Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyarság miért ragaszkodik...

A magyarság miért ragaszkodik annyira a történelmi tévhiteihez, még akkor is, ha közben már 1000-szer megcáfolták azokat? Talán olyan jólesik ezeket hallani, hogy nincs szívünk elismerni, ezek valóban tévesek?

Figyelt kérdés
Pl: a déli harangszó a nándorfehérvári diadal emlékét hirdeti, 3 tenger mosta a Magyar Királyság partjait, a mohácsi vészért a nemességünk a felelős, Kádár volt a szerénység mintaképe.
2011. ápr. 23. 21:46
 121/171 Pro Patria ***** válasza:
100%

"Te mondtad, hogy kollektív büntetés járna a szlovákságnak, románságnak, szerbeknek. –> A járna és a jár között van egy kis különbség." – Ez az eddigi leggyengébb kimagyarázásod.

"Mellesleg soha nem terveztem etnikai tisztogatást sem emberi jogok megsértését vagy erőszakot bárki ellen." – A kitelepítések nem számítanak annak?

"Noha a Trianonkor élt emberek 90 éve halottak. Semmi közük hozzá a mai embereknek. "

"Csak az a helyzet hogy aki 1945-ben gyilkolt az még ma is élhet. Vagy legalább valamiféle kártérítés járna a magyaroknak." A magyarok is követtek el atrocitásokat a visszacsatoláskor. Le kéne végre számolnod a "hősmagyarok/gonoszrománok" – képeddel.

"Igen, voltak partizántevékenységek. Ez indokolja a nagymamák és a kisgyerekek lemészárlását? Persze mikor a palesztinok harcolnak Izrael ellen, akkor nem ezt mondjátok... Ráadásul ők civil helyeken robbantgatnak, míg a szerbek egy ellenséges ország hadseregére lőttek. –> Annyira undorító ez a kettős mérce már amit te művelsz. Mégis honnan veszed hogy idősek vagy gyerekek haltak meg." – A kettős mérce épp rád jellemző, és éppen a fenti szerb-palesztin hasonlattal lett szemléltetve!...

És hogy honnan veszem? Mondjuk hogy ez a történelem? Hogy már a Horthy-kori vádiratokban is családok kivégzéséért szabtak ki ítéleteket? Persze, neked ez biztos nem tetszik. Legalábbis hivatalosan nem, de egyébként azt mondtad, ha magyar gyerekeket ölnek meg, megérdemlik, hogy az ő (ártatlan!) gyerekeik is meghaljanak...

"A szerbek a leventéket is öltek." – A levente katonai előképző-szervezet volt.

Egyszerűen hihetetlen ez az egysíkú gondolkodás, hogy a magyarokon kívül mindenki gonosz, minden nép magyar gyermekek vérét issza, míg a magyarok csokit osztogatnak az idegen gyerekek között...

2011. jún. 29. 18:46
 122/171 Pro Patria ***** válasza:
100%

Úgy látom, nem kapok választ. Nem baj, azért még néhány korábbi dologra reagálnék, ami eddig kifelejtettem.

1) Mátyás nyugati hódításainál (Bécsi, Olmütz, Brünn) mi volt a jogi, és legfőképpen az etnikai alap?

2) Két állításodat állítanám szembe:

[...én arra céloztam, hogy ugyanúgy telepített be magyarokat Moldvába, mint ahogy a románok betelepültek Erdélybe.]

-> "Csak az az apró bibi hogy mi lényegesen kevesebb számban mentünk Moldvába..."

Utána pedig ezt írtad:

-> "A XVIII. században Moldvában, Besszarábiában magyarul beszéltek. Falvak, városok és földrajzi nevek mind magyarok voltak. Moldva fővárosának neve Jászvár, jelenlegi neve „Jassy”. Karácsonykőből „Pietra” lett, Ürményes „Urminásul-Valen”-re változott és Baja Bocu-ra."

Tehát. Hogy ha nem történt jelentős létszámú betelepülés Moldvába és Besszarábiába (mint ahogyan idéztem tőled), hogyan lehetséges, hogy ezek a területűek magyar nyelvűek voltak (mint ahogyan állítottad utána)?

3) Írtad, hogy hiba volt a törökökkel háborúzni. Na, erre szeretnék idézni egy török fogságba esett jezsuita zarándok emlékirataiból egy rövid részletet:

"A legborzalmasabb azoknak a sorsa, akiknek kecses alakja van, mert őket - szörnyűség! - úgy kiherélik, hogy írmagja sem marad testükben a férfiasságnak. Ha túlélik a kiherélést, már semmire sem jók, csak a legbűnösebb kéjelgésre, amikor pedig szépségük elhervad, eunuch szolgálatra küldik őket, és asszonyokra vigyáznak, vagy lovat és öszvért őriznek, vagy a konyhán dolgoznak..."

Micsoda csodás kultúra...

Üdvözletem.

2011. júl. 4. 01:06
 123/171 anonim ***** válasza:
60%
Nyugi kapni fogsz választ de mostanában jobb dolgom is van mint veled foglalkozni. Nem az a fajta vagyok aki így meghátrál.
2011. júl. 4. 01:42
 124/171 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Az a fajta vagy, aki ahelyett, hogy megvédné az álláspontját, törölteti mások hozzászólásait, olyanokat ad a szájukba és olyanokat cáfol meg, amit az illető sokat mondott és egy jottányit sem tágít attól az álomképtől, amin rajta kívül már mindenki csak röhögni tud és milliószor megcáfol.

Hát gratulálok.

Ezt pedig nyugodtan töröltetheted. Az is csak engem fog igazolni.

2011. júl. 4. 12:18
 125/171 Pro Patria ***** válasza:

És még mindig nem kaptam választ egy dolgra:

Igaz ugyan, hogy Anjou Lajos felvette a "Jeruzsálem és Szicília királya" címet, ami a nápolyi királyok titulusa volt, úgy tudom, szűk 4 évre (1348-1352), aztán lemondott a trónról.

Viszont ezek szerint Anjou Lajos (és nem "a Magyar Királyság") királyságainak partjait 4 tenger mosta, az Adriai, a Fekete, a Tirrén... és a Jón. Ugyanis az is érte a Nápolyi Királyság partjait. Hogy is van ez?

2011. júl. 4. 16:38
 126/171 anonim ***** válasza:
60%
Na kibújt a szög a zsákból. Leleplezted magad. Nem tudom melyik volt de szánalmas.
2011. júl. 4. 23:30
 127/171 Pro Patria ***** válasza:
Mi bújt ki mégis? Nem mondtam, hogy a Magyar Királyság partjait három tenger mosta, csupán annyit, hogy ilyen logikával nem is három, hanem négy...
2011. júl. 5. 00:50
 128/171 Pro Patria ***** válasza:
Nem akarlak sürgetni, de legalább egy körülbelüli időpontot kapok, hogy mikorra várjak választ?
2011. júl. 7. 19:14
 129/171 anonim ***** válasza:
60%
Legkésőbb a jövő hét végén de lehet hogy még a napokban.
2011. júl. 7. 22:23
 130/171 anonim ***** válasza:
40%

"Még mindig nem írtál forrást csak a szád jár ezzel kapcsolatban." – Ha neked tényleg forrás kell ahhoz, amit egy sima érettségizett kisdiák is tud, hát legyen. Bár utálok wikipédiáról idézni, mivel te ezt teszed, a legkézenfekvőbb, ha én is:

"I. Ulászló magyar király többször is támadta a törököket. Első alkalommal 1443 és 1444 között, ami hosszú hadjárat néven ismerünk. A hadjárat végét a Drinápolyi béke szentesítette, amelyet 1444. június 12-én kötött a magyar és a török uralkodó. Ennek során a magyar király a Bibliára, a török szultán a Koránra esküdött. Ezt az esküjét a magyar király - többek között a pápa bíztatására - megszegte!" – Kérlek, ne is mondd! Kommunista hazugság. Tudom. "

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

És? Ulászló nem a legjobb királyunk volt a történelemben nincs olyan nép aki nem szegte volna meg a szavat. De ebben az esetben sem a magyar nép döntött hanem a király.

"Mivel meghódította. Még mindig nem látom a történelmi, etnika hátteret. "

Etnikai háttér nem volt mivel akkoriban legkevésbé számított az etnikum a vallás volt a fontos. Legalább is területi kérdésekben. Meg persze nem csak vonalzóval húzogatták a határokat hanem folyók, hegyek mentén. Dalmácia nem vált a maygar állam szoros részévé. A Magyar Szent korona egyik országa volt kiváltságai voltak.

"A dalmát városok mindig is szerettek volna Magyarországhoz tartozni" – Ezt ők mondták?:D Forrás?"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Bizony.

[link]

Kiemelem neked:

A horvátság szempontjából a napóleoni háborúk már 1797-ben egy fontos esemény előidézői lettek: a francia hadvezér megszüntette az ősi Velencei Köztársaságot, amely már századok óta birtokolta Dalmáciát. Napóleon a Habsburgoknak juttatta Velence valamennyi dalmáciai birtokát. A dalmát tartomány egyházi vezetése és horvát származású nemessége küldöttséget menesztett Ferenc császárhoz, amely kérte, hogy Dalmáciát egyesítsék Horvátországgal, hiszen ez az országrész valamikor régen a magyar koronához tartozott. A bécsi udvar azonban nem teljesítette a dalmát küldöttség kérését, mint ahogy elutasította 1802-ben a horvátoknak a magyar országgyűlés által is támogatott, Dalmácia és Horvátország egyesítésére vonatkozó javaslatát s a tartományt 1918-ig közvetlenül Bécsből igazgatták.

"Minek adsz ilyen sületlenségeket, üres ócsárolást a szánkba?... Ezzel nem érsz el semmit. "

Én csupán a valós helyzetet írom le.

"Talán nem így történt? Talán üres volt ez a föld, ha meg mégis éltek rajta, ők, mint a Megváltót, fogadtak minket: "Oh, nagy magyarok, köszönjük, hogy lábaitok előtt térdepelhetünk, parancsoljatok velünk!"?:) "

Amikor visszatértünk a Kárpát-medencébe a szlávoknak nem volt államuk semmiféle szerveződésük nem volt. Nem voltak számottevő számban. És ma már nincsenek itt azok a szlávok úgy hogy mi vagyunk a föld jogos birtokosai.

"Moldva előbb volt magyar többségű mint román" – Magyar többségű?? Forrás (objektív, leellenőrizhető)?:) "

[link]

"Néhány királyunk elérte, hogy adózzanak a Magyar Királyságnak. Ennyi."

Azért nem egy megy ez. Ha el is fogadom még is csak több mint a románok joga.

"Csakazértis hajtogatod? Kimásoljak neked még több térképet, néhány éveseket, amik ugyanezt mutatják? "

Nem érdemes mert ez úgy van ahogy mondom.

"Wikipédia, mint történelemkönyv. Ennél jobbat már csak a Metapédiával tudtál volna ajánlani."

Direkt a te kedvedért mondtam Wikipédiát mivel mégiscsak magadfajta liberálisok szerkesztik. A Révai lexikonban vagy a Pallasban ugyanúgy le vannak írva.

"Megmondtuk már, hogy nem ennek alapján lett az övék, hanem a többmillió román lakos alapján, a stratégiai szempontok alapján, és annak alapján, hogy katonailag elfoglalták már előtte. A Dákó-román elmélet meg röhejes. Minden népnek van egy nacionalista rétege, aki kitalál mindenféle hős származáselméletet, pl a románoknak ez, a magyaroknak meg a szkíta-sumér hülyeség. "

Megmondtam már, hogy a dákó-román elmélet miatt lett az övék. Ne keverd a sumért a szkítával.

"Mi is bevándorlók vagyunk. Adjuk vissza a keltáknak a Kárpát-medencét (netán a kelták is a rokonaink? Ó, hogy kérdezhetek ilyet, persze, hogy azok:) Vagy másoknak adjuk? El ne felejtsük ugyebár vértesszőlősi Samu sírját! "

A kelták már nincsenek itt ahogy nem is voltak a mi időnkben.

"A magyaroknak sem volt a XIX. századig nemzeti öntudatuk. Erre épp a csángók a legszemléltetőbb példák, akik kimaradtak a XIX. századi "nemzetiesedésből". "

Volt de nem ez volt e legfontosabb. Akkor a miénk volt Erdély. Románia sehol sem volt.

"Az olasz egység sem történt meg mily hosszú ideig. Eszerint nem léteztek olaszok, mint nép? "

Azért ott nem 2 közvetlen szomszédságú államról volt szó. A királyok nem olaszsága miatt történhetett meg.

"Mi is megtudtuk szerezni, utánunk szerezték meg. Most mi jövünk." – Hajrá. "

Akkor nincs kifogásod ellene?

"Nem igaz. A Honfoglaláskor szlávok is éltek ott – ahogyan látható egy korábbi belinkelt etnikai térképemen. Később pedig a keresztes hadjáratokból visszatérő németek telepedtek le. 1224.-ben, tehát a Tatárjárás előtt, II. Andrástól kiváltságot is kaptak a szászok. "

Ez most szerinted számít a románok szempontjából?

"Ez az ostoba ötlet hogy Dél-Erdély, és Észak-Erdély is csak átmeneti állapot volt." – Kérlek, ezt most fogalmazd át úgy, hogy a magyar nyelvtan szabályai szerinti értelmes, a szöveghez illő mondatot kapjunk belőle. "

Ez ostoba ötlet, Dél-Erdély és Észak-Erdély is csak átmeneti állapot volt.

"Azért vicces példa, mert a románokat megveted ugyanezért, a szászokat meg nem. "

Nana, a szászok nem követeltek maguknak országot, nem követtek el etnikai tisztogatást a magyarok ellen, és nem árultak el minket ostoba módon. A szászok telepesek voltak a románok befogadott bevándorlók.

"miszerint Dél-Erdélyben jórészt lakatlan volt, alig-alig voltak ott elvétve magyarok. "

Mikorra gondolsz?

"Kibúvót mindig lehet találni. A szovjetek is találtak kibúvót Lengyelország "törvényes" megtámadására, mondván, a kormánya emigrált, sőt, az emigráns kormány "sem tekinti magát hadban állónak a Szovjetunióval emiatt". Persze, hiszen nem akarta még ezt is a nyakára venni a lengyel kormány. Ettől még a tények maradtak azok, amik. "

Ezek pusztán tények nem kibúvók

"Tudják ezt anélkül is. Az északi és déli olaszok is utálják egymást, nem eszik egymás ételeit, mégis egy nép. ".

Fogd már fel végre hogy vannak horvátok és vannak szerbek. Ők együtt a délszlávok. Világos?

"Janus Pannonius (Csezmiczei János) (Csezmice, 1434. augusztus 29. – Medvevár, 1472. március 27.) pécsi püspök, az első név szerint ismert magyar(-horvát) költő" – "

Igazad van. És változtat ez valamin?

"A fronton lévő honvédeknek nem is lett volna idejük kalandokba keveredni" – Látszik, hogy fogalmad sincs erről az egészről. A frontkatonák csak egy bizonyos ideig láttak el szolgálatot az első vonalban, folyamatosan cserélték egymást.

"míg a megszállt területeken az ukrán asszonyok többnyire saját akaratukból létesítettek kapcsolatot magyar katonákkal." – Sőt! Lekötözték és megerőszakolták a magyar katonákat.

"A Totem-óvszereket pedig nem külön a Donnál harcoló honvédeknek készítették." – Mondtam én ilyet? Már megint mást cáfolsz, mint amit mondok. Azt mondtam, hogy több tízezret osztottak ki nekik, annyian voltak közöttük nemi betegek – noha legnagyobb részük házas ember volt. "

Ne akarj már ennyire áruló lenni. Szánalmas.

"Ha a szlovákok nem is léteztek a XIX. századig, akkor hogyan lettek? Az ufók dobták őket ide? Pusztán ennyit mondtam. Amire te megint csak nem tudtál válaszolni. "

Emberek sem léteztek egészen a majmok leereszkedéséig. Valószínűleg a te vagy az én 6 millió évvel előtti ősünk nem volt ember ma mégis emberek vagyunk. Annyira le tudsz alacsonyodni a szlovákok szintjére hogy az valami hihetetlen.

"1) Én a honfoglalói szlávságra kérdeztem rá, nem Trianonra.

2) Valami tudományos szakiratra számítottam (én kis naiv...), nem egy "a büdös oláh megszállók megint magyarokra lőttek" jellegű, tudományosnak, objektívnek egyáltalán nem mondható, sárdobáló blogra.

Ha van benne ilyen, másold ki az erre vonatkozó részeket, leellenőrizhető professzorokkal és forrásokkal. A levegőbe beszélni könnyű. "

1) Megadtam a pontos paramétereket ezek után azt gondolván hogy értelmes emberi lénnyel van dolgom azt feltételeztem sikerül majd megtalálnod.

Amikor a szövetséges és társult hatalmak a magyar kormánynak a végleges békefeltételeket átnyújtották, ezt egy levél kíséretében tették, amelyet Millerand írt alá. Ez az antant álláspontját megmagyarázó kísérőlevél - amelyre később más vonatkozásban még visszatérünk - elismeri, hogy az új határok a magyar népesség egyes gócait más államok szuverenitása alá juttatták. Azután így folytatja: "Erre azonban nem lehet hivatkozni azzal az állítással, hogy jobb lett volna nem bolygatni a régi területi állapotot. A dolgok meglévő rendje, még ha ezeréves is, nem jogosult a jövőre nézve, ha igazságtalannak találtatott." Ezeréves történelmi jog, ezeréves küzdelem és szenvedés, amellyel a magyar nemzet csaknem változatlanul megtartotta régi birtokállományát, mind semmi sem volt a trianoni ítélőszék előtt. Hogy a dolgok ezeréves rendje miért találtatott igazságtalannak, azt nem árulja el a kísérőlevél. Ez azonban nyilvánvalóan arra akar célzás lenni, hogy a csehek és románok érvelése szerint a honfoglaló magyarok fegyverrel kényszerítették rá akaratukat az itt talált szláv és román népekre. A honfoglaló magyarság azonban. a későbbi Magyarország területén nem talált pontos határokkal rendelkező államalakulatot, a gyéren népesített területen a nagy tömegirtások után megmaradt néptörmelékek rendezetlen összevisszasága gomolygott. Igaz, ezekre a néptörmelékekre a bevonuló magyarság fegyverrel kényszeríttette rá a maga akaratát. De ha a magyar nemzet ezer éves birtoklásának a jogát el is vetjük, ha a történelmi jogot azok mellett a népek mellett szólaltatjuk meg, amelyeket a honfoglaló magyarság ezerharmincnégy évvel ezelőtt levert, akkor azt a részt, amelyet Trianon Ausztriának ajándékozott, csak az avar birodalom igényelheti, a Jugoszláviának juttatott részre Bulgária tarthat igényt, a Romániának adott területekért csak a kihalt dákoknak, gepidáknak, besenyőknek szabad jelentkezniük, a Csehszlovákiához csatolt részt pedig egyáltalában ki kell üríteni és tabunak kell nyilvánítani, mert az a magyar honfoglalás idejében jóformán lakatlan volt. A nagy államalkotó képességekkel felruházott, különösen vitéz magyar nemzet sűrű vére hullásával fizette meg azt a dicsőségét, hogy egységes birodalmat tudott alapítani azon a veszedelmes területen, amely állandó harctere volt Európának. Már szóltunk róla, hogy ezekben a harcokban, amelyekben a magyarság a tatár és török betörésekkel szemben egész Európának a védőbástyája volt, nemegyszer úgy kipusztult az ország népessége, hogy óriási területeket egészen újra be kellett telepíteni. Íme, itt a magyarázata, a magyarság miért nem tudott nemzetiségi szempontból egységes birodalmat alapítani a Kárpátok övezte természetes határok között abban az időben, amikor a boldogabb nyugati népek a saját nemzeti egységüket megalapították. Nem értünk erre rá, mert véres harcokban Európát, az európai kultúrát kellett a barbár ázsiai betörésekkel szemben megvédelmeznünk. A magyarság soraiban támadt hiányok betöltésére a XI., XII. és XIII. századokban telepítették be királyaink a németeket, olaszokat, franciákat, a palócokat, kunokat, jászokat. Az önvédelmi harcokban elnéptelenedett Erdélybe a XIII. században szivárgott be az a havasi pásztornép, amelynek utóda a mai román nép. A román nép őseinek így semmi közük sem volt a dákokhoz, még kevesebb közük volt a dákokat fegyverrel leverő rómaiakhoz. Az észak-keleti Kárpátokban levő óriási birtokaikra a XV. század végén telepítették be a magyar királyok a tatár hódítások miatt hontalanná vált kisorosz tömegeket, a ruténeket. Ugyanekkor kerültek a zártterületű Magyarország testének déli részébe a törökség elől menekülő szerbek. A betelepített és Magyarországon menedéket kereső idegen népcsoportok Magyarországon igazi hazájukra leltek, ahol a magyar kultúra hatása alatt az ő kultúrájuk is kivirágzott. A magyar nemzet ezer éven keresztül karddal a kezében védelmezte a Nyugat kultúráját a Kelet ellen és fáradhatatlan kultúrmunkával civilizálta a területén megtelepedett, barbár népeket. Ez az a "dolgok meglevő rendje", amely a Millerand-féle kísérőlevélben igazságtalannak találtatott?

"A csángók sem lázadnak a román kormány ellen. "

Mégis mivel, mikor és hogyan lázadjanak?

"Városokat soroltál fel, amiknek egy része nem is arra a területre esett, amit mutattam, és szintén egy része nem is magyar lakosú volt. Az, hogy magyarok alapították, csak egy dolog. A város pedig nagyon messze van a népességtől. Etnikai térképet, ne üres szavakat. "

Már többször is gondjaid voltak Dél-Erdély elhelyezésével. Nincs nekem időm se kedvem veled foglalkozni én már leírtam a tényeket, linkelgettem ha figyelmesen követted őket akkor nem kérdőjelezel meg olyan tényeket minthogy Erdély magyar volt a középkorban.

"Román épület nincs is (nem is volt) Erdélyben, igaz? "

Őszintén szólva nem tudok róla. De ha van akkor sem érdekel, és légy szíves ne térj ki a tények elől.

"Kivéve, amikor nem. Pl Rákóczi idején, hogy a legkézenfekvőbb példát mondjam. "

Ne fojtsd magadba a szót, halljuk

".A románok is harcoltak mellettünk."

Jaj most minden megvan bocsátva hagyjuk meg nekik Erdélyt, örüljünk hogy megkegyelmeztek nekünk a hős román vitézek. Röhej.

"Oh, irgalom atyja, ne hagyj el!

[link] "

Köszi majd elolvasom ha lesz időm.

"És Dél-Ukrajna? Az is volt magyar föld. "

Nem bonyolítsuk túl a dolgokat. Erdély először magyar föld volt, előbb éltek ott magyarok mint románok ás ne menjünk bele milyen módon kaparintották meg. Mégis ezek után mi szól mellettük?

"Valami kis kibúvót mindig keresel, igaz?:) A székelyek most Románia részei. "

De azelőtt Magyarország részei voltak. Székelyföld nem románia sem etnikailag se semmilyen szempontból.

"És? Csinált vele valamit? Tudtommal a vöröshadsereg harcolt. "

Az a hadsereg csak nevében volt vörös. Horthy mentette meg Magyarországot a vörös horda karmai közül.

"Azelőtt meg kengurukat vadászott le. Ne keverd ezt bele, ekkor még sehol nem volt Trianon. "

Most nem erről volt szó.

"Hát persze. Ahogyan egy igazi államférfi. "

Csak Horthy Miklós elhatározásának hogy megmenti az országot a vörös rémuralomtól köszönhetjük hogy Magyarország nem lett a kisantant martaléka.

2011. júl. 15. 02:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!