felfejlődtek Szabadkához képest. -> Elismerem igazad van." – Látod, hogy nem olyan nehéz??

"Valami kommunista firkálmány lehet. Tegyük fel hogy így van de ez akkor is Dél-Erdélynek csak töredéke." – Ami nem téged igazol, az hazudik?... Egyébként a "Szép Magyar Térkép 2003" pályázatának III. helyezettje… De nézz utána máshol is, sehol nem fogsz más adatot találni. Ez vagy te: ami nem téged igazol, az hazudik, kommunista, liberális... miegymás.

"Telepesek voltak. Betelepülők. Egy lakatlan területre. -> Nézőpont kérdése. A habsburgnak jó volt megosztani egy országot így könnyebben olvaszthatta be a birodalomba." – Magaddal kerülsz ellentmondásba. Te magad is elismerted, hogy a Tatárjárás után sokasodtak el. Köze sem volt ehhez még a Habsburgoknak. Ráadásul, mint láthattad, már a Tatárjárás előtt is itt voltak.

"Azóta már fejlődőt a történelemtudomány. Biztos vagyok benne hogy ez nem mai darab." – Akkor rajta, frissíts nekem! A szavad áll szemben – mindenféle forrás nélkül – a hivatalos tényekkel alátámasztott enyémmel. 2003-as. Azóta biztos találtak több ezer sírt és tárgyi leletet a honfoglalóktól Dél-Erdélyben.

Vagy egyszerűen csak savanyú a szőlő?...

"Ez már nagyon komolytalan darab. A tótok akkor még hol voltak??? Szlávok ugyan legeltették a kecskéiket a Tátrában de nem ennyien és nem is összefüggő területen." – Ott, ahol Anonymus leírta… A "tótok" is szlávok.

"A magyarok pedig őket"

"Nem. A csatamezőkön biztos öltünk meg osztrákot vagy törököt de nem hasonlítgasd mer össze a polgári lakosság vagy falvak felégetésével." – Lévén, hogy nem osztrák, hanem magyar földön folyt a háború, nyílván a civil áldozatok magyarok voltak. Nagy logika kell ehhez…

"Így van. Ez ugyanolyan, mint a hunokra, szkítákra való hivatkozás. -> Elég sok idő telt el a római birodalom bukása és az olasz állam megalapítása között. A hunok testvéreink a szkíták őseink." - :D

"Hány éves Görögország?" – Jóval idősebb, mint Magyarország. És görög terület volt például Kis-Ázsia partvonala (gondolj Trójára). -> Azok a görögök nem a mai görögök. Görög város államok voltak ugyan de egységes Görögország nem." – Akkor ezek szerint a mai székelyek sem számítanak magyaroknak, mert nincs államuk? Mi ez a torz logika??

"Hát akkor kin? Rajtunk, magyarokon biztos nem. Egyértelmű, hogy az Antanton... -> Meg Horthyn is. Ha a Kohn-Samuely söpredék maradt volna hatalmon talán ma románul beszélnénk." – Horthy azért került hatalomba, mert az Antant megengedte neki. Budapestre csak azután vonult be, miután a románok kiürítették. Kik is voltak, akik visszafoglalták a fél Tiszántúlt és Felvidéket? Csak nem a gaz vöröskatonák? Horthy mit csinált addig?...

"Hogy éppen 50% felett tudtak maradni, az annak volt köszönhető, hogy a magyarországi zsidók magukat nem zsidónak, hanem magyarnak vallották. Bizony, ezért. -> És?" – Ez neked semmit nem számít, ugye? Először jössz azzal, hogy "a magyar nemzet fölé senki sem tudott kerekedni" amikor pedig mondom, hogy éppen csak azért nem voltunk kisebbségben, mert pontpontpont, akkor meg azt mondod: "És?". Hát akkor maradjunk is ebben a kérdéskörben ennyiben…

"Szerintem meg tök ugyanaz csak hát liberális gondolkodás." – Már megint nincs észérved, csak személyeskedsz.

"Azt van jogunk visszakövetelni. -> Mi van csak nem beállsz az általad megvetett magyarok közé?" – Úgy tűnik, nemcsak a magyar történelemmel, de a magyar nyelvvel is gondjaid vannak. Eddig se mondtam soha, hogy nincs jogunk a magyarlakta részek visszaköveteléséhez, sőt, több alkalommal is írtam ezt. Egyébként meg csak egyes embereket utálok. Nemzetiségtől függetlenül, egy adott gondolkodásmódot. Például az olyan szlovákokat, akik felöntenék betonnal Budapestet, vagy az olyan magyarokat, akik erőszakkal kitelepítenének 20millió embert a Kárpát-medencéből. Pepita mindkettő.

"A magyar gyerekek lefejezését méltóképpen meg kellet bosszulni." – Más ártatlanok, gyerekek meggyilkolásával?!

"1941-ben maximum 5000-et." – Nahát? "Csak" 5000-et? Azt hittem, 5milliót. Így már teljesen más, igazad van. Bocsánatot kérek. Ismered a sztálini logikát?

"Egy ember halála tragédia, egymillióé csak statisztika." – Te ugyanennek mondtad most a fordítottját.

"Szerintem a török elöl menekülő rácokra vagy oláhokra jobban illik ez a kifejezés." – Igazad van, az asszonyok és gyerekek biztosan ottmaradtak a törökök megszállásában. Egészen tuti, hogy csak rablók és haramiák jöttek el…

"Szerencsére nem születtem románnak." – Ezzel nem cáfoltál meg. Egyébként akkor pedig azt mondanád: "szerencsére nem születtem magyarnak".

" http://www.youtube.com/watch?v=r6Zu1ePlTw8&feature=related

Ilyen szavak után nem látom értelmét a további eszmecsérének. " – Ezzel mit cáfoltál meg? Még jóval ezelőtt a komment előtt mondtam: igen, később a szerbek mészárolták a magyarokat. Ez felment minket a bűneink alól? Nem.

Csak kibúvót keresel.

2011. jún. 24. 15:28
 106/171 Pro Patria ***** válasza:
82%

Arra számítottam egyébként, hogy megvéded azon álláspontodat, miszerint: "A háborúk során amikor területek hovatartozásáról döntöttek nem csak rá mutattak egy helyre és azt mondták hogy az mostantól Magyarország része hanem fontos volt a múlt, a jog. a népesség etnikai eloszlása meg persze az erkölcsi háttér." - De nem tetted.

Ezért nem hagyom annyiban, rákérdezek: II. András halicsi hadjáratainál, vagy Könyves Kálmán dalmáciai hódításainál mi volt az etnikai, erkölcsi, történelmi háttér?

Persze, biztos van erre is valami utólagos önigazolás.

Egyébként meg gyanítom, hogy nem fogsz válaszolni.

2011. jún. 24. 15:43
 107/171 anonim ***** válasza:

"Szerintem ő is arra gondolt, amit fentebb idéztem. "

Nem arra gondoltam, de az is jó válasz.

"A románok egyszerűen betelepültek egy lakatlan területre. Ezzel semmi baj nincs.

Te erőszakkal akarsz kitelepíteni tízmilliókat, és így visszanyerni az uralmat adott régiók felett. Na, ez viszont már a legaljasabb mocsokság." "Más: a várakat, amik oltalmazták Magyarországot, ők is velünk együtt építették, védték. A könyveket, ami az irodalmunkat képezi, ők is velünk együtt írták (Janus Pannonius pl. horvát volt). Az aranyat, mely gazdaggá tett, ők is velünk együtt bányászták. A búza, mely etetett, ők is velünk együtt vetették, kaszálták. Milyen jogon taszítod ki őket? Tízmilliókat, gyerekeket, öregeket, rokkantakat, terhes asszonyokat. Te még nagyobb mocsok vagy, mint azok, akik Trianont véghezvitték. "

Kb. erre próbáltam én is rávilágítani.

"Előbb el kellene érni, hogy ne zárjanak be több vasutat, iskolát, kórházat, és akkor lehet gondolni hadsereg-fejlesztésre… "

Én az erőt nem elsősorban katonai erőre értettem. De a lényegi mondanivalóddal egyet értek.

"Csak ezek után ne nevezd magadat kereszténynek légyszíves, jó? "

Ne csak kereszténynek. Embernek se.

"Ami nem téged igazol, az hazudik?"

Pontosan így van. :D

"Már megint nincs észérved, csak személyeskedsz. "

És ő vádol engem azzal, hogy érvek nélkül személyeskedek. :D

Ezt a képmutatást.

"Egyébként meg csak egyes embereket utálok. Nemzetiségtől függetlenül, egy adott gondolkodásmódot. Például az olyan szlovákokat, akik felöntenék betonnal Budapestet, vagy az olyan magyarokat, akik erőszakkal kitelepítenének 20millió embert a Kárpát-medencéből. Pepita mindkettő. "

Ott a pont.

"Még jóval ezelőtt a komment előtt mondtam: igen, később a szerbek mészárolták a magyarokat. Ez felment minket a bűneink alól? Nem.

Csak kibúvót keresel."

Igen. Pontosan azt csinálja.

2011. jún. 24. 15:44
 108/171 Pro Patria ***** válasza:

Megint kitörölték egy kommentedet, 67-es.

Nem baj, még jó, hogy előrelátóan lementettem.

2011. jún. 24. 16:28
 109/171 anonim ***** válasza:
Melyiket törölték ki?
2011. jún. 25. 18:22
 110/171 anonim ***** válasza:
40%

tegnap 15:28

"Igen. Meg a Biblia nevében égettek el tízezreket, és fosztották ki a keresztény Bizáncot. Házasságokra, mindenre hivatkozva. A lényeg mindig a pénz volt."

De azért mégis hivatkoztak rá.

"I. Ulászló a Bibliára esküdött a töröknek, hogy nem támad. Támadt? Igen. Meg is lett az eredménye. "

Honnan veszed? A török magyar konfliktus csak nyugati érdekeket szolgált ha összefogtunk volna ma más világ lenne.

"Talán ők erre hivatkoztak, de nem ezért kapták meg, amit megkaptak az Antanttól."

Sikerült elhitetniük azt a baromságot hogy mivel néhány területen szlovákok élnek ezért mert ők jó rokonaik a tótoknak joguk van hozzá

Persze voltak stratégiai érdekek is benne mint a folyók de a Kárpát-medence is egységes volt még se hagyták meg jogos tulajdonosának.

"Ausztria-Magyarország népei részére, amelyeknek helyét a nemzetek között oltalmazni és biztosítani kívánjuk, meg kell adni az önálló fejlődés legszabadabb lehetőségét."

"

Bizony jó döntés volt egy Ausztria-Magyarországból 3-at csinálni. A 40'-es évekre világossá vált mindenki számára hogy jobb lett volna a régi rend. Hlinka híres szavai: ,,Mindannyiunk lelkében lobogjon a magyar haza emléke, mert az ezeresztendős magyar uralom alatt nem szenvedtünk annyit, mint a csehuralom hat éve alatt."

A Wilsoni elveket ha figyelembe vették volna akkor autonómia járt volna az elcsatolt magyaroknak de ehelyett szenvedést kaptak. A Trianoni békeparancs igazságtalan és jogtalan volt számos külföldi államférfi ismerte el. Lord Rothermere is mellénk állt.

"Egyszer sem gyalázta a magyar történelmet, nézte le a magyarokat, csupán nem szimpatikus neki a túlfűtött nemzeti-egoizmus (ahogyan nekem se.)"

Már másodszorra tapasztalom hogy valamit nagyon elnéztél/elolvastál. Nem róla volt szó ember. A magyarság megalázása, földbedöngölése nem rá vonatkozik.

"Tetszik, vagy nem, ők most az istenek."

Talán figyelnek hogy számodra istenek? Az USA már hanyatlik. Kína kezdi átvenni e helyét. Ugyan nem vagyok jós de azt biztosan állíthatom hogy örökké az USA sem lesz világhatalom.

"Nem ugyanezt tette Anjou Lajos is?"

Anjou Lajos tudtommal nem volt mocskos bevándorló.

"A románok egyszerűen betelepültek egy lakatlan területre. Ezzel semmi baj nincs."

A románok a magyarok helyére telepedtek be.

"Te erőszakkal akarsz kitelepíteni tízmilliókat,"

Már megint csak azt mondom hol mondtam én ilyet? A románok 5 millióan vannak Erdélyben abból max. 4 milliónak kell elmennie. A tótok, ruszinok, vendek, németek, horvátok mind maradhatnak.

"Ugyanezt csinálták a lengyelekkel is, mikor "arrébb tolták az országukat"."

Csak 1 apró dolgot hagytál ki hogy a lengyelek ott alakultak ki nem elfoglalták azt a területet. Teljesen jogtalanul tolták őket arrébb.

"a várakat, amik oltalmazták Magyarországot, ők is velünk együtt építették,"

Ostoba dajka mese. Egyrészük lehetséges de ennyire ne legyél már képmutató. Cserni Jovánról hallottál e?

"A könyveket, ami az irodalmunkat képezi, ők is velünk együtt írták"

Légyszíves ne beszél a levegőbe emelj ki konkrétumokat.

"Janus Pannonius pl. horvát volt"

Igen Arany János román volt ahogy Ady Endre is. Kb. ennyire komoly ez az állítás. Ha azt vesszük hogy Csezmicén született akkor sem állíthatód hogy horvát volt mert az szlavón terület volt. A középkori Horvátország 3 megyéből állt. Amúgy is én soha nem mondtam egy rossz szót sem a horvátokról, sőt hirdetem a horvát-maygar barátságot (már csak a horvátok avar ősei miatt is). Még Zrinyi mondta: "Horvát vagyok, tehát magyar."

"Tízmilliókat, gyerekeket, öregeket, rokkantakat, terhes asszonyokat. Te még nagyobb mocsok vagy, mint azok, akik Trianont véghezvitték."

Számold össze még egyszer. Talán ők gondoltak erre valaha?

"És azt is tudod, mennyi Román?"

Nem tudom. Te talán tudod?

"Előbb el kellene érni, hogy ne zárjanak be több vasutat, iskolát, kórházat, és akkor lehet gondolni hadsereg-fejlesztésre…"

Igazad van szavazzunk az MSZP-re vagy az LMP-re hiszen a Fidesz felelős az egészért. Komolyra fordítva a szót egy ideig nem lesz "háváj didzsé" hála a kommunista elvtársaknak. De ebbe nem menjünk bele.

"Nem, nem azt írtad. Nem írtad, hogy "vagy". "

Nem írtam mert az ember is tévedhet.

"Ez a te primitív, anarchiába torkolló gondolkodásod… Csak ezek után ne nevezd magadat kereszténynek légyszíves, jó?"

Katolikus (keresztény) vagyok de nem gyakorlom. Inkább a tudomány álláspontjait fogadom de ez nem cáfolja egyfajta felsőbb teremtő létezését.

"A legtöbb vádlottat felmentették, vagy jóval idő előtt kiengedték."

Halálra ítélték őket. Szerencsére néhányuknak sikerült Németországba menekülnie. De sajnos ne mindenki volt ilyen szerencsés.

"Ki mondta, hogy töröljük ki a történelmünket az emlékezetünkből?...

"

Ti azzal hogy nincs jogalap a Trianonban elvett területekre. Hát akkor ez az ezerév mi?

"Mondjak neked pár magyarországi épületet, "hogy néz ki régen és ma"?

"

Nyugodtan.

"De nézz utána máshol is, sehol nem fogsz más adatot találni. Ez vagy te: ami nem téged igazol, az hazudik, kommunista, liberális... miegymás."

Pár kattintás alatt ezt sikerült találnom. [link]

Remélem jól kivehető Erdély, Partium, de legfőképpen Dél-Erdély.

"Magaddal kerülsz ellentmondásba. Te magad is elismerted, hogy a Tatárjárás után sokasodtak el"

Nem. A Tatárjárás után nagyobb számban érkeztek max.5000.6000.

"Ráadásul, mint láthattad, már a Tatárjárás előtt is itt voltak."

Kettő-három vlach lakosságú falu.

"Akkor rajta, frissíts nekem! A szavad áll szemben – mindenféle forrás nélkül – a hivatalos tényekkel alátámasztott enyémmel. 2003-as. Azóta biztos találtak több ezer sírt és tárgyi leletet a honfoglalóktól Dél-Erdélyben.

Vagy egyszerűen csak savanyú a szőlő?... "

A szlovákok a 19. században alakultak ki.

1700-ban az oláhok száma 200 000 volt.

A XVIII. században Moldvában, Besszarábiában magyarul beszéltek. Falvak, városok és földrajzi nevek mind magyarok voltak. Moldva fővárosának neve Jászvár, jelenlegi neve „Jassy”. Karácsonykőből „Pietra” lett, Ürményes „Urminásul-Valen”-re változott és Baja Bocu-ra. Az ősi magyar Szörénység fővárosának neve Szörénytornya volt, mely most „Turnu-Severin”.

Mégis mit akarsz azzal bizonyítani hogy a 13. században Vlachföld nevezetű helység létezett Erdélyben? Erdély három nemzete a székely, magyar, szász. Attól hogy a 13. században Erdély déli részén volt egy Vlachföld nevezetű terület még nem lesz dél Erdélyből román föld.

"Ott, ahol Anonymus leírta… A "tótok" is szlávok."

Hol írta le? A tót eredetileg a szlovénekre vonatkozik és Szlavóniában alakult ki. A tót öntudat a 19. században alakult ki. Akkortól mondhatjuk hogy éltek Magyarországon szlovákok.

"Akkor ezek szerint a mai székelyek sem számítanak magyaroknak, mert nincs államuk?"

Ne mond hogy ennyire nehéz a felfogásod.

Ókori görögök -> görögök

nincs államuk -> 1830

A két idő között Oszmán és bizánci föld volt. Szóval nem folytonos ahogy a magyarság és a székelység.

"Horthy azért került hatalomba, mert az Antant megengedte neki. Budapestre csak azután vonult be, miután a románok kiürítették."

Szerintem örülj inkább hogy Horthy törődött az ország sorsával amikor akkor volt elég gondja neki is. Magyarország megszégyenülése a kommunistáknak és Károlyinak köszönhető. A frontokról jöttek volna vissza a katonák amikor ez a zsidó Linder elárulta a hazát. Ha nem lépnek színre a komcsik akkor legalább ma a magyarlakta területeink meglennének.

"Kik is voltak, akik visszafoglalták a fél Tiszántúlt és Felvidéket?"

Nana. És kik is adták fel? A magyar katonák foglalták vissza nem a komcsi hazaárulók.

"Ez neked semmit nem számít, ugye?"

Szerinted számít ez valamit? Vajon a románok ennyire hirdetik azt hogy a csángó népnevet csakis a magyarok gyengítésére használják fel népszámlálásoknál?

"Például az olyan szlovákokat, akik felöntenék betonnal Budapestet, vagy az olyan magyarokat, akik erőszakkal kitelepítenének 20millió embert a Kárpát-medencéből. Pepita mindkettő."

Nem hinném hogy van olyan magyar aki ezt mondaná. Puszta sztereotípia azokról akik nem törődnek bele Trianonba.

"Más ártatlanok, gyerekek meggyilkolásával?!"

Igen. Nem majd ha gyerekednek eltörik a kezét akkor azt mondod jaj édesfiam hiszen csak véletlenül történt menny inkább kérj bocsánatot te mert rosszkor voltál rossz helyen.

"Te ugyanennek mondtad most a fordítottját."

Ok->okozat. Téged minősít hogy másodszorra se tűnt fel hogy a razzia 1942-ben történt.

2011. jún. 26. 00:08
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!